Football Talk

Λαμία - Απόλλων Σμύρνης 1-2: Νίκησε μετά από 4 μήνες και παραμένει… ζωντανή η «Ελαφρά Ταξιαρχία»! (video)

Λαμία - Απόλλων Σμύρνης 1-2: Νίκησε μετά από 4 μήνες και παραμένει… ζωντανή η «Ελαφρά Ταξιαρχία»! (video)
Με τα γκολ των Ιωαννίδη, Παμλίδη η «Ελαφρά Ταξιαρχία» νίκησε 2-1 στη Λαμία, η οποία έμπλεξε για τα καλά σε περιπέτειες ενόψει των play out. 

O Απόλλων Σμύρνης σκόραρε ξανά μετά από τις 4 Δεκεμβρίου και με δύο γκολ (Ιωαννίδης 29΄- Παμλίδης 53΄) μέσα στο «Αθανάσιος Διάκος», πήρε βαθμολογικό… οξυγόνο και σπουδαία νίκη (2-1) στον «τελικό» κόντρα στην ομάδα της Φθιώτιδας που μπλέκει σε περιπέτειες για την παραμονή στη Super League.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η πρώτη μεγάλη στιγμή στο ματς ήρθε μόλις στο 3’ για τον Απόλλωνα με τον Γκαραβέλη να λέει όχι σε τετ α τετ του Μαρτίνες. Οι φιλοξενούμενοι είχαν καλύτερο ρυθμό και έψαχναν το γκολ και στο 29’ μετά από σέντρα του Ντεντάκη ο Ιωαννίδης, για μία ακόμα φορά, νίκησε τους αμυντικούς της Λαμίας στον αέρα και με κεφαλιά έκανε το 0-1 σκοράροντας το πρώτο τέρμα της ομάδας του από τις 4 Δεκεμβρίου.


Οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» να προηγείται. Ο Απόλλων ήταν ανώτερος της Λαμίας, δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες, είχε την κατοχή της μπάλας και θα μπορούσε να έχει πετύχει και άλλο γκολ.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έπειτα από έναν υπέροχο συνδυασμό των φιλοξενούμενων από τα αριστερά, ο Παμλίδης γύρισε μέσα στη μεγάλη περιοχή και με σουτ έκανε το 0-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς στο 53’.



Ο Κότσαρης (61’) είπε δύο σερί φορές όχι στα σουτ των Μπεχαράνο και Αραμπούλι, με τις αλλαγές να ρίχνουν τον ρυθμό στη συνέχεια.Στο 69’ ο Απόλλων έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Ντεντάκης είδε αρχικά την κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Ρόμανιτς, ωστόσο μετά από εξέταση στο VAR ο διαιτητής του έδειξε τελικά κόκκινη και τον απέβαλε. Έχοντας και το αριθμητικό πλεονέκτημα η Λαμία πίεζε για το γκολ που θα την έβαζε ξανά στο ματς.

Με όλα αυτά, το ματς έφτασε στο 83’, με την κεφαλιά του Μανούσου να «γλύφει» το οριζόντιο δοκάρι του Κότσαρη. Μάλιστα ο 35χρονος μεσοεπιθετικός της Λαμίας, κατάφερε στο 90’ να κερδίσει πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα για το 2-1 στο 92’! Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά, η ομάδα του Φέστα άντεξε και έφυγε από τη Φθιώτιδα με το τρίποντο!

 

Ο MVP

Ο Νίκος Ιωαννίδης άνοιξε το δρόμο της νίκης στον Απόλλωνα Σμύρνης με το γκολ που πέτυχε στο 29΄. Ο 27χρονος επιθετικός αποτέλεσε μάλιστα μόνιμη πηγή κινδύνων για την άμυνα της Λαμίας.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Γιώργος Παμλίδης πέτυχε το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου που επί της ουσίας πέταξε στο… καναβάτσο τη Λαμία.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο (87΄Τζανδάρης), Γκέντσογλου (71΄Βέλλιος), Μπανγκουρά (46΄Τιρόνε), Νούνιες (46΄Μανούσος), Ρόμανιτς, Αραμπούλι (62΄Τσούκαλος).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Τζιανλούκα Φέστα): Κότσαρης, Ντεντάκης, Βιτλής, Ντομίνγκες, Σλίβκα, Ρόγκνε, Μαρτίνες (72΄Παπαγεωργίου), Τσίμπσαχ (46΄Κάστρο), Παμλίδης (86΄Ράιλι), Γιαννιώτας (66΄Τσιλούλης), Ιωαννίδης (86΄Μπακόγκου).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0