Football Talk

ΑΕΚ: Εκτός από το 3-0 στο 29’, υπάρχει και κάτι χειρότερο...!

ΑΕΚ: Εκτός από το 3-0 στο 29’, υπάρχει και κάτι χειρότερο...!

Μία ΑΕΚ αφημένη στην τύχη της, μία ΑΕΚ που η εικόνα της έχει κουράσει τον κόσμο της, μία ΑΕΚ που ψάχνει ελπίδα και που πρέπει ο Μελισσανίδης να την δώσει ξανά πίσω…

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Εδώ είμαστε πάλι. Μετά το τέλος του ίδιου έργου. Κούραση. Αδιανόητη κούραση. Η ΑΕΚ να χάνει 3-0 από τον Παναθηναϊκό στο 29’, να κάνει δυο τελικές στο τέρμα σε όλο το 90λεπτο, να έχει δυο δοκάρια και στο τέλος να λέμε και «δόξα τω Θεώ» που δεν ήρθε ο διασυρμός. Γράφω απλά την ωμή πραγματικότητα του χθεσινού αγώνα και υπάρχει ένα μούδιασμα! Δεν είναι ΑΕΚ αυτό το πράγμα! Είναι μία θλιβερή ιστορία…

Τι να πεις γι’ αυτό το παιχνίδι; Από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις; Πήγε κάτι καλά; Ο Τσιντώτας. Να είναι καλά το παλικάρι για τις δυο μεγάλες επεμβάσεις που έκανε σε εξ επαφής σουτ που του έγιναν μετά το 3-0 και κράτησε το σκορ σε αυτά τα επίπεδα. Όλα τα άλλα λάθος! ΟΛΑ! Αδιανόητη η απάθεια των παικτών. Αδιανόητη! Μία ΑΕΚ «άδεια».

Δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να ασχοληθώ με την απόδοση κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά. Τι να πρωτοπείς; Για όλη την άμυνα; Για τα κεντρικά χαφ που ό,τι μπορούσαν έκαναν τα παιδιά, αλλά ως εκεί; Για μπροστά που δεν έχει κανένα σχέδιο; Πλέον δεν με απασχολεί τι κάνει ή τι δεν κάνει ένας παίκτης. Από τη στιγμή που η ΑΕΚ βγάζει εικόνα «παιδικής χαράς» το να πέφτει ένας παίκτης σε ατομικό λάθος ή μία καλή ενέργεια είναι όλα στην τύχη.

Αυτό που απασχολεί είναι το… αύριο. Για το πόσο επικίνδυνο είναι που συνεχίζει ο Αργύρης Γιαννίκης και το επιτελείο του στον πάγκο της ΑΕΚ είναι γραμμένα εδώ και καιρό. Το να παίζει καλά η ΑΕΚ ένα ματς και να το κερδίζει ή να παίζει υποφερτά ένα άλλο και να το… χάνει (βλέπε Καραϊσκάκη) δεν λέει απολύτως τίποτα. Γιατί πλέον τα γεγονότα σου δείχνουν ότι η ομάδα δεν θα αργήσει να βγάλει τις παθογένειες στο χορτάρι (βλέπε Λεωφόρο). Ο Γιαννίκης δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι στον πάγκο της ΑΕΚ. Είναι θέμα χρόνου να αποχωρήσει. Δεν μπορεί ο άνθρωπος σε αυτή τη φάση της ζωής του και σε αυτή την ανοργάνωτη ΑΕΚ, να κάνει κάτι καλό. Αντίθετα γιγαντώνει με τις αποφάσεις του το πρόβλημα.

Η παραμονή Γιαννίκη μεγαλώνει το πρόβλημα

Ξαναγράφω γιατί πολύς κόσμος δυστυχώς άλλα διαβάζει και άλλα θέλει να καταλάβει: Δεν θα σωθεί η ΑΕΚ αν φύγει ο Γιαννίκης… χθες. Όμως η παραμονή του μεγαλώνει τα προβλήματα που υπάρχουν. Τα προβλήματα της ΑΕΚ είναι βαθύτερα και ευθύνη γι’ αυτά έχει ΜΟΝΟ ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Από τη στιγμή λοιπόν, που ο Μελισσανίδης έχει την ευθύνη, αυτός καλείται να διορθώσει το σκηνικό. Πώς; Σε πρώτη φάση είναι απλό να το πεις: Φέρνει σε ΟΛΑ τα βασικά πόστα της ομάδας ανθρώπους με γνώση, εμπειρία, μεράκι και σχέδιο. Η δεύτερη φάση, δηλαδή ποιους θα φέρει και πότε θα τους φέρει είναι το πιο δύσκολο κομμάτι…

