Football Talk

Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης 2-0: Τρίποντο χρυσάφι κόντρα στην αντίσταση των… λειψών Αρκάδων!

Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης 2-0: Τρίποντο χρυσάφι κόντρα στην αντίσταση των… λειψών Αρκάδων!

Μπορεί ο Αστέρας Τρίπολης να το πάλεψε μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο – όντας με 10 παίκτες – ωστόσο ο Ατρόμητος κατάφερε μετά κόπων και βασάνων να πάρει τους τρεις βαθμούς με 2-0.

Παρά την πίεση του Αστέρα, ο οποίος στάθηκε στα πόδια του με 10 παίκτες, ο Ατρόμητος μπόρεσε να κλέψει το τρίποντο από τους Αρκάδες επικρατώντας με 2-0 στην έδρα του, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League. Όσο σημαντικοί είναι οι τρεις βαθμοί για τον άθλο της παραμονής της ομάδας στην κατηγορία, άλλο τόσο είναι και το παρθενικό γκολ του Τζαν Όγκουστ Έρλινγκμαρκ μόλις στην έκτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με το καλησπέρα ο Ατρόμητος βρήκε μια χρυσή ευκαιρία να προηγηθεί και δεν θέλησε να την αφήσει να πάει χαμένη! Ούτε με τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού – στα 55 δευτερόλεπτα για την ακρίβεια – ο Μουνίθ βρέθηκε σε καλή θέση βολής έξω από την περιοχή και δοκίμασε το πόδι του με ένα ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ. Ο Τσιφτσής φάνηκε να ελέγχει τη φάση, ωστόσο τελικά η μπάλα του έφυγε μέσα από τα χέρια και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν με την ίδια φόρα και τα επόμενα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Μάλιστα στο 11’ λίγο έλειψε να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όμως ο κίπερ των φιλοξενούμενων νίκησε τον Κουλούρη σε τετ α τετ, γλιτώνοντας την ομάδα του από νέους μπελάδες.

Από πλευράς Αστέρα το σύνολο του Μίλαν Ράσταβατς προσπάθησε αρχικά να απειλήσει από στατική φάση. Συγκεκριμένα ο Σονί ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, με τον Γιαννιώτη να αποκρούει δύσκολα στο 15ο λεπτό.

Από εκείνος το σημείο και μέχρι τη συμπλήρωση των 30 λεπτών δεν υπήρξε καμία αξιόλογη ευκαιρία και ο ρυθμός είχε πέσει αισθητά. Μόνη αξιόλογη από κει και πέρα μια κεφαλιά του Μπαράλες στο 31’, η οποία βέβαια δεν ανησύχησε ιδιαίτερα την αντίπαλη εστία.

Επιπλέον στο 38ο λεπτό ο Αστέρας είδε την ομάδα του να μένει με παίκτη λιγότερο. Αιτία στάθηκε ένα αχρείαστα επικίνδυνο μαρκάρισμα του Κρέσπι στον Μουνίθ στο κέντρο του γηπέδου, με τον διαιτητή να του δίνει την απευθείας κόκκινη κάρτα.

5517079.jpg

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ατρόμητο να είναι και πάλι πιο κινητικός. Φυσικά σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η αριθμητική υπεροχή της ομάδας του Κόλμαν, που είχε ως αποτέλεσμα την κυριαρχία της στα τέσσερις γραμμές.

Βέβαια η καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους ήρθε από στατική φάση. Συγκεκριμένα ο Κουλούρης ανέλαβε την εκτέλεση τους φάουλ στα όρια της περιοχής, με τον Τσιφτσή να αποκρούει αρκετά δύσκολα την προσπάθειά του στο 52’.

Ο Αστέρας από την άλλη και παρά το γεγονός πως είχε μείνει με παίκτη λιγότερο δεν τα παράτησε. Συνέχισε να αναζητά το γκολ της ισοφάρισης, κυρίως μέσω των αντεπιθέσεων, και έφτασε πολύ κοντά σε αυτό με το σουτ του Σονί το οποίο έδιωξε ο Γιαννιώτης (56’).

Το κερασάκι στην τούρτα για τους Περιστεριώτες δεν άργησε να έρθει. Μάλιστα ήρθε με τον ιδανικότερο τρόπο για την ομάδα του Κόλμαν. Συγκεκριμένα στο 74ο λεπτό ο Άλιμπεκ έκανε τη σέντρα στον Κλωναρίδη κι εκείνος με τη σειρά του πλάσαρε ωραία στον Έρλινγκμαρκ. Ο Σουηδός με τη σειρά του με ένα δυνατό και ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να γράψει το 2-0.

5517188.jpg

O MVP

Κυρίως για το γεγονός πως πανηγύρισε το πρώτο του γκολ με την ομάδα, ο τίτλος του πολυτιμότερου παίκτη ανήκει δικαιωματικά στον Έρλινγκμαρκ. Ο Σουηδός εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εξαιρετική πάσα του Κλωναρίδη και υπέγραψε τον θρίαμβο της ομάδας του.

Η φάση του αγώνα

Το επικίνδυνο σουτ του Σονί στο 56’. Ο Καμερουνέζος λίγο έλειψε να φτάσει στην ισοφάριση, ωστόσο αντίκρισε το «στοπ» από τον Γιαννιώτη ο οποίος προέβη σε μια δύσκολη επέμβαση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης (34’ Βασιλαντωνόπουλος), Χατζηϊσαΐας, Μαυρομμάτης (46’ Παπαδόπουλος), Καστεγιάνο, Χαρίσης, Σάλομον (63’ Έρλινγκμαρκ), Μουνίθ, Ροτάριου (63’ Κλωναρίδης), Κουλούρης, Αλιμπέκ (76’ Ντένιτς)Remaining Time-0:00

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καρμόνα, Πίτσου, Αντζούλας (87’ Ριέρα), Τασουλής (63’ Άλβαρες), Μουνάφο, Κανελλόπουλος (63’ Ιγκλέσιας), Κρέσπι, Σίτο, Σονί, Μπαράλες

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0