Football Talk

Έβερτον - Μπόρεχαμ Γουντ 2-0: Εύκολη νίκη με πρωταγωνιστή Ροντόν και πρόκριση στα προημιτελικά του FA Cup

Έβερτον - Μπόρεχαμ Γουντ 2-0: Εύκολη νίκη με πρωταγωνιστή Ροντόν και πρόκριση στα προημιτελικά του FA Cup
Επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί η Έβερτον απέναντι στην Μπόρεχαμ Γουντ, επικρατώντας με 2-0 και κερδίζοντας την συμμετοχή της στην προημιτελική φάση του FA Cup.

Εκμεταλλεύτηκε την διαφορά δυναμικότητας με την ομάδα πέμπτης κατηγορίας, Μπόρεχαμ Γουντ, η Έβερτον και εξασφάλισε την συμμετοχή της στα προημιτελικά του FA Cup. Με πρωταγωνιστή τον Σαλομόν Ροντόν που πέτυχε δύο γκολ, δεν δυσκολεύτηκε να πάρει την νίκη στο Γκούντισον Παρκ με 2-0.

Στο πρώτο ημίχρονο η Μπόρεχαμ Γουντ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και κοίταξε την γηπεδούχο «στα μάτια». Αν και περιορίστηκε σε πιο παθητικό ρόλο, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και κατάφερε σχετικά άκοπα να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της.

Τα «Ζαχαρωτά» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, τους έλειπε όμως η τελική πάσα. Η ιδιαίτερα βαθιά άμυνα που έπαιζε η Μπόρεχαμ Γουντ δεν άφηνε ανοιχτούς διαδρόμους, με αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές του Φρανκ Λάμπαρντ να αδυνατούν να πλησιάσουν την εστία του Άσμπι-Χάμοντ με αξιώσεις.

Στο δεύτερο μέρος η Έβερτον μπήκε αποφασισμένη να δικαιώσει τον τίτλο του φαβορί και να πάρει την πρόκριση. Η εικόνα του παιχνιδιού θύμιζε αυτή του πρώτου ημιχρόνου, με την γηπεδούχο να συνεχίζει να είναι κυριαρχική.


Αξιοποίησε όμως και τις ευκαιρίες της και «κλείδωσε» την νίκη. Ο Ροντόν στο 57’ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το πρώτο προσωπικό του γκολ, καθησυχάζοντας παράλληλα την ομάδα του. Παρότι βρισκόταν πλέον πίσω στο σκορ η Μπόρεχαμ δεν άλλαξε τακτική, συνεχίζοντας να παίζει μαζικά πίσω από την σέντρα.

Η Έβερτον είχε «διώξει» πλέον το άγχος και στο 71’ σκόραρε ξανά με το Ριτσάρλισον, ο οποίος είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο στο ημίχρονο. Ο VAR όμως αφού ήλεγξε την φάση ακύρωσε το γκολ, υποστηρίζοντας πως ο Βραζιλιάνος είχε βρει την μπάλα με το χέρι.

Τελικά, όμως ο Ροντόν «χάρισε» την νίκη στην ομάδα του με το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Στο 84’ εκμεταλλεύτηκε μια σέντρα του Τάουνσεντ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά και διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ προκρίθηκε με αυτόν τον τρόπο στα προημιτελικά του FA Cup όπου θα αντιμετωπίσει την Κρίσταλ Πάλας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Έβερτον: Μπέγκοβιτς, Κένι, Κιν (89' Γουέλτς), Μπρανθγουέιτ, Πάτερσον (46’ Ριτσάρλισον), Άλαν (89' Πράις), Ντουκουρέ, Μικολένκο (60’ Κόουλμαν), Τάουνσεντ, Ροντόν, Γκόρντον (86' Ντόμπιν) 

Μπόρεχαμ Γουντ: Άσμπι-Χάμοντ, Έβανς, Στέφενς, Στίβενς, Μέντι, Ρίκετς (69’ Κόμλεϊ), Ρέιμοντ, Σμιθ (74’ Σμιθ), Ρις, Μπόντεν (89' Ρέιντζερ), Μαρς (90' Κλίφτον)

Κώστας Ξενακούδης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0