Όμως χωρίς καμία αμφιβολία κάτι πρέπει να γίνει! Ο κίνδυνος να χαθεί και η Ευρώπη, συγγνώμη, αλλά είναι ορατός αν συνεχιστεί αυτή η αγωνιστική κατάσταση της ΑΕΚ. Έρχονται πολλά ντέρμπι και συνεχόμενα και η ομάδα έχει αποδείξει ότι αυτά τα ματς δεν μπορεί να τα κερδίσει. Για να μην καταστραφεί λοιπόν η φετινή σεζόν ολοκληρωτικά και να μην μπει στο «τσιμέντο» και η επόμενη, με πιθανή μη έξοδο στην Ευρώπη, η αλλαγή προπονητή δείχνει μονόδρομος. Είναι η εύκολη λύση θα πείτε και σωστά. Αλλά τι να κάνουμε, αυτή μπορεί να γίνει τώρα. Ποιος θα είναι ο επόμενος; Χίλιες φορές υπηρεσιακός, καλύτερος του Γιαννίκη… Το να δεσμευθεί τώρα η ΑΕΚ με έναν… Φαν’τ Σχιπ για παράδειγμα θα είναι άλλο ένα λάθος! Η ΑΕΚ θέλει έναν Φερνάντο Σάντος ή έναν προπονητή επιπέδου Φερνάντο Σάντος. Τα ίδια γράφω συνέχεια, όμως δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Οι παίκτες και η ξεφτίλα

Το χειρότερο πάντως για την ΑΕΚ δεν ήταν μόνο ότι έχανε 3-0 από τον Παναθηναϊκό στο… 29’! Θα πεις «τι άλλο χειρότερο υπάρχει από το να ξεφτιλίζεσαι αγωνιστικά»; Υπάρχει: Το χειρότερο είναι πως δεν έχουμε ένα σοβαρό στίγμα για την επόμενη ημέρα! Ακόμα τουλάχιστον… Να δοθεί μία ελπίδα, ότι θα αλλάξουν ένα – δυο – τρία πράγματα και θα γίνουν ένα – δυο – τρία πράγματα. Ακόμα τουλάχιστον στίγμα δεν έχουμε… Το σοκ είναι τεράστιο και στην ηγεσία της ΑΕΚ. Είναι ξεκάθαρο. Όμως πρέπει να ξεπεραστεί και να παρθούν αποφάσεις αν όχι πριν τον ΠΑΟΚ, αν όχι αυτή την εβδομάδα, άντε την επόμενη. Η ΑΕΚ δεν γίνεται να πάει έτσι στα πλέι οφ. Θα χαθεί και η Ευρώπη και δεν είναι κινδυνολογία αυτό. Είναι δυστυχώς η πραγματικότητα.

Το επίσης χειρότερο ακόμα και από το… 3-0 στο 29’ είναι ότι η ΑΕΚ κινδυνεύει να χάσει κάποιους καλούς παίκτες της. Γιατί ατομικά η ΑΕΚ έχει καλύτερους παίκτες σε αρκετές θέσεις από τον Παναθηναϊκό (και από το Βόλο και από τον ΟΦΗ και από τον Παναιτωλικό και από τον ΠΑΟΚ ακόμα, από τους οποίους έχει χάσει τις τελευταίες εβδομάδες).

Μπροστά συγκεκριμένα. Κι όμως ο Παναθηναϊκός έχοντας καλύτερο προπονητή, έχοντας καλύτερα στόπερ και πλάγια μπακ και έχοντας πιο ομάδα από την ΑΕΚ πήρε πανεύκολα αυτό το ντέρμπι. Θέλετε κι άλλο χειρότερο από το 3-0 στο... 29'; Η ΑΕΚ έχασε άλλο ένα ντέρμπι... περίπατο, εμφάνισε εικόνα θλιβερή και τα... νεύρα έφυγαν μετά από λίγες ώρες. Σε μία ΑΕΚ άλλης εποχής μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι δεν θα είχε δύναμη κανείς να βγει από το σπίτι του, από τα νεύρα και την απογοήτευση. Σήμερα, εντάξει, ξημέρωσε η τελευταία ημέρα του Φλεβάρη και από αύριο καλό μήνα...

Απλά δεν γίνεται να συνεχιστεί έτσι

Ανακεφαλαίωση: Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση στην ΑΕΚ. Δεν γίνεται να συνεχίσει έτσι μέχρι το τέλος της σεζόν, δεν γίνεται να πάει με… υπηρεσιακό τεχνικό και την επόμενη σεζόν. Δεν γίνεται να χαθεί η Ευρώπη. Δεν είναι ΑΕΚ αυτό το πράγμα και πρέπει ο Δημήτρης Μελισσανίδης να αλλάξει την τακτική που ακολουθούσε έως τώρα και να φέρει στην ομάδα και σε ΟΛΑ τα πόστα ανθρώπους έμπειρους, ικανούς και διαβασμένους. Δεν πρέπει να ενδιαφέρει ποιοι θα φύγουν, αλλά μόνο ποιοι θα έρθουν! Πρέπει όσο γίνεται πιο σύντομα να δοθεί ένα σοβαρό στίγμα για να σωθεί αυτή η σεζόν και να δούμε πώς θα πάει η ΑΕΚ την επόμενη.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0