Football Talk

Europa League: Μεγάλη νίκη με ανατροπή για την Πόρτο – σώθηκε στο τέλος η Λειψία και άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς με την Σοσιεδάδ! (video)

Europa League: Μεγάλη νίκη με ανατροπή για την Πόρτο – σώθηκε στο τέλος η Λειψία και άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς με την Σοσιεδάδ! (video)

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες αποδείχθηκαν και οι εναπομείναντες αναμετρήσεις των νοκ άουτ του Europa League, με την Πόρτο να πανηγυρίζει μία τεράστια νίκη με ανατροπή απέναντι στην Λάτσιο, χάρη στον εξαιρετικό Μαρτίνεθ (2-1), την ώρα που Λειψία και Ρεάλ Σοσιεδάδ έμειναν ισόπαλες με 2-2 και θα λύσουν τις διαφορές τους στην Ισπανία!

Τι και αν η Μπαρτσελόνα με τη Νάπολι, η Ρέιντζερς με την Ντόρτμουντ και η Σέριφ Τίρασπολ είχαν αγωνιστεί νωρίτερα, δίνοντας στον ποδοσφαιρικό πλανήτη εξαιρετικά παιχνίδια με ιδιαίτερα αποτελέσματα;

Εξίσου ενδιαφέρουσες ήταν και οι εναπομείναντες αναμετρήσεις, με τη νίκη της Πόρτο απέναντι στην Λάτσιο με 2-1 και την ισοπαλία της Ρεάλ Σοσιεδάδ στην Γερμανία με αντίπαλο την Λειψία να ξεχωρίζουν!

Ένα από τα πρόσωπα της αγωνιστικής βεβαίως είναι ο Μαρτίνεθ των «δράκων», οι οποίοι έμειναν αρχικά πίσω στο σκορ, αλλά βρήκαν το σθένος να ανατρέψουν την κατάσταση με δύο γκολ σε 12 αγωνιστικά λεπτά.


Αρχικά, ο 24άχρονος Ισπανός ισοφάρισε στο 37ο λεπτό το γκολ του Ζακάγκνι και εν συνεχεία ανέτρεψε εντελώς την κατάσταση, διαμορφώνοντας από νωρίς το τελικό σκορ της συνάντησης!


Την ίδια ώρα, η Ρεάλ Σοσιεδάδ, αν και είχε μόλις τρεις τελικές προσπάθειες στο ματς και δύο μόλις εντός εστίας, αποδείχθηκε 100% εύστοχη και κατάφερε να μην ηττηθεί από την Λειψία.

Προηγήθηκε με τον Λε Νορμά, ισοφαρίστηκε δικαίως από τον εξαιρετικό Ενκουνκού αλλά σε μία δική της αντεπίθεση, ανταμείφθηκε για την προσπάθειά της. Κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε φυσικά ο Ιαρθάμπαλ που δεν έχασε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, αλλά και πάλι δεν διατήρησε τη νίκη, βλέποντας τον Φόρσμπεργκ να αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για την ρεβάνς στην Ισπανία!


Τέλος, εξαιρετική ήταν η εικόνα της Σεβίλλης απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ, με τους Σεβιγιάνους να επικρατούν τρεις διαφορετικούς σκόρερ, σε ένα ημίχρονο! Ο Ράκιτιτς άνοιξε το σκορ από τα έντεκα βήματα και παρότι ο Όρσιτς ισοφάρισε στο 41ο λεπτό, το σφύριγμα της λήξης του πρώτου μέρους συνοδεύτηκε με το… 3-1.


Στο δεύτερο ημίχρονο, αμφότερες προσπάθησαν να μην πάρουν πολλά ρίσκα και το τελικό 3-1 ήρθε πολύ φυσιολογικά!

Συγκεντρωτικά τα αποτελέσματα των τεσσάρων εναπομείναντων παιχνιδιών του Europa League:

Λειψία – Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-2 (30’ Ενκουνκού, 81' Φόρσμπεργκ – 8’ Λε Νορμά, 63’ Ιαρθάμπαλ)

Πόρτο – Λάτσιο 2-1(37’, 49’  Μαρτίνες – 23’ Ζακάγκνι)

Σεβίλλη – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3-1 (13’ πεν. Ράκιτιτς, 44’ Οκάμπος, 45+1’ Μαρσιάλ – 41’ Όρσιτς)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0