Football Talk

ΑΕΚ: Το φυσιολογικό ποδόσφαιρο που έπαιξε και το υπέροχο συναίσθημα να κερδίζεις αντίπαλο και διαιτησία! (video)

ΑΕΚ: Το φυσιολογικό ποδόσφαιρο που έπαιξε και το υπέροχο συναίσθημα να κερδίζεις αντίπαλο και διαιτησία! (video)

Η βελτιωμένη ΑΕΚ έκανε το λογικό κόντρα στον ΠΑΣ - Τα σημεία που έκριναν το ματς, όταν ο διαιτητής και το VAR έπαιζαν άλλο… παιχνίδι.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Πάντα είναι ωραία να κερδίζεις. Ειδικά όταν έχεις να κερδίσεις καιρό. Ειδικά όταν το τελευταίο δίμηνο γεύεσαι αυτή τη χαρά σπάνια. Η ΑΕΚ, λοιπόν, εμφανίστηκε ιδιαίτερα βελτιωμένη κόντρα στον ΠΑΣ και τον κέρδισε 2-0. Μία νίκη σημαντική, καθώς από τη μία της δίνει λίγη, από τη χαμένη της, ψυχολογία, ενώ από την άλλη τη βάζει σίγουρα στα πλέι οφ κι αν παρουσιαστεί σοβαρή στα τελευταία ματς της κανονικής διάρκειας, μπορεί να πλασαριστεί και σε καλύτερη απόσταση και από τους κάτω και από τους πάνω.

Το ζητούμενο, όπως πάντα, είναι η βελτίωση και η ΑΕΚ ήταν βελτιωμένη με τον ΠΑΣ. Πίεση ψηλά σε όλο το παιχνίδι κι αυτό είναι το πιο ενθαρρυντικό απ’ όλα. Σωστή πίεση. Οργανωμένη. Και μπράβο και στα παιδιά και στον Γιαννίκη φυσικά. Αν εξαιρέσουμε το πρώτο 10λεπτο όπου ο ΠΑΣ βγήκε δυο φορές τετ α τετ και ο Τσιντώτας κράτησε το 0-0, από εκεί και μετά η ΑΕΚ ήταν απόλυτα κυριαρχική στο παιχνίδι της. Είχαμε πολύ καιρό να το δούμε αυτό. Βασικά, σε τόσο μεγάλη διάρκεια δεν το έχουμε δει φέτος, αν δεν κάνω λάθος. Δεν μιλάω για 20λεπτα ή 10λεπτα μέσα στα ματς που η ομάδα πατάει γκάζι σε κάποια παιχνίδια και παίζει μπάλα. Μιλάω για τη διάρκεια περίπου 80λεπτών που δεν άφηνε τον ΠΑΣ να περάσει τη σέντρα. Στην επανάληψη θαρρώ ο Τσιντώτας δεν πρέπει να ακούμπησε μπάλα!  

Από εκεί και πέρα σαφώς και έγιναν λάθη και μάλιστα πολλά, στο τελευταίο τρίτο. Ο Άμραμπατ ήταν κακός στις μεταβιβάσεις του, ο Τσούμπερ ανούσιος στα τελειώματά του. Ο Καρίμ έκανε πολλή ωραία δουλειά με συνεχή κίνηση στο χώρο του. Τον μικρό του χώρο. Το ματς τον πήγε καλά γιατί δεν χρειάστηκε να τρέχει γύρω – γύρω και μακριά από την περιοχή, διότι όλη η ομάδα είχε φροντίσει η μπάλα να είναι εκεί. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στο συνολικό παιχνίδι που έκαναν οι Ρότα και Σάκχοφ. Ειδικά ο Ουκρανός βοήθησε πάρα πολύ στις κερδισμένες μπάλες στη μεσαία γραμμή, μα κυρίως στην σωστή πρώτη πάσα.

Είναι καλός σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού, όταν ο αντίπαλος δεν έχει τα χαφ που θα του βάλουν πολύ δύσκολα, ενώ μην ξεχνάμε ότι δεν έχει και αγωνιστικό ρυθμό. Δίπλα του είχε και έναν εξαιρετικό επίσης Σιμάνσκι ως 6αράκι. Μπορεί κάλλιστα να παίξει εκεί ο Πολωνός, ειδικά αν περιορίσει λάθη στις μεταβιβάσεις τους. Ποιο συμπέρασμα βγαίνει απ’ όλα αυτά; Όταν σου δουλεύουν τα κεντρικά χαφ, μπορείς να κάνεις τη διαφορά. Και είναι να τρελαίνετε κανείς που δεν έχει η ΑΕΚ δυο χαφάρες με διάρκεια στο παιχνίδι τους να κάνουν… πάρτι. Γενικά πάντως αυτή η νίκη της ΑΕΚ ήταν ομαδική δουλειά. Δεν ξεχώρισε κάποιος παίκτης ιδιαίτερα. Ισα – ίσα υπήρχαν και αρκετοί σε μέτρια βραδιά.

Και μετά το 1-0 συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό

Το πιο σημαντικό στοιχείο πάντως είναι το γεγονός ότι μετά το 1-0 στο 69’ η ομάδα δεν κλείστηκε πίσω να κρατήσει το σκορ, αλλά συνέχισε να παίζει ψηλά. Ε, αυτή τη νοοτροπία της ΑΕΚ θέλουμε! Να είναι ικανή μέσα στο γήπεδο να «πνίγει» τον αντίπαλο είτε το ματς είναι στο 0-0, είτε κερδίζει… 3-0 στο… 89’. Αυτό είναι το ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ για ΑΕΚ!

Δεν γίνεται να μη το… είδε!

Και ναι, αυτή την ΑΕΚ θέλουμε: Να κερδίζει και τους διαιτητές. Με αυτούς θα κλείσω. Λυπάμαι ειλικρινά, αλλά η ξεφτίλα έχει και τα όριά της. Τρία πέναλτι ζήτησε η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο. Δεν της δόθηκε κανένα. Και άντε τα άλλα δυο να το δικαιολογήσεις στην εποχή που… γυρίσαμε πάλι με τα ξύλινα σπιτάκια. Αλλά ακόμα και σε εποχές με ξύλινα σπιτάκια, πέναλτι όπως αυτό που έγινε στον Ανσαριφάρντ το δίνεις ρε φίλε! Δεν γίνεται να μη το δώσεις. Μπροστά στη φάση είσαι. Και άντε εσύ δεν το είδες. Μπήκε… ιδρώτας στα ματάκια, είναι και τα φώτα. Το VAR; Αυτός ο τύπος που «φυτεύτηκε» εκεί δεν είδε την ανατροπή στον Ανσαριφάρντ; Δεν γίνεται να μην το είδε! Απλά δεν γίνεται… Ντροπή!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0