Football Talk

Να επανέλθει στις επάλξεις ο Καρλίτος – μονόδρομος το «διπλό» στο Περιστέρι!

Να επανέλθει στις επάλξεις ο Καρλίτος – μονόδρομος το «διπλό» στο Περιστέρι!

Οι έξι βαθμοί που πήρε πίσω ο Άρης μετά την δικαίωση στο CAS, κάνουν επιτακτική ανάγκη το «διπλό» του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι για να μπει με τις μικρότερες απώλειες στα Play Off!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Η δικαίωση για τον Άρη στο CAS, έφερε τους «κιτρινόμαυρους» στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, τρεις βαθμούς μπροστά από τον Παναθηναϊκό (39 βαθμοί) και μια… ανάσα πίσω από την ΑΕΚ (43 βαθμοί), καθώς οι έξι βαθμοί που αφαιρέθηκαν από τους Θεσσαλονικείς προστέθηκαν εκ νέου και το πηλίκο γράφει 42!

Ο Άρης υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, γεγονός που φέρνει τον Παναθηναϊκό υπόχρεο να πάρει τα μέγιστα στον Κυριακάτικο (6/3) αγώνα στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο και να «ξεμυτίσει» στη μεταξύ τους βαθμολογική κατάταξη. Για άλλη μια αναμέτρηση το «τριφύλλι» θα στερηθεί τις υπηρεσίες του -πολύ σημαντικού- Λούκας Βιγιαφάνιες, καθώς ο Αργεντινός ακολουθεί ακόμη ατομικό πρόγραμμα και χωρίς κάποια έκπληξη θα απουσιάζει.

Στον αγώνα της περασμένης αγωνιστικής απέναντι στην ΑΕΚ, η απουσία του από τον αγωνιστικό χώρο θα μπορούσε να είναι αισθητή, αλλά Ρούμπεν και Γκατσίνοβιτς το έκαναν όσο πιο ανώδυνο γινόταν, με τις καλές τους εμφανίσεις.

Χρόνος για στραβοπατήματα και επιπολαία λάθη δεν υπάρχει, αν οι «πράσινοι» θέλουν να φέρουν εις πέρας τους στόχους της σεζόν. Άρα το «διπλό» στο Περιστέρι θα πρέπει να αποτελεί μονόδρομο για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Στην περίπτωση που οι «κιτρινόμαυροι» ηττηθούν το «τριφύλλι» θα βρεθεί και πάλι τέταρτο στη βαθμολογία. Αντίθετα αν φέρουν ισοπαλία ή κερδίσουν, θα βρίσκεται έναν ή τρεις βαθμούς μακριά αντίστοιχα. Αν θέλει λοιπόν να είναι κύριος των πράξεων του, το τρίποντο επιβάλλεται.

Το καλό με τον φετινό Παναθηναϊκό είναι πως δεν έχει μονόλογο στο σκοράρισμα του. Μπορεί ο Καρλίτος να… κουβάλησε στην αρχή της σεζόν και να σκόραρε με το «τσουβάλι», αλλά λίγο ο Covid, λίγο κάποιοι τραυματισμοί τον έβγαλαν από την αγωνιστική του φόρμα. Παλάσιος, Αϊτόρ και Ιωαννίδης ήταν εκεί όταν χρειάστηκαν για να βγάλουν το «φίδι από την τρύπα». Παρόλα αυτά, ο Ισπανός φορ θα πρέπει να μπει ξανά σε ρυθμούς και στα Play Off να αποδείξει πως οι καλές του επιδόσεις, δεν ήταν μια φωτοβολίδα και πως μπορεί να προσφέρει λύσεις και πάλι για τους «πράσινους».

Η τελευταία ήττα που καταγράφει ο Παναθηναϊκός σε εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο ήταν τον Απρίλιο του 2019, με τον Γιώργο Δώνη στον πάγκο. Τότε το «τριφύλλι» πληγώθηκε από δύο στατικές φάσεις, με τον Μπρούνο και τον Κουλούρη να… σκοτώνουν το «τριφύλλι». Αν ψάξει κανείς την προηγούμενη ήττα του, θα πρέπει να ανατρέξει στο 2015.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0