Football Talk

Τέταρτη σεζόν για την ΑΕΚ χωρίς νίκη κόντρα σε ΠΑΟΚ-Ολυμπιακό και... ισοφάριση αρνητικού ρεκόρ εικοσαετίας! (video)

Τέταρτη σεζόν για την ΑΕΚ χωρίς νίκη κόντρα σε ΠΑΟΚ-Ολυμπιακό και... ισοφάριση αρνητικού ρεκόρ εικοσαετίας! (video)
Η τελευταία φετινή ευκαιρία για νίκη σε ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ ή στον Ολυμπιακό, στην κανονική διάρκεια της Super League, χάθηκε. Η ΑΕΚ δεν πήρε «τρίποντο» για τέταρτη σερί σεζόν και «έπιασε» τόσο μία νέα αρνητική... κορυφή, όσο και ένα «σκονισμένο» ρεκόρ 20 χρόνων!
Σχετικά Άρθρα
Το 1-1 απέναντι στον ΠΑΟΚ δεν ήταν απλώς άλλο ένα ντέρμπι στην κανονική διάρκεια της Super League χωρίς νίκη για την ΑΕΚ. Ήταν η επιβεβαίωση πως για μία ακόμη αγωνιστική περίοδο, θα παραμείνει χωρίς νίκη απέναντι είτε στον Ολυμπιακό, είτε στον «Δικέφαλο του Βορρά», σε αναμέτρηση που προηγήθηκε των play-offs.
 
Η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κούρτιτς διατήρησε τον ΠΑΟΚ για όγδοο σερί ματς αήττητο ή την ΑΕΚ χωρίς νίκη, αν προτιμάτε. Το εν λόγω σερί, είτε το δει κανείς από την πλευρά των «ασπρόμαυρων» ως θετικό, είτε από αυτήν των «κιτρινόμαυρων» ως αρνητικό, είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί στα μεταξύ τους παιχνίδια πρωταθλήματος.

Το μόνο που το πλησίαζε ήταν τα πέντε σερί παιχνίδια από τις 30 Ιανουαρίου του 1971, έως τις 5 Μαΐου του 1975, όταν η ΑΕΚ επικράτησε εντός έδρας των Θεσσαλονικέων με 3-1 και του έδωσε «τέλος». 
 

Στο σήμερα, η τελευταία νίκη της «Ένωσης» σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος κόντρα στον ΠΑΟΚ εντοπίζεται στις 5 Νοεμβρίου του 2017, σε μία σεζόν που το τέλος της, την βρήκε αήττητη σε όλα τα ντέρμπι και νικήτρια στα περισσότερα!

Ανάμεσα στα τέσσερα κερδισμένα και το τελευταίο της έναντι του Ολυμπιακού, στην επική ανατροπή στις 4ης Φεβρουαρίου του 2018, με το γκολ του Γιώργου Γιακουμάκη στις καθυστερήσεις. 
 

Έκτοτε πέρασαν τέσσερα χρόνια και πιο συγκεκριμένα, οκτώ σερί ματς στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος χωρίς νίκη, με 5 γκολ υπέρ της «Ένωσης» και 15 κατά.

Εν ολίγοις, η νίκη του Ολυμπιακού με 1-0 (13/02) στην τελευταία τους συνάντηση, «ισοφάρισε» ένα αρνητικό ρεκόρ που ξεκίνησε στις 30 Μαΐου του 1999 και «άντεξε» έως τις 9 Μαρτίου του 2003.

Τότε, Ντέμης Νικολαΐδης και Κώστας Κατσουράνης «υπέγραψαν» τη νίκη της ΑΕΚ με 2-1 κόντρα στους Πειραιώτες και έδωσαν «τέλος» σε ένα αρνητικό σερί, ίσο με το σημερινό: τέσσερις σεζόν, οκτώ ντέρμπι χωρίς νίκη.
 

Σε κάθε περίπτωση, οι δύο εντός έδρας νίκες απέναντι στον Παναθηναϊκό μέσα σε αυτήν την τετραετία είναι μια... παρηγοριά, αλλά δεν είναι ικανές να «χρυσώσουν» το χάπι. Αντιθέτως, αναζητείται λύση για την ΑΕΚ, αφού ούτε φέτος κατάφερε να «σπάσει» το αρνητικό σερί που χτίζει από το πρωτάθλημα του 2018 κι έπειτα.

Για να το πράξει, θα πρέπει να περιμένει έως την επόμενη σεζόν. Παρόλα αυτά, τα play-offs της δίνουν το δικαίωμα να δείξει πως θέλει και μπορεί να αλλάξει... σελίδα.

Μένει να φανεί αν θα την εκμεταλλευτεί.
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0