Football Talk

ΠΑΣ Γιάννινα: Για άλλη μια φορά βλέπει την αδικία πάνω του

ΠΑΣ Γιάννινα: Για άλλη μια φορά βλέπει την αδικία πάνω του
Για άλλη μια φορά ο ΠΑΣ Γιάννινα βλέπει να μην παίρνει αυτό που αξίζει εξαιτίας εξωαγωνιστικών αποφάσεων και το BN Sports θυμάται αντίστοιχες περιπτώσεις που η ομάδα των Ιωαννίνων είδε κάποιον να του στερεί αυτό που νόμιμα είχε κερδίσει στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. 
Σχετικά Άρθρα

Για άλλη μια φορά ο ΠΑΣ Γιάννινα βλέπει εξωαγωνιστικά να του αφαιρείται αυτό που με τον ιδρώτα του έχει κερδίσει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League να τιμωρήσει τους Ηπειρώτες με αφαίρεση πέντε βαθμών βγάζοντας τους από τις θέσεις των play offs όπως ήταν λογικό προκάλεσε οργή στην ομάδα αλλά και στους φιλάθλους του ΠΑΣ που δικαίως θεωρούν πως για άλλη μια φορά μπαίνει στο στόχαστρο. Όσο άσχημο και να ακούγεται ο ΠΑΣ είναι η ομάδα που έχει υποστεί τις περισσότερες αδικίες στην ιστορία του, αδικίες που θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει την ιστορία του. Από το αγωνιστικό κομμάτι και τις διαιτητικές αδικίες έως τις εξωαγωνιστικές αποφάσεις που πάντα είχαν στόχο τον σύλλογο.

Η αδικία του Άργους

Την δεκαετία του 70' ο ΠΑΣ Γιάννινα με προπονητή τον Γκόμες Ντε Φαρία και τους Κοντογιωργάκη, Γκλασμάνη, Παστερνάκη, Λίσα, Μόντες και Αλβαρες δημιουργούν μια σπουδαία ομάδα η οποία εντυπωσιάζει τα πλήθη και ανεβαίνει εύκολα στην Α'Εθνική. Την πρώτη του χρονιά στα μεγάλα σαλόνια τερματίζει ένατος και την επόμενη χρονιά βάζει τα γυαλιά σε όλους

Με μπροστάρηδες τους Αργεντινούς οι Ηπειρώτες έχοντας επικρατήσει του Ολυμπιακού με 3-0 ετοιμάζονται να κλείσουν τον Α' γύρο κόντρα στην πρωτοπόρο ΑΕΚ. Λόγω τιμωρίας του Νίκος Γκούμας το παιχνίδι διεξάγεται στο Άργος. Η ΑΕΚ ήταν πρώτη στην βαθμολογία με 23 βαθμούς, με τον ΠΑΣ τρίτο με 19 βαθμούς. Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» τελειώνοντας τον α' γύρο είχε ξεπεράσει στην βαθμολογία Ολυμπιακό (πρωταθλητής την προηγούμενη τριετία) και τον Παναθηναϊκό κι ετοιμαζόταν να βάλει δύσκολα τόσο στην ΑΕΚ όσο και στον ΠΑΟΚ. Οι οπαδοί του ΠΑΣ εκδράμουν από όλη την Ελλάδα για να βρεθούν κοντά στην Πελοπόννησο και να δουν από κοντά μία από τις μεγαλύτερες διαιτητικές αδικίες της εποχής.

