Football Talk

FA Cup: Με το μυαλό στον Αμπράμοβιτς, έφερε «τούμπα» την Λούτον η Τσέλσι – μεγάλη πρόκριση για την Σαουθάμπτον! (video)

FA Cup: Με το μυαλό στον Αμπράμοβιτς, έφερε «τούμπα» την Λούτον η Τσέλσι – μεγάλη πρόκριση για την Σαουθάμπτον! (video)
Μπορεί η Τσέλσι να είχε το μυαλό της στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς και στις αλλαγές που επιφέρει η ανακοίνωσή του στο διοικητικό της καθεστώς, όμως αποδείχθηκε συνεπής αγωνιστικά. Δυσκολεύτηκε αλλά έφερε «τούμπα» το ματς απέναντι στην Λούτον (2-3), την ώρα που η Σαουθάμπτον απέκλεισε την Γουέστ Χαμ με 3-1!

Δεν έχουν συμπληρωθεί ούτε τέσσερις ώρες από τότε που ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς ανακοίνωσε μετά λύπης πως αφήνει την Τσέλσι μετά το 2003, αναμένοντας προτάσεις για την πώλησή της, ύστερα από πιέσεις που δέχθηκε για να απεμπλακεί από τα διοικητικά της ομάδας της PremierLeague.

Όπως ήταν λογικό λοιπόν, το μυαλό όλων στις τάξεις των «μπλε», βρισκόταν στην κατάσταση που επικρατεί με την διοίκηση του συλλόγου, με το ματς με την Λούτον να περνά σε δεύτερη μοίρα, αλλά να κρίνεται επιτυχημένο, έστω και δύσκολα!

Υπό αυτές τις συνθήκες, το ξεκίνημα της Τσέλσι στο ματς ήταν… τραγικό. Οι Λονδρέζοι δέχθηκαν γκολ στο 1:43, το γρηγορότερο για φέτος, με την κεφαλιά του Μπέρκε να αφήνει «άγαλμα» τον Κέπα.



Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν, προσπάθησαν να βρουν απάντηση και τα κατάφεραν, καθώς εκμεταλλεύτηκαν το λάθος στο κέντρο του γηπέδου από παίκτη της Λούτον, βγήκε στην αντεπίθεση με τον Βέρνερ και ο Σαούλ επωφελήθηκε από τις κόντρες, προτού ισοφαρίσει για το 1-1 με υπέροχο πλασέ με το δεξί.



Ακόμη και αν ο Ισπανός όμως έφερε το ματς σε ισορροπία, η Λούτον όχι μόνο δεν πανικοβλήθηκε, αλλά το έκανε και πάλι. Σκόραρε, έκανε το 2-1 με έξοχη κόντρα επίθεση στο 40ο λεπτό και με σκόρερ τον Κόρνικ που κέρδισε εύκολα τον Κέπα, ανέκτησε και πάλι το προβάδισμα.



Τα δύο γκολ που δέχθηκε η Τσέλσι μόλις για 3η φορά στην τρέχουσα σεζόν ήταν αρκετά για να την αφυπνίσουν και ο Τίμο Βέρνερ ισοφάρισε στο 68ο λεπτό, πραγματοποιώντας μία μεστή εμφάνιση, σε αντίθεση με τους συμπαίκτες του.

Από εκεί και πέρα, ο χρόνος ήταν ο μόνος αντίπαλος της Τσέλσι, ώστε να μην οδηγηθεί το ματς στην παράταση και ο Λουκάκου τον… κέρδισε. Σκόραρε στο 78ο  λεπτό από κοντά και διαμόρφωσε το τελικό σκορ, χαρίζοντας μία νίκη στην ομάδα του, που αναλογικά με την εξέλιξη του τελευταίου 24αώρου, την είχε… ανάγκη!



Όσον αφορά την αναμέτρηση που διεξάγονταν την ίδια ώρα, η Σαουθάμπτον πήρε την πρόκριση απέναντι στην Γουέστ Χαμ, ούσα κυνική και πιο ουσιαστική σε όλη την διάρκειά του!

Προηγήθηκε με το φοβερό γκολ του Περό, που πέτυχε το 9ο τέρμα της καριέρας του (οκτώ στο πρώτο ημίχρονο) και παρότι ισοφαρίστηκε με την συμπλήρωση μίας ώρας από τον Αντόνιο, εντούτοις βρήκε και πάλι απάντηση.


Ο αρχηγός της, Γουόρντ Πράους ήταν και πάλι εύστοχος  από τα «11» βήματα, τα «σφυριά» πίεσαν, έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Καμπαγιέρο, αλλά δεν μετουσίωσαν την υπεροχή τους σε γκολ. Αντιθέτως, δέχθηκαν γκολ από τον Μπρόγια στο 94', ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό σκορ!

Συνοπτικά τα αποτελέσματα των δύο αναμετρήσεων του FACup:

Λούτον – Τσέλσι 2-3 (2’ Μπέρκε, 40’ Κόρνικ – 28’ Σαούλ, 68’ Βέρνερ, 78’ Λουκάκου)

Σαουθάμπτον – Γουέστ Χαμ 3-1 (31΄ Περό, 68΄Γουόρντ Πράους πεν., 94' Μπρόγια – 60’ Αντόνιο)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0