Football Talk

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ρεάλ Σοσιεδάδ 4-0: Το ντέρμπι έγινε… πάρτι, μέσα σε 20 λεπτά!

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ρεάλ Σοσιεδάδ 4-0: Το ντέρμπι έγινε… πάρτι, μέσα σε 20 λεπτά!

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι των Βάσκων, αφού επικράτησε με 4-0 (20/02) της Ρεάλ Σοσιεδάδ και έκανε ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς την εξάδα της La Liga!

Τι κι αν δεν υπήρχε σκορ έως το 69ο λεπτό; Με ένα εικοσάλεπτο «κρεσέντο», η Αθλέτικ Μπιλμπάο κέρδισε με πανηγυρικό τρόπο το ντέρμπι των Βάσκων, αφού επικράτησε με 4-0 (20/02) της Ρεάλ Σοσιεδάδ!

Μεγάλοι πρωταγωνιστές οι Μουναΐν και Μπερενγκέρ, με τον πρώτο να σκοράρει ένα γκολ και να δημιουργεί ένα ακόμα, και τον δεύτερο να μοιράζει δύο ασίστ!


Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους φιλοξενούμενους, αφού μόλις στο 12΄είχαν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία. Ο Μικέλ Μερίνο βρέθηκε αμαρκάριστος σε πλεονεκτική θέση, σούταρε, αλλά είδε την μπάλα να καταλήγει λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 25ο λεπτό, όταν ο Ινιάκι Γουίλιαμς βγήκε τετ-α-τετ με τον Ρεμίρο, αλλά είδε τον γκολκίπερ της Ρεάλ Σοσιεδάδ να απομακρύνει την μπάλα με κάποιον τρόπο.

Τέσσερα λεπτά αργότερα φάνηκε πως θα δοθεί η λύση για την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Ο Νταβίντ Σίλβα βρήκε την μπάλα με το χέρι εντός περιοχής, ο διαιτητής υπέδειξε την «εσχάτη των ποινών» μετά από παρέμβαση του VAR, αλλά ο Μουνιαΐν που ανέλαβε την εκτέλεση, είδε τον Ρεμίρο να έχει ξανά απάντηση.

Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου δεν υπήρξε κάποια σημαντική ευκαιρία και ως λογικό κι επόμενο, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια χωρίς να υπάρχει σκορ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η Αθλέτικ Μπιλμπάο έδειξε διάθεση να εντείνει την πίεσή της για να βρει το πολυπόθητο γκολ. Εν τέλει, τα κατάφερε στο 69ο λεπτό!

Ο Μπερενγκέρ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ντάνι Βίβιαν σηκώθηκε ψηλότερα από όλους και με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 1-0 για την ομάδα του. Τρία λεπτά αργότερα, ήρθε και το «κερασάκι» στην… τούρτα. Ο Μουνιαΐν δημιούργησε και ο Σανσέτ εκτέλεσε για να γραφτεί το 2-0 για τους γηπεδούχους, δίνοντάς του προβάδισμα «ασφαλείας».

Εν τέλει, στο 81ο λεπτό ο Ινιάκι Γουίλιαμς έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του, αφού σημείωσε το 3-0. Οκτώ λεπτά αργότερα, ο Μουνιαΐν έβαλε το όνομά του στον πίνακα τον σκόρερ και διαμόρφωσε το 4-0 ως τελικό σκορ ενός παιχνιδιού που λογιζόταν ως ντέρμπι, αλλά αποδείχθηκε παράσταση για έναν ρόλο.

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Μαρθελίνο): Σιμόν, Ντε Μάρκος, Βίβιαν, Μαρτίνεθ, Μπερκίτσε (90+1' Μπαλενθιάγκα), Μπερενγκέρ, Βεσγκά (63' Βενσεντόρ), Μουνιαΐν, Γκαρθία (63' Σανσέτ), Γουίλιαμς (87' Βιγιαλίμπρε)

Ρεάλ Σοσιεδάδ (Αλγκουαθίλ): Ρεμίρο, Γκοροσαμπέλ, Θουμπελντία, Λε Νορμάντ, Μουνιόθ, Θουμπιμέντι, Μερίνο (63' Γκουρίντι), Πόρτου (76' Ντζουάχρα), Σίλβα (63' Ραφίνια), Ογιαρθάμπαλ (88' Λομπέτε), Σορλόθ (76' Μαρτίν)

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0