Football Talk

Bundesliga: Εξάρα της Μπορούσια Ντόρτμουντ κόντρα στη Γκλάντμπαχ με οδηγό Ρόις - Το πήρε πάνω του ο Λεβαντόφσκι!

Bundesliga: Εξάρα της Μπορούσια Ντόρτμουντ κόντρα στη Γκλάντμπαχ με οδηγό Ρόις - Το πήρε πάνω του ο Λεβαντόφσκι!
Απάντηση στη ντροπιαστική ήττα από την Ρέιντζερς για την Ντόρτμουντ που διέλυσε την Γκλάντμπαχ με 6-0, με τον Μάρκο Ρόις να έχει συμμετοχή σε όλα τα γκολ! Ξύπνησε στο δεύτερο ημίχρονο και καθάρισε η Μπάγερν Μονάχου κόντρα στην ουραγό Γκρόιτερ Φιρτ (4-1).

Το πρόγραμμα της Κυριακής (20/2) είχε έμμεση μάχη ανάμεσα σε Ντόρτμουντ και Μπάγερν που αγωνίζονταν εντός έδρας κόντρα σε Γκλάντμπαχ και Γκρόιτερ Φιρτ αντίστοιχα.

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ συνέχισε το κυνήγι με τη Μπάγερν Μονάχου για το πρωτάθλημα και επικράτησε άνετα επί της Γκλάντμπαχ με 5-0. Με απόλυτους πρωταγωνιστές τους Μάρκο Ρόις και Ντόνιελ Μάλεν που συνεργάστηκαν και στα πρώτα δύο γκολ του ημιχρόνου. Την αρχή έκανε ο Γερμανός στο 26’ παίρνοντας το ριμπάουντ από σουτ του Ολλανδού και σημειώνοντας το 1-0 ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Μάλεν βγήκε τετ α τετ μετά από τρομερή κάθετη του αρχηγού των Βεστφαλών και έγραψε το 2-0.

Μάλιστα στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι διεύρυναν το σκορ σε 3-0 στο 69’ με τον Μάριους Βουλφ, ο οποίος πέρασε στον αγώνα μόλις ένα λεπτό πριν και πέντε λεπτά αργότερα ο νεοεισελθέντας Γιουσούφα Μουκοκό πέτυχε το τέταρτο γκολ για την ομάδα του, ύστερα από ασίστ του Ρόις. Ο οποίος έβαλε και το πέμπτο γκολ της ομάδα του μετά από πανέμορφη πάσα του Μάτς Χούμελς. Τέλος, το κερασάκι στη τούρτα το πρόσθεσε ο Έμρε Τσαν από την άσπρη βούλα στο τελευταίο λεπτό του αγώνα

Λίγο νωρίτερα, οι Βαυαροί στον θεωρητικά πιο εύκολο αγώνα της σεζόν δεν έκαναν το καλύτερο δυνατό πρώτο ημίχρονο, αφού βρέθηκαν πίσω στο σκορ όμως, στο δεύτερο μέρος η ιστορία ήταν διαφορετική και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έκανε για μία ακόμα φορά αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από όλους.

 Αρχικά ο Πολωνός σκόραρε με το «καλημέρα» του δευτέρου ημιχρόνου σε κενή εστία και 15’ αργότερα η ομάδα του Μονάχου γύρισε το ματς λόγω αυτογκόλ του Γκρίσμπεκ. Επιπλέον, το τρίτο γκολ πέτυχε και πάλι ο «Λεβαγκόλφσκι» με πολύ ωραία κεφαλιά και στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Τσούπο-Μοτίνγκ με άδειο το τέρμα διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0