Football Talk

Οι «Διόσκουροι» της φετινής σεζόν στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης

Οι «Διόσκουροι» της φετινής σεζόν στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης
Σύμφωνα με τη μυθολογία οι Διόσκουροι, ήταν δύο ετεροθαλή αδέρφια που έδειχναν μεγάλη αφοσίωση ο ένας στον άλλο. Την φετινή σεζόν στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης υπάρχουν πέντε δυάδες που μπορούν να παρομοιαστούν με τον Κάστορ και τον Πολυδεύκη, σε μια μεταφορά του μύθου στο ποδόσφαιρο

Πριν από λίγες ημέρες ο Χάρι Κέιν και ο Χέουνγκ-μιν Σον έσπασαν το ρεκόρ με τις περισσότερες συνεργασίες για γκολ στην ιστορία της Premier League. Την φετινή σεζόν ωστόσο, το δίδυμο της Τότεναμ έχει συνεργαστεί μόλις σε τρείς περιπτώσεις και έτσι έχουν αφήσει χώρο για πέντε άλλες δυάδες να λάμψουν. Δύο από τα πέντε ζευγάρια που φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις σίγουρα κάνουν εντύπωση που βρίσκονται εκεί, όμως υπάρχουν και δυάδες... έκπληξη!

Καρίμ Μπενζεμά & Κάρλος Βινίσιους = 7 γκολ (Ρεάλ Μαδρίτης)

Πρόκειται για ένα από τα πιο παραγωγικά δίδυμα της Ευρώπης στο σύνολό της. Ο Γάλλος φορ της Ρεάλ και ο Βραζιλιάνος παρτενέρ του έχουν αναπτύξει μια εξαιρετική συνεργασία την φετινή σεζόν και οδηγούν την «βασίλισσα» προς την κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος. Μάλιστα, η άνοδος του Βινίσιους στο σκοράρισμα οφείλεται αρκετά στην συνύπαρξή του με τον Μπενζεμά, αφού ο αρχηγός της Ρεάλ έχει «σερβίρει» τέσσερις φορές στον νεαρό εξτρέμ, ενώ αυτός του έχει ανταποδώσει τρείς.

thumbnail_image4_1.jpg

Πάτρικ Σικ & Φλόριαν Βιρτς = 7 γκολ (Μπάγερ Λεβερκούζεν)

Το πρώτο βήμα για να έχεις μια επιτυχημένη επίθεση είναι να έχεις ένα «δεκάρι» που σερβίρει και ένα «εννιάρι» που σκοράρει. Ο Τζεράρντο Σεοάνε όσον αφορά αυτή την συνθήκη είναι εξασφαλισμένος. Ο «νέος Χάβερτζ» όπως χαρακτηρίζοουν αρκετοί τον Φλόριαν Βιρτς, έχει σημειώσει 10 ασίστ στην Bundesliga φέτος, με τις εφτά από αυτές να έχουν τον ίδιο «εκτελεστή», τον Πάτρικ Σικ. Ο διεθνής Τσέχος φορ φιγουράρει στην δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ με 20 γκολ στην Γερμανία, πίσω μόνο από τον Λεβαντόφσκι, κάτι που σίγουρα οφείλει στην εξαιρετική συνεργασία που έχει με τον συμπαίκτη του.

image3.jpg

Τζιοβάνι Σιμεόνε & Νταβίντε Φαραόνι: 6 γκολ (Ελλάς Βερόνα)

Ένα δίδυμο που δεν ελκύει όσο τα δύο προηγούμενα, αλλά κάνει την δουλειά εξίσου καλά. Η Ελλάς Βερόνα πραγματοποιεί μια εξαιρετική σεζόν για τα δεδομένα του ρόστερ της, ενώ φιγουράρει στο πρώτο μισό της βαθμολογίας, τέσσερις βαθμούς μακριά από τις ευρωπαϊκές θέσεις. Ο άνθρωπος που την οδηγεί στο σκοράρισμα δεν είναι άλλος από τον γιο του Ντιέγκο Σιμεόνε. Ο Τζιοβάνι έχει σημειώσει 15 γκολ ως τώρα, με το 1/3 των οποίων να έρχεται συστημένο από τον δεξιό μπακ της ομάδας, τον Νταβίντε Φαραόνι. Από την άλλη ο Ιταλός έχει βρει κι αυτός δύο φορές δίχτυα, με τον Σιμεόνε να είναι ο δημιουργός του ενός εξ αυτών.

VERONA, ITALY - OCTOBER 24: Giovanni Simeone of Hellas Verona celebrates after scoring his team's second goal during the Serie A match between Hellas and SS Lazio at Stadio Marcantonio Bentegodi on October 24, 2021 in Verona, Italy. (Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images)

Ντομένικο Μπεράρντι & Τζιάκομο Ρασπαντόρι: 6 γκολ (Σασουόλο)

Ο 22χρονος επιθετικός της Σασουόλο έχει έναν κανόνα. «Αν δεν του πασάρει ο Μπεράρντι, γκολ δε βάζει». Ο Ρασπαντόρι στην δεύτερη γεμάτη του σεζόν με την φανέλα των «νεροβέρντι» δείχνει και πάλι τακτικός στο ραντεβού με τα δίχτυα, έχοντας σκοράρει οκτώ φορές. Τις πέντε από αυτές δημιουργός ήταν ο παρτενέρ του, Ντομένικο Μπεράρντι. Ο 27χρονος εξτρέμ έχει νούμερα... double-double φέτος, με  10 γκολ & 13 ασίστ στην Serie A. 

thumbnail_image1_2.jpg

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι - Τόμας Μίλερ: 6 γκολ (Μπάγερν Μονάχου)

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια...  Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και ο Τόμας Μίλερ έχουν συνδυαστεί 50 φορές στα οκτώ χρόνια που συνυπάρχουν στην Μπάγερν Μονάχου. Προς το παρόν φέτος η συνεργασία τους έχει προσφέρει έξι γκολ στην Bundesliga, με τον Γερμανό να είναι ο δημιουργός και στις έξι αυτές περιπτώσεις, με τον Πολωνό να μην έχει ανταποδώσει καμία. Παραγωγικά η καλύτερη σεζόν τους ήταν η περυσινή με εννέα γκολ, ρεκόρ που μπορεί να «σπάσει» φέτος αν ο Μίλερ συνεχίσει να δημιουργεί όσο κανείς άλλος στην Ευρώπη (19 ασίστ συνολικά) και ο Λέβα σκοράρει ακατάπαυστα (28 γκολ συνολικά). 

Βέβαια η λίστα δεν τελειώνει εδώ. Τρεις δυάδες ακολουθούν με πέντε «συνεργατικά» γκολ. Πρόκειται για τους Εμπαμπέ – Μέσι (Παρί Σεν Ζερμαίν), Ιμόμπιλε - Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (Λάτσιο) και Αντόνιο – Μπενράχμα (Γουεστ Χαμ). Μένει να δούμε αν ως το τέλος της σεζόν κάποιοι θα ξεχωρίσουν ακόμα περισσότερο και  αν φυσικά θα έχουμε αλλαγές στην κατάταξη.

image0.jpg

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0