Football Talk

Στον «πλανήτη» Νιούκαστλ δεν υπάρχει μόνο ζωή, αλλά και… ρεκόρ!

Στον «πλανήτη» Νιούκαστλ δεν υπάρχει μόνο ζωή, αλλά και… ρεκόρ!

Αν κάποιος μπορούσε να φανταστεί πως η Νιούκαστλ του Δεκεμβρίου θα μπορούσε δύο μήνες μετά να βρίσκεται στην 14η θέση και μακριά από την επικίνδυνη ζώνη, τότε δεδομένα είχε πολύ μεγάλη φαντασία. Κάποιος, πλην του Έντι Χάου, που απέδειξε πως η πρόσληψή του μόνο τυχαία δεν ήταν και πως με ορθολογικές μεταγραφικές κινήσεις, το πράγμα αλλάζει!

Πριν από δύο μήνες, η συζήτηση που αφορούσε τη Νιούκαστλ ήταν για το πως γίνεται μία ομάδα που αισίως έχει αγοραστεί από Σαουδάραβες και είναι το πιο πλούσιο ποδοσφαιρικό fund στον πλανήτη, να βρίσκεται στην τελευταία ή την 19η θέση της Premier League.

Να έχει μόλις μία νίκη, να αδυνατεί να κερδίσει και να έχει ως καλύτερο και πιο παραγωγικό ποδοσφαιριστή της τον Κάλουμ Γουίλσον, ο οποίος πλαισιωνόταν μόνο από τους Σέλβεϊ και Σεντ Μαξιμίν, ως άξιους συμπαραστάτες.

Ωστόσο, η απάντηση σε αυτό ήταν το… προφανές. Πως ναι μεν η Νιούκαστλ έχει αγοραστεί από τους Σαουδάραβες, αλλά δεν παύει να είναι η ίδια ομάδα. «Θα κριθούμε μόλις κάνουμε τις δικές μας μεταγραφές» έλεγαν οι νέοι ιδιοκτήτες, και τώρα που πρέπει να κριθούν, σαφώς και δικαιώνονται στον απόλυτο βαθμό.

Μιλάμε άλλωστε για μία ομάδα που φτάνει στον… Μάρτιο, δίχως να έχει ηττηθεί ούτε σε μία αναμέτρησή της! Δεν έχει χάσει σε επτά ματς, έχει κερδίσει τα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα δικά της και αισίως πανηγύρισε και ένα τεράστιο «διπλό» επί της Μπρέντφορντ στο Brentford Community Stadium, βάζοντας την από κάτω στον βαθμολογικό πίνακα.

Όταν η Νιούκαστλ έκανε το 3/3, λέγαμε ότι έχει να κάνει κάτι ανάλογο από το Νοέμβριο του 2018. Τώρα, με τις μηδενικές ήττες σε επτά ματς, «ισοφαρίζει» ρεκόρ 10αετίας, καθώς την σεζόν 2010-11 και μέχρι τον Μάιο, μετρούσε 14 ματς αήττητη, σε μία χρονιά που τερμάτισε στην 5η θέση της βαθμολογίας!

Τα ρεκόρ έχουν την δική τους σημασία, οι αριθμοί επίσης, αλλά το κυριότερο είναι πως η Νιούκαστλ απέδειξε ότι έχει την ποιότητα πλέον να ανταπεξέλθει στις συνθήκες της Premier League. Ο Μπρούνο Γκιμαράες, ο Κρις Γουντ, ο Νταν Μπερν και ο Κίραν Τρίπιερ, δεν αποκτήθηκαν τυχαία.

Και εφόσον αποκτήθηκαν, ολόκληρη η κατάσταση στο Σεντ Τζέιμς Παρκ άλλαξε! Αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος που πλέον δίπλα στο όνομα της Νιούκαστλ βάζουμε ως συνώνυμο το… αήττητη στο 2022!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0