Football Talk

Φιορεντίνα και Άαλμποργκ έδειξαν μέσα σε 90 λεπτά τον δρόμο της πρόκρισης σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ! (video)

Φιορεντίνα και Άαλμποργκ έδειξαν μέσα σε 90 λεπτά τον δρόμο της πρόκρισης σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ! (video)

Λίγα 24ωρα έμειναν για τις ευρωπαϊκές μάχες των Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ με φόντο την πρόκριση στη φάση των «16» των Europa και Conference League. Το έργο είναι δύσκολο αλλά οι Φιορεντίνα και Άαλμποργκ, έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο τον δρόμο.

Η εβδομάδα που πέρασε δεν ήταν η αναμενόμενη για τις ελληνικές ομάδες. Στον πρώτο αγώνα των νοκ-άουτ, τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο ΠΑΟΚ γνώρισαν την ήττα στις έδρες των Αταλάντα και Μίντιλαντ αντίστοιχα. Ο πρώτος με 2-1 για το Europa League και ο δεύτερος με 1-0 για το Europa Conference League. Μετά από λίγα 24ωρα, οι δύο ομάδες προετοιμάζονται για τη ρεβάνς με μοναδικό στόχο την πρόκριση στους «16» της εκάστοτε διοργάνωσης.

Το έργο είναι δύσκολο. Άπαντες το γνωρίζουν και η απουσία του εκτός έδρας γκολ, δυσκολεύει λίγο παραπάνω (ή και όχι) την επίτευξη του στόχου. Μέσα σε ένα σαββατοκύριακο, όμως, τόσο η Φιορεντίνα για τους «ερυθρολεύκους» όσο και η Άαλμποργκ για τον Δικέφαλο, έδειξαν με τον πιο δυνατό τρόπο, πως θα έρθει η πρόκριση για τους δύο εκπροσώπους μας.

Η άμυνα της Φιορεντίνα το έδειξε, ο Ολυμπιακός πρέπει να το μάθει…

Μπορεί ο Βλάχοβιτς να έβγαλε τα βιόλα για χάρη της Γιουβέντους, όμως η καλοκουρδισμένη μηχανή του Βινσένζο Ιταλιάνο δεν δείχνει να έχει επηρεαστεί. Με γκολ του εντυπωσιακού Κριστόφ Πιοντέκ, οι «βιόλα» έφυγαν με το τρίποντο κόντρα στην ομάδα του Γκασπερίνι, όμως ρεσιτάλ έδωσε η αμυντική λειτουργία του ιταλικού συλλόγου. Αυτό που πρέπει να μάθει ο Ολυμπιακός.

Το πρώτο και το βασικό, είναι ξεκάθαρα το θέμα των στημένων. Η Αταλάντα κόντρα στον Ολυμπιακό είχε 13 κόρνερ (πέτυχε τα δύο γκολ από εκεί), ενώ κόντρα στη Φιορεντίνα μόλις ένα. Από εκεί και πέρα, η ομάδα του Μπέργκαμο μπορεί να απείλησε επτά φορές, όμως μόλις φορά άγγιξε το γκολ. Βέβαια, ο Μαλινόφσκι επιβεβαίωσε το πόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνει, όταν η άμυνα είναι ευάλωτη αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Η αμυντική λειτουργία έκανε εξαιρετικά τη δουλειά της, καθώς κράτησε το μηδέν σε μία από τις δύσκολες επιθετικές λειτουργίες.

Παράλληλα, Σοτίλ και Γκονζάλες έκαναν άνω κάτω την άμυνα της Αταλάντα, κάνοντας κινήσεις προς τα μέρα, με τον δεύτερο μάλιστα, πήρε την ασίστ ο Πολωνός φορ για το μοναδικό γκολ του ματς.

Γιατί ο ΠΑΟΚ να (ξανά) φοβηθεί μία ομάδα που ο Χίλιεμαρκ… διέλυσε;

Η εικόνα του ΠΑΟΚ μέσα στη Δανία και απέναντι στη Μίντιλαντ γέμισε με… ερωτηματικά τους πάντες. Οι «λύκοι» δεν είναι απλώς σύλλογος και σίγουρα, καθόλου εύκολος αντίπαλος. Όχι όμως και για να κάνει τον Δικέφαλο να… φοβηθεί. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έκατσε αρκετά πίσω, έδωσε μέτρα και επέτρεψε στη Μίντιλαντ να κάνει τη διαφορά.

Το προβάδισμα του 1-0 κάνει δύσκολο το έργο αλλά όχι ακατόρθωτο στην Τούμπα. Ο άλλοτε άσος του Παναθηναϊκού, Όσκαρ Χίλιεμαρκ, έδειξε τον… δρόμο. Ο Σουηδός προπονητής καθήλωσε την αντίπαλο του ΠΑΟΚ. Μπορεί η Μίντιλαντ να κατακεραύνωσε με 19 σουτ την Άαλμποργκ, αλλά ούτε τα μισά δεν αποτέλεσαν κίνδυνο για γκολ. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τις φάσεις που τους παρουσιάστηκαν και με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Το ζητούμενο, είναι πως ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να φοβηθεί τη Μίντιλαντ. Σε καμία περίπτωση.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0