Football Talk

Άουγκσμπουργκ - Μπορούσια Ντόρτμουντ 1-1: «Αυτοκτονία» των Βεστφαλών και στο -8 από την Μπάγερν Μονάχου!

Άουγκσμπουργκ - Μπορούσια Ντόρτμουντ 1-1: «Αυτοκτονία» των Βεστφαλών και στο -8 από την Μπάγερν Μονάχου!
Η Μπορούσια Ντόρτμουντ είχε το τρίποντο στα... χέρια της έως το 78ο λεπτό, αλλά ο Σάρενσεν στέρησε δύο πολύτιμους βαθμούς από τους Βεστφαλούς, που πλέον βρίσκονται στο -8 από την κορυφή της Bundesliga!
Θα ήταν άθλος να παραμείνει «ζωντανή» στο κυνήγι της Μπάγερν Μονάχου, αλλά πλέον αναζητά ένα... θαύμα. Η Μπορούσια Ντόρτμουντ έμεινε στο 1-1 (27/02) απέναντι στην Άουγκσμπουργκ και πλέον βρίσκεται στο -8 από την κορυφή της Bundesliga
 
Ο Αζάρ άνοιξε το σκορ για τους Βεστφαλούς στο 35ο λεπτό, με εξαιρετική ατομική ενέργεια, αλλά δεν στάθηκε αρκετό. Μοιραίος ο Μάλεν που είχε την ευκαιρία στο 51' να «κλειδώσει» τη νίκη, αλλά είδε την μπάλα να σταματά στο δοκάρι.
 
 
Η Άουγκσμπουργκ ξεκίνησε δυναμικά την αναμέτρηση και κατάφερε να απειλήσει πρώτη, με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών. Ο Γκρέγκοριτς έπιασε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά είδε την μπάλα να περνά λίγο έξω από το δεξί δοκάρι των Βεστφαλών. 
 
Η απάντηση της Ντόρτμουντ ήρθε τρία λεπτά αργότερα, όταν ο Νταχούντ υποδέχθηκε μία πάσα, βρήκε τον χώρο και τον χρόνο για να απειλήσει, αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων βρέθηκε σε ετοιμότητα και απομάκρυνε σε κόρνερ.
 
Τα λεπτά κυλούσαν δίχως κάποια μεγάλη ευκαιρία, αλλά όλα έμελλε να αλλάξουν στο 35ο λεπτό. Ο Αζάρ έκανε μία εξαιρετική ατομική ενέργεια και με ανάλογο τελείωμα έγραψε το 1-0 για την ομάδα του, μην αφήνοντας περιθώρια στον αντίπαλο γκολκίπερ να αντιδράσει. Το σκορ δεν άλλαξε έως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τους φιλοξενούμενους να επικεντρώνονται κυρίως στη διατήρηση του υπέρ τους προβαδίσματος.
 
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η Μπορούσια Ντόρτμουντ επιχείρησε να βρει και δεύτερο γκολ, όταν ο Μάλεν έγινε αποδέκτης μιας εξαιρετικής πάσας στο όριο της περιοχής. Ο φορ των Βεστφαλών σούταρε, αλλά είδε τον Γκίκιεβιτς να πραγματοποεί μία εξαιρετική επέμβαση κι έπειτα την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι. 
 
Τα λεπτά κυλούσαν με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να «κλειδώσουν» τη νίκη τους με ένα ακόμα γκολ και ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, τους «τιμώρησε» στο 78ο λεπτό, όταν ο Σάρενσεν με καρφωτή κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια.
 
Στα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης τίποτα δεν άλλαξε, με το 1-1 να παραμένει ως τελικό σκορ του παιχνιδιού. Η Ντόρτμουντ «πέταξε» δύο πολύτιμους βαθμούς, στην προσπάθεια που κάνει να διατηρηθεί όσο πιο κοντά γίνεται στην Μπάγερν Μονάχου, που ηγείται στον βαθμολογικό πίνακα της Bundesliga και πλέον βρίσκεται στο +8.
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Άουγκσμπουργκ: Γκίκιεβιτς, Όξφορντ, Γουβελέου,  Ουντοκάι, Καλιγκιούρι, Μάιερ, Ντορτς (59' Γκρούεζο), Πέντερσεν (71' Ιάγκο), Πέπι (59' Νιντερλέχνερ), Βάργκας (89' Γκάντερ), Γκρέγκοριτς (70' Σάρενσεν)
 
Μπορούσια Ντόρτμουντ: Κομπέλ, Τσαν, Χούμελς, Πόγκρανσιτς, Αζάρ, Βίτσελ, Γκερέιρο, Νταχούντ (81' Ρεϊνίερ), Μπέλινγκχαμ, Μπραντ (68' Βολφ), Μάλεν (68' Μουκόκο)
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0