Football Talk

Λάτσιο – Νάπολι 1-2: Απίθανο φινάλε και τρίποντο «χρυσάφι» στο 96’! (video)

Λάτσιο – Νάπολι 1-2: Απίθανο φινάλε και τρίποντο «χρυσάφι» στο 96’! (video)

Η κυνική Νάπολι αναζητούσε μία στιγμή, ώστε να μπορέσει να εκμεταλλευτεί την γκέλα της Μίλαν και να επιστρέψει στην κορυφή της Serie A, αλλά σίγουρα δεν περίμενε όσα έγιναν στα τελευταία επτά λεπτά της συνάντησης με την Λάτσιο. Εκεί που ισοφαρίστηκε, αλλά με κάποιον περίεργο τρόπο, πήρε σε «νεκρό» χρόνο το τρίποντο, χάρη στο «χρυσό» γκολ του Μπράιαν Ρουίς (1-2)!

Ήταν αναμφίβολα μία δύσκολη αποστολή για τη Νάπολι αυτή στο Ολύμπικο, αν αναλογιστεί κανείς πως μιλάμε για μία έδρα που παραδοσιακά την δυσκολεύει και στην οποία δεν είχε πανηγυρίσει όχι νίκη, αλλά ούτε γκολ στις δύο πιο πρόσφατες επισκέψεις της.

Ωστόσο, στην 3η της προσπάθεια, φάνηκε από την αρχή πως ίσως και να ήταν η φαρμακερή. Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο και η Λάτσιο προσπαθούσε επιτυχώς να περιορίσει τα ανασταλτικά θέματά της, τα οποία έγιναν γνωστά και στο ματς που αποκλείστηκε από την Πόρτο, παρά το γεγονός πως είχε προηγηθεί με τον Ιμόμπιλε.

Εν τέλει, τα κατάφερε, μιας και οι τρεις καλές στιγμές που έλαβαν χώρα στο πρώτο μέρος, πραγματοποιήθηκαν από εκείνη! Η μεγάλη στιγμή του Λουίς Αλμπέρτο στο 6ο λεπτό, το σουτ του Ιμόμπιλε δύο λεπτά αργότερα και το άτσαλο τελείωμα του Μιλίνκοβιτς Σάβιτς που εξουδετέρωσε ο Νταβίδ Οσπίνα στο 41’.

Στην επανάληψη όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά, με τον Λορέντσο Ινσίνιε να διαφοροποιεί τα δεδομένα με την συμπλήρωση μίας ώρας. Ο Ιταλός σκόραρε στο 62ο λεπτό, στην πρώτη επί της ουσίας καλή στιγμή της ομάδας του και 10 λεπτά αργότερα, πέτυχε και δεύτερο τέρμα, αλλά ο VAR ακύρωσε το γκολ του, υποδεικνύοντάς τον σε θέση οφσάιντ.

Η τεχνολογία στέρησε από τη Νάπολι την δυνατότητα να «κλειδώσει» το ματς και κάπως έτσι, η Λάτσιο άρχισε και πάλι να το πιστεύει! Ισοφάρισε στο 89ο λεπτό με τον Πέδρο, που βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά στο 2022 με απίθανο σουτ, και αφού ανταπεξήλθε ορθά και στις δύο στατικές φάσεις που παρουσιάστηκαν στους «παρτενοπέι», έδειχνε πως θα πάρει τον βαθμό.

Υπολόγιζε όμως χωρίς τον Ρουίς! Τον άνθρωπο της τελευταίας στιγμής, που έκανε ασίστ την πάσα του Ινσίνιε στο 96ο λεπτό και χάρισε στην ομάδα του ένα πολύτιμο τρίποντο, το οποίο στο τέλος της σεζόν, μπορεί να είναι και παράγοντας για την κατάκτηση του τίτλου!

ΛΑΤΣΙΟ: Στρακόσα, Μάρουσιτς, Φελίπε, Πάτρικ (84' Ατσέρμπι), Ράντου (72' Χισάι), Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Λέιβα (84' Μπάσιτς), Αλμπέρτο, Άντερσον (65' Πέδρο), Ιμόμπιλε, Τζακάνι

ΝΑΠΟΛΙ: Οσπίνα, Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρούι, Φαμπιάν Ρουίθ, Ντέμε (81' Λομπότκα), Πολιτάνο (81' Ουνάς), Ζιελίνσκι (57' Ελμάς), Ινσίνιε, Όσιμεν


Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0