Football Talk

Άρης - Ατρόμητος 3-0: Ο Μαντσίνι έσπασε την «κατάρα» του γκολ και με Μπούργος οι Θεσσαλονικείς βλέπουν playoffs!

Άρης - Ατρόμητος 3-0: Ο Μαντσίνι έσπασε την «κατάρα» του γκολ και με Μπούργος οι Θεσσαλονικείς βλέπουν playoffs!
O Άρης επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας 3-0 του Ατρομήτου. Δύο φορές σκόραρε ο Μαντσίνι (45+2', 58') και μία ο Ιτούρμπε (83') στο ντεμπούτο του Μπούργος, με τους κίτρινους να είναι κοντά στη ζώνη των playoffs.

Ο Άρης υποδέχτηκε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τον Ατρόμητο σε εξ αναβολής αναμέτρηση της Super League, με τους Θεσσαλονικείς να μπαίνουν σε μια νέα εποχή με τον Χερμάν Μπούργος! Με φοβερό Μαντσίνι που σκόραρε δις και εξαιρετικό Ιτούρμπε οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη με 3-0, έλυσαν την... κατάρα του γκολ και κοιτάνε τα playoffs!


1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Άρης ήταν κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο με τον τερματοφύλακα του Ατρομήτου, Ανδρέα Γιαννιώτη, να λέει «όχι» στους παίκτες των «κιτρινόμαυρων» προσπαθώντας να κρατήσει το μηδέν, την ώρα που η ομάδα του αδυνατούσε να πλησιάσει στην αντίπαλη περιοχή. Η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε στο 9’ με τον Σούντγκρεν από τα δεξιά να πατάει περιοχή να βρίσκεται απέναντι από τον Γιαννιώτη, ο οποίος απέκρουσε στην κλειστή του γωνία.

Στο 14’ ο Μαντσίνι από τα αριστερά, συνέκλινε, έκανε το σουτ εκτός περιοχής, όμως ο Γιαννιώτης πετάχτηκε και απέκρουσε. Ο Ατρόμητος προσπάθησε να πιέσει λίγο πιο ψηλά, όμως δεν μπορούσε να κρατήσει την κατοχή.

Ο Άρης βρήκε δίχτυα με τον Καμαρά στο 28’, όμως ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι του και ακυρώθηκε ως οφσάιντ στην πάσα που πήρε στο ξεκίνημα της φάσης.

5521403_1.jpg

Στο 34’ ο Kαμαρά πάτησε και πάλι στην περιοχή από τα αριστερά, έφερε την μπάλα στο δεξί του πόδι, έκανε ένα δυνατό σουτ, με την μπάλα να φεύγει άουτ. Λίγα λεπτά μετά ο επιθετικός του Άρη επιχείρησε ένα ακόμη σουτ όμως ο Γιαννιώτης απέκρουσε εντυπωσιακά. Στο 44’ ο Ματίγια έκανε ένα σουτ με το αριστερό στην κίνηση, η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του τερματοφύλακα του Ατρομήτου.

Στα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου ο Ιτούρμπε μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, ο Καστεγιάνο τον μάρκαρε με τον παίκτη του Άρη να πέφτει στην περιοχή. Ο διαιτητής αρχικά έδειξε πέναλτι, όμως αφού έλεγξε τη φάση στο μόνιτορ, πήρε πίσω την απόφασή του.

Ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα και έτσι το πολυπόθητο γκολ ήρθε στο 45+2’! Ο Σούντγκρεν έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Σάσα έκανε την κίνηση στην περιοχή, τράβηξε τον Βασιλαντωνόπουλο πάνω του, ο Μαντσίνι ερχόταν στο δεύτερο δοκάρι και με ένα δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να βρίσκει δίχτυα ξανά μετά της 2 Φεβρουαρίου.

5521576_1.jpg

2o ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Άρης μπήκε δυναμικά και στο δεύτερο μέρος δείχνοντας ξεκάθαρα τη διάθεση του να βρει ένα δεύτερο γκολ για να «καθαρίσει» το ματς. Στο 58’ ο Μαντσίνι από τα δεξιά συνεργάστηκε επιτυχημένα με τον Σάσα, ο Αργεντινός έκανε το πλασέ στην κλειστή γωνία του Γιαννιώτη κάνοντας το 2-0.

Η πρώτη τελική για τον Ατρόμητο στο παιχνίδι, ήρθε στο 61’ με μία προσπάθεια του Βασιλαντωνόπουλου, χωρίς ωστόσο να ανησυχήσει τον Κουέστα. Στο 72’ ο Καμαρά επιχείρησε ένα σουτ με το δεξί από μακριά όμως δεν απείλησε σε καμία περίπτωση τον Γιαννιώτη.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, έχοντας ρίξει και τον ρυθμό, ενώ ο Ατρόμητος από την άλλη προσπαθούσε να κυκλοφορήσει λίγο περισσότερο με την μπάλα. Ο Άρης πέτυχε και τρίτο γκολ στο 83’. Ο Μπερτόγλιο είδε την κίνηση του Ιτούρμπε, εκείνος πάτησε στην περιοχή από τα αριστερά, εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ και νίκησε τον Γιαννιώτη για το τελικό 3-0, με τον ‘Έλληνα τερματοφύλακα να μην μπορεί να κάνει κάτι.

5521697_1.jpg

Ο MVP

Με δύο γκολ ο Μαντσίνι ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης για τον Άρη, που «έσπασε» την κατάρα του… γκολ για τους «κιτρινόμαυρους».

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το γκολ που πέτυχε ο Άρης στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου έδωσε άλλον αέρα στους παίκτες του Μπούργος που απαλλάχθηκαν από το άγχος και μπόρεσαν να συνεχίσουν σε εξαιρετικό τέμπο και στο δεύτερο μέρος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης (Μπούργος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Ματίγια, Ιτούρμπε (88' Σάκιτς), Ντιαγέ (69' Μπερτόγλιο), Μαντσίνι (69' Γκαρσία), Καμαρά

Ατρόμητος (Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Βασιλαντωνόπουλος, Μαυρομμάτης, Χατζηισαΐας (55' Παπαδόπουλος), Καστεγιάνο (64' Τζοβάρας), Ροτάριου (64' Σπιριντόνοβιτς), Σάλομον (70' Ντένιτς), Έρλιγνκμαρκ, Μουνίθ, Κουλούρης, Κλωναρίδης (70' Άλιμπεκ


Ευτυχία Γιαπουτζή

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0