Football Talk

Ατλέτικο Μαδρίτης - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1: Ελάνγκα και... Βερσάλικο λύτρωσαν τους άνευρους «κόκκινους διαβόλους»! (video)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1: Ελάνγκα και... Βερσάλικο λύτρωσαν τους άνευρους «κόκκινους διαβόλους»! (video)
Ο Άντονι Ελάνγκα εξελίχθηκε σε «χρυσή» αλλαγή και λύτρωσε την άτολμη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ισοφαρίζοντας σε 1-1 (23/02) κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης! Ωραίος για τους «ροχιμπλάνκος» ο Ζοάο Φέλιξ που άνοιξε το σκορ στο 7ο λεπτό, αλλά μοιραίος ο Βερσάλικο που στέρησε από την ομάδα του ένα προβάδισμα «ασφαλείας» στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου!
Η Ατλέτικο Μαδρίτης έμοιαζε να διαχειρίζεται το προβάδισμά της έως το 80ο λεπτό, όμως υπολόγιζε χωρίς τον Ελάνγκα! Ο 19χρονος αποδείχθηκε η «χρυσή» αλλαγή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έγραψε το τελικό 1-1 (23/02) για την ομάδα του, πέντε λεπτά αφότου πέρασε στον αγωνιστικό χώρο!
 
Άτολμο και άνευρο για μεγάλο χρονικό διάστημα το σύνολο του Ραλφ Ράνγκνικ που ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο, χωρίς να έχει επαφή με την μπάλα εντός της αντίπαλης περιοχής, ισοφαρίζοντας ένα αρνητικό ρεκόρ που είχε καταγράψει τη σεζόν 2005/06!
 
Ωραίος για τους «ροχιμπλάνκος» ο Ζοάο Φέλιξ που άνοιξε το σκορ στο 7ο λεπτό με καρφωτή κεφαλιά, αλλά μοιραίος ο Βερσάλικο, που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι από το... μισό μέτρο και στέρησε από την ομάδα του να μπει στα αποδυτήρια στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με ένα προβάδισμα ασφαλείας, αφήνοντας τα πάντα ανοιχτά για τη ρεβάνς του Ολντ Τράφορντ στις 15 Μαρτίου, που θα κρίνει ποιος θα πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League!
 
 
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους καλύτερους «οιωνούς» για την Ατλέτικο Μαδρίτης, αφού μόλις στο 7ο λεπτό ευτύχησε να ανοίξει το σκορ. Ο εξαιρετικός Ρενάν Λόντι έβγαλε μία σέντρα ξυράφι προς τον Ζοάο Φέλιξ, που φρόντισε να ξεφύγει από το μαρκάρισμα του Χάρι Μαγκουάιρ και με έναν ασυνήθιστο για τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με καρφωτή κεφαλιά, έγραψε το 1-0 για την ομάδα του. 


Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση, αλλά παρά το γεγονός πως η κατοχή έφτασε στο επίπεδο του 67% υπέρ τους σε κάποιο χρονικό σημείο, δεν κατάφεραν να την μετουσιώσουν σε κάτι περαιτέρω. Από την άλλη, οι «ροχιμπλάνκος» έκλειναν σωστά τους διαδρόμους και διαχειρίζονταν άψογα το υπέρ τους προβάδισμα. Μάλιστα, δευτερόλεπτα πριν λήξει το πρώτο μέρος είχαν τεράστια ευκαιρία για να μπουν στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο γκολ. 
 
Ο Λόντι συνεργάστηκε άψογα με τον Ερέρα, που έκανε τη σέντρα προς τη μικρή περιοχή, αλλά ο Βερσάλικο δεν κατάφερε εξ' επαφής να δώσει στην μπάλα πορεία προς τα δίχτυα και το 1-0 παρέμεινε ως σκορ του πρώτου ημιχρόνου.
 
Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν μεν την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν έκαναν καμία επαφή μες τη μεγάλη περιοχή, δείγμα του πόσοι άτολμοι ήταν! Μάλιστα, ισοφάρισαν το σχετικό αρνητικό ρεκόρ που είχαν καταγράψει τη σεζόν 2005-06! Στο δεύτερο μέρος, η «εικόνα» της αναμέτρησης άλλαξε!
 
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενέτεινε την πίεσή της, ο Ράνγκνικ προχώρησε σε αλλαγές και μία από αυτές τον δικαίωσε! Ο Ελάνγκα πέρασε στη θέση του Ράσφορντ στο 74' και τέσσερα λεπτά αργότερα, έγινε αποδέκτης μίας εξαιρετικής μπαλιάς του Μπρούνο Φερνάντες, την οποία μετουσίωσε σε γκολ, γράφοντας το 1-1
 

Στα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης, η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε έψαξε το γκολ που θα της έδινε εκ νέου προβάδισμα, αλλά δεν ήρθε. Μάλιστα, στο 87' είχε δοκάρι με τον Γκριεζμάν, αλλά σε περίπτωση που η μπάλα κατέληγε στα δίχτυα, το γκολ θα ακυρωνόταν ως οφσάιντ.

Τίποτα δεν άλλαξε έως το τελευταίο σφύριγμα που βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 1-1, αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς του Ολντ Τράφορντ (15/03), όπου και θα κριθεί ποιος θα πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League.
 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Βερσάλικο, Σάβιτς, Χιμένεθ, Λόντι (76' Λεμάρ), Γιορέντε, Ερέρα, Κοντόγκμπια, Μανταβά, Κορέα, Ζοάο Φέλιξ (75' Γκριεζμάν)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ραλφ Ράνγκνικ): Ντε Χέα, Λίντελοφ (66' Μπισάκα), Βαράν, Μαγκουάιρ, Σο (67' Τέγιες), Φρεντ, Πογκμπά (66' Μάτιτς), Σάντσο (82' Λίνγκαρντ), Μπρούνο Φερνάντες, Ράσφορντ (75' Ελανγκά), Κριστιάνο Ρονάλντο

Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0