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» είναι ανώτερος από την ΑΕΚ χάνει την μία ευκαιρία πίσω από την άλλη και στο 80' καταφέρνει και σκοράρει με σουτ του Κοντογιωργάκη με τον κόσμο να παραληρεί. Ο διαιτητής της αναμέτρησης όμως, ο Χρήστος Παγουρτζής προς έκπληξη όλων αποφασίζει να το ακυρώσει χωρίς κάποιο προφανή λόγο με τον Λαμιώτη διαιτητή να αφήνει άφωνους τους ανθρώπους του ΠΑΣ λέγοντάς τους ότι ο λόγος που ακύρωσε το γκολ ήταν ότι ο Κοντογιωργάκης φώναξε «άστη μπάλα» και έτσι παραπλάνησε αντίπαλό του! Οι λάθος αποφάσεις όμως δεν σταματάνε εδώ, αφού τρία λεπτά αργότερα κατοχυρώνει γκολ της ΑΕΚ με την μπάλα όμως να μην περνάει ποτέ την γραμμή. Οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα πέφτουν πάνω στον διαιτητή ο οποίος αποβάλει Αλβαρέζ, Κοντογιωργάκη. Το ματς αυτό ουσιαστικά έκοψε τις όποιες βλέψεις της ομάδας για κάτι παραπάνω.

Το μπαράζ της Ρόδου και ο υποβιβασμός

Το 2001 ο ΠΑΣ Γιάννινα ολοκληρώνει το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής στην 13η θέση με συγκομιδή 33 βαθμούς. Αυτό σήμαινε ότι θα πρέπει να δώσει αγώνα μπαράζ για την παραμονή. Αντίπαλός του ο ΟΦΗ. Οι Ηρακλειώτες έχοντας βαθμολογικό πλεονέκτημα, έδωσαν δύο αναμετρήσεις στη Ρόδο αφού το Γεντί Κουλέ ήταν τιμωρημένο και μία στα Γιάννενα με την παραμονή να κρινόταν στο ποια ομάδα έφτανε πρώτη τις δύο νίκες. Το πρώτο παιχνίδι καταλήγει στα χέρια του ΟΦΗ με τον ΠΑΣ Γιάννινα να απαντάει άμεσα στις νίκες με το 2-0 στους Ζωσιμάδες.

Το τρίτο ματς στην Ρόδο θα κρίνει τα πάντα. Το κλίμα δεν είναι και το καλύτερο δυνατό και η επίθεση των οπαδών του ΟΦΗ σε αυτούς του ΠΑΣ στο «σμαραγδένιο νησί» έχει ως αποτέλεσμα οπαδός των Ηπειρωτών, ο Θοδωρής Βαντόλας, να χάσει το μάτι του από σπασμένο μπουκάλι. Στον αγωνιστικό χώρο ο ΟΦΗ επικρατεί με 2-0 με γκολ των Γκόμεζ και Μάουρο Ντα Σίλβα σκορπώντας ξανά θλίψη σε όλους τους Ηπειρώτες.

pas_baraz_1.jpg

Η πρώτη ομάδα με αφαίρεση βαθμών

Ο ΠΑΣ Γιάννινα επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια αλλά για άλλη μια φορά βλέπει την αδικία πάνω του. Τον Μάιο του 2003 κι ενώ ετοιμαζόταν για τον αγώνα μπαράζ με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, ανακοινώνεται πως η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΑΕ τον τιμωρεί με -90 βαθμούς λόγω οφειλών. Όπως ήταν λογικό η απόφαση αυτή προκαλεί οργή (τι σύμπτωση) στην πόλη. Ο σύλλογος κάνει άμεσα έφεση η οποία όμως απορρίπτεται. Ο κόσμος βλέποντας την αδικία αποφασίζει να αντιδράσει.

Συγκεντρώνεται μπροστά από τη Νομαρχία, ενώ παράλληλα κλείνει την Εθνική οδό ζητώντας την άμεση παρέμβαση του Πρωθυπουργού της χώρας. Χιλιάδες διαδηλωτές κατηγορούσαν την αθλητική ηγεσία της χώρας και ζητούσαν την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού, για την επίλυση του ζητήματος. Παρόλα αυτά η ποινή έμεινε και ο ΠΑΣ Γιάννινα έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος που υποβιβάζεται στην Β' εθνική λόγω χρεών.

pas_ethniki_1.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0