Football Talk

Η ΑΕΚ στη Λεωφόρο παίζει πολλά περισσότερα πράγματα από τους τρεις βαθμούς

Η ΑΕΚ στη Λεωφόρο παίζει πολλά περισσότερα πράγματα από τους τρεις βαθμούς

Το σχέδιο για να πάρει η ΑΕΚ το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό και ο ξεκάθαρος μοναδικός της στόχος.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Ό,τι και να δείχνει η βαθμολογία αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ έχει, δυστυχώς για εκείνη, δημιουργήσει τέτοια… ανασφάλεια και τέτοιες μεταπτώσεις στην απόδοσή της, που δεν υπάρχουν παιχνίδια τα οποία μπορεί να τα δει… χαλαρά. Θα είναι ντροπή και μόνο να λέγεται τέτοιο πράγματα.

Πόσο μάλλον όταν μπροστά της έχει το βράδυ της Κυριακής (27/2 – 19:30 Cosmote TV 1) ένα κλασικό ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Το πρωτάθλημα και το κύπελλο για την ΑΕΚ έφυγαν γρήγορα από τα χέρια της. Επιβάλλεται όμως μέχρι το τέλος της σεζόν οι παίκτες και ο Γιαννίκης αφενός σε όλα τα παιχνίδια πρωταθλήματος και πλέι οφ να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, αφετέρου να κάνουν  νίκες σε ντέρμπι για να δώσουν στον κόσμο τους λίγη χαρά. Έστω και εφήμερη. Φυσικά ο βασικός στόχος που έχει απομείνει είναι η έξοδος στην Ευρώπη, η οποία εννοείται δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμη.

Το βράδυ λοιπόν στη Λεωφόρο η ΑΕΚ καλείται, κόντρα σε έναν Παναθηναϊκό που «καίγεται» για βαθμούς, να παίξουν με σχέδιο, με πλάνο, με πάθος και αποτελεσματικότητα, ώστε να πάρουν το «διπλό» και να πάρουν μία βαθμολογική ηρεμία.

Πέρα από τους βαθμούς η ΑΕΚ παίζει λοιπόν πολλά περισσότερα σε αυτό το ντέρμπι. Προσπαθεί η ομάδα να χτίσει ψυχολογία κι αυτό θα συμβεί μόνο με νίκη σε αυτόν τον αγώνα.

Εκτός μάχης για την ΑΕΚ είναι και απόψε αρκετοί παίκτες πως οι Σιμάνσκι, Μισελέν, Στάνκοβιτς και Γαλανόπουλος. Στα θετικά η επιστροφή του Αραούχο.

Σύμφωνα λοιπόν με τις δοκιμές του Γιαννίκη στο τέρμα θα είναι ο Τσιντώτας, δεξί μπακ ο Ρότα, αριστερό ο Χατζισαφί και στόπερ τους Βράνιες – Τζαβέλλα. Στα χαφ θα είναι οι Σιμόες – Σάκχοφ, ενώ τριάδα πίσω από τον φορ θα βρίσκονται οι Γκαρσία, Άμραμπατ και Τσούμπερ. Δοκιμάστηκε πάντως και ο Μάνταλος ως 10άρι με τον Άμραμπατ να πηγαίνει δεξιά. Στην επίθεση ανάλογα με το πώς θα είναι ο Αραούχο, ο οποίος είχε ένα μυϊκό τραυματισμό και προπονείται κανονικά από την Τετάρτη θα ξεκινήσει είτε αυτός, είτε ο Ανσαριφάρντ.  

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0