Football Talk

Λαμία: Μετά από την πρόκριση, το χάος… (video)

Λαμία: Μετά από την πρόκριση, το χάος… (video)

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μπήκε το 2022 για την ομάδα της Λαμίας, κάνοντας την υπέρβαση και παίρνοντας το εισιτήριο που την οδήγησε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Ωστόσο από εκείνο το απόγευμα της 26ης Ιανουαρίου μέχρι σήμερα έχει κάτι άλλο να θυμάται;

Δεν χωράει αμφισβήτηση πως το επίτευγμα του συλλόγου από την Φθιώτιδα απέναντι στον Άρη – και τα αποτελέσματα των προηγούμενων δύο διαδοχικών μεταξύ τους αναμετρήσεων – αποτελεί ένα τεράστιο κατόρθωμα. Κανείς δεν θα μπορούσε να πει και το αντίθετο άλλωστε, όμως όπως λέει το ποδοσφαιρικό κλισέ «η ομάδα κοιτάει να κερδίζει κάθε παιχνίδι και να το αντιμετωπίζει σαν τελικό».

Σίγουρα κάτι τέτοιο είναι απόλυτα ορθό, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια ομάδα που παλεύει με νύχια και με δόντια προκειμένου να αποφύγει τη ζώνη του υποβιβασμού. Βέβαια οι προσδοκίες που δημιουργήθηκαν εκείνο το βράδυ, και για να είμαστε δίκαιοι εκείνη την εβδομάδα, εξατμίστηκαν πολύ γρήγορα.

Η εντυπωσιακή νίκη επί του ΟΦΗ το ίδιο Σάββατο (29/1) συνέχισε να… βράζει το αίμα παικτών και φιλάθλων και δικαίως. Ο Γιώργος Μανούσος πήρε την ομάδα του από το χέρι, ανέτρεψε το κατά της σκορ, έφτασε στη λύτρωσή του και κράτησε ζωντανές όλες τις ελπίδες για παραμονή και όχι μόνο!


Βέβαια αυτό δεν ήταν κάτι που επιβεβαιώνεται μέσα από την ίδια την πραγματικότητα. Ίσα ίσα εκείνη είναι που το διαψεύδει. Οι ήττες άρχισαν να διαδέχονται η μία την άλλη με αποτέλεσμα να έχουν φτάσει πλέον τις 4 σερί – γεγονός που αποτελεί το χειρότερο φετινό αρνητικό ρεκόρ – και, προ πάντων, το «πολύ καλό για να είναι αληθινό» φάνταζε ό,τι πιο κοντινό στις εξελίξεις.

Ατρόμητος, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός, Απόλλων Σμύρνης. Μιλάμε για ομάδες των οποίων το ½ βρίσκεται στην ίδια θέση με εκείνη και τα τρίποντα στα μεταξύ τους παιχνίδια πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από το αναγκαίο και αυτονόητο!

Με τρεις αγωνιστικές να έχουν απομείνει για τη λήξη της κανονικής διάρκειας (τα ματς κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα και ΠΑΟΚ), τα περιθώρια να στενεύουν και το μαξιλαράκι βαθμολογικής ασφάλειας να συρρικνώνεται1 βαθμός πάνω από Ατρόμητο και 5 από Απόλλωνα – καταλαβαίνει κανείς πως πρόκειται για μια πλέον δυσκολότερη υπόθεση. Φυσικά η πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου είναι εξαιρετικά σημαντική, ωστόσο θα πρέπει να μπουν ορισμένα πράγματα στη ζυγαριά και να παρθούν αποφάσεις. Αυτήν ή την παραμονή;

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0