Football Talk

Τα πιο «καθυστερημένα» γκολ στα τέσσερα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης!

Τα πιο «καθυστερημένα» γκολ στα τέσσερα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης!
Τα γκολ αλλάζουν την έκβαση μιας αναμέτρησης σε οποιοδήποτε λεπτό κι αν σημειωθούν. Ωστόσο, το αίσθημα που αφήνουν αυτά που σημειώνονται στις καθυστερήσεις, είναι ένα αίσθημα λύτρωσης. Ειδικά αν έχουν επιτευχθεί στις καθυστερήσεις των... καθυστερήσεων και καθορίζουν αποτέλεσμα.
 

Με ένα πέναλτι στο φινάλε της αναμέτρησης, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Έιμπραχαμ, η Ρόμα «λύγισε» την αντίσταση της Σπέτσια. Ο Άγγλος επιθετικός σκόραρε στο 90+9’ και πολλοί αναρωτήθηκαν αν υπάρχουν γκολ που έχουν σημειωθεί πιο αργά στην κανονική διάρκεια ενός αγώνα. Το BN Sports φυσικά έχει την απάντηση, για κάθε ένα από τα τέσσερα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.  

Premier League: 17/04/2011, Άρσεναλ – Λίβερπουλ 1-1, Ντιρκ Κάουτ (101:48)

Τον Απρίλη του 2011 η Άρσεναλ υποδέχτηκε την Λίβερπουλ στο Έμιρεϊτς, σε μια αναμέτρηση με δραματικό φινάλε. Οι «κανονιέρηδες» προηγήθηκαν στο σκορ στις καθυστερήσεις με πέναλτι του φαν Πέρσι, ωστόσο βιάστηκαν να πανηγυρίσουν. Ένα γκολ του Ντιρκ Κάουτ στο 101:48, επίσης από την άσπρη βούλα, έφερε το ματς στα ίσια και έμεινε στην ιστορία ως το πιο... αργοπορημένο γκολ στην ιστορία της Premier League ως σήμερα.

La Liga: 17/08/2019, Βαλένθια – Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-1, Μικέλ Ογιαρθάμπαλ (100:13)

Παρόμοια περίπτωση με αυτή της Premier League συναντάμε και στην La Liga. Στο εναρκτήριο ματς της σεζόν 2019/20, η Βαλένθια ήταν πολύ κοντά σε μια εντός έδρας νίκη, ωστόσο ο Φρανσίς Κοκλέν υπέπεσε σε παράβαση πέναλτι στις καθυστερήσεις και έδωσε την ευκαιρία στην Σοσιεδάδ να ισοφαρίσει. Ο Μικέλ Ογιαρθάμπαλ ευστόχησε στην εκτέλεση, την στιγμή που το ρολόι έγραφε 100:13. Έγινε έτσι ο παίκτης που σκοράρει πιο «βαθιά» σε αναμέτρηση του ισπανικού πρωταθλήματος τον 21ο αιώνα.

Serie A: 24/02/2019, Φιορεντίνα – Ίντερ 3-3, Ζορντάν Βερετού (101:00)

Μια άνετη νίκη φαινόταν πως θα πάρει η Ίντερ στο Αρτέμιο Φράνκι, καθώς μέχρι το 73’ ήταν μπροστά στο σκορ με 3-1. Μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μουριέλ στο 74’ και μια εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βερετού στο 101’ όμως, έσωσαν τον βαθμό της ισοπαλίας για τους «βιόλα». Αυτό το γκολ του Γάλλου αποτελεί το πιο αργό που έχει σημειωθεί στο πρωτάθλημα της Ιταλίας από το 2004, όταν και υπάρχουν επίσημα καταγεγραμμένοι χρόνοι.

Bundesliga: 25/08/2017, Κολωνία – Αμβούργο 1-3, Λιούις Χόλτμπι (99:54)

Η μοναδική περίπτωση που διαφέρει από τις υπόλοιπες ως προς την εκτέλεση είναι αυτή στην Bundesliga. Ο Χόλντμπι πέρασε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο στο 90+4’ και χρειάστηκε μόλις πέντε λεπτά για να βρει δίχτυα, προσθέτοντας το «κερασάκι στην τούρτα» της νίκης του Αμβούργου. Αυτό είναι το μοναδικό γκολ της λίστας με τα πιο… «καθυστερημένα» γκολ, που δεν σημειώθηκε από το σημείο του πέναλτι.

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0