Football Talk

Ολυμπιακός: Με τετράδα στην άμυνα και πολλές αλλαγές στο Βόλο

Ολυμπιακός: Με τετράδα στην άμυνα και πολλές αλλαγές στο Βόλο

Με φόντο την ρεβάνς με την Αταλάντα, ο Πέδρο Μαρτίνς προσανατολίζεται σε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα σήμερα απέναντι στον Βόλο συγκριτικά με αυτή του Μπέργκαμο, ενώ αναμένεται να επιστρέψει στο 4-2-3-1.

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Η προσαρμογή στην ελληνική πραγματικότητα δεν είναι ποτέ εύκολη. Ειδικά, όταν έρχεσαι από εκτός έδρας αγώνα την Πέμπτη και πρέπει να παίξεις ξανά εκτός έδρας την Κυριακή. Μετά την απαιτητική «μάχη» στο Μπέργκαμο, «μισή» προπόνηση την Παρασκευή στην Ιταλία και άλλη μία το Σάββατο στον Ρέντη πριν την αναχώρηση για τον Βόλο. 

Φυσικά, στον Ολυμπιακό έχουν αντιμετωπίσει ξανά στο παρελθόν παρόμοια συνθήκη, έχουν την τεχνογνωσία να τι αντιμετωπίσουν αλλά δεν κρύβουν πως είναι δύσκολο. Μια συνθήκη που προϋποθέτει αρκετές αλλαγές ώστε να ανταπεξέλθει η ομάδα στις απαιτήσεις σε όλα τα μέτωπα. Την επόμενη Πέμπτη εξάλλου ακολουθεί το ματς της χρονιάς έως τώρα, η ρεβάνς με την Αταλάντα στο Φάληρο

Ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να αφήσει εκτός αποστολής τους για λόγους τακτικής τους Μανωλά, Κανέ, Λόπες, Κούντε και Ανδρούτσο, αλλά και τον τραυματία Γκάρι Ροντρίγκες, παίρνοντας μαζί του 22 ποδοσφαιριστές. Ο Πορτογάλος φαίνεται πως έχει αποφασίσει να επιστρέψει σε σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Βατσλίκ στα δοκάρια και τους Σισέ, Παπασταθόπουλο στο κέντρο της άμυνας. Στα πλάγια είναι πολύ πιθανό να πάρουν ανάσες τόσο ο Ρέαμπτσιουκ όσο και ο Λαλά, με τους Κίτσο και Βρουσάι να παίρνουν φανέλα βασικού. Στον άξονα αναμένεται να ξεκινήσουν οι Μπουχαλάκης και Μαντί Καμαρά που ήρθαν απ’τον πάγκο στο Μπέργκαμο, ενώ στον ρόλο του επιτελικού μέσου φαβορί φαίνεται πως είναι ο Ζοάο Καρβάλιο. Ονιεκούρου, Βαλμπουενά και Αγκιμπού Καμαρά «παίζουν» για τις δύο θέσεις των εξτρέμ, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα επιστρέψει ο Ελ Αραμπί. 

Πέρα από την διαχείριση που χρειάζεται το ρόστερ, ο Μαρτίνς έχει ρίξει το βάρος και στο ψυχολογικό κομμάτι, προετοιμάζοντας τους παίκτες του για ένα πολύ δύσκολο ματς. Εξάλλου όλοι θυμούνται πως στο ματς του πρώτου γύρου ο Ολυμπιακός χρειάστηκε ένα φάουλ του Βαλμπουενά στις καθυστερήσεις για να πάρει το τρίποντο απέναντι στους Βολιώτες, ενώ στην τελευταία του επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας χρειάστηκε πάλι ένα γκολ στο φινάλε από τον Εμβιλά για να κερδίσει. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0