Football Talk

Σβεν Ούλραϊχ: Επιστροφή στα ευρωπαϊκά σαλόνια έπειτα από τον εφιάλτη του «Σαντιάγο Μπερναμπέου»

Σβεν Ούλραϊχ: Επιστροφή στα ευρωπαϊκά σαλόνια έπειτα από τον εφιάλτη του «Σαντιάγο Μπερναμπέου»

Πέρασαν 4 χρόνια από τότε που ο Σβεν Ούλραϊχ κάθισε ξανά στο τέρμα της Μπάγερν Μονάχου σε αγώνα για το UEFA Champions League. Τότε ήταν ο εφιάλτης με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Τώρα είναι η έξοδος στο Σάλτσμπουργκ.

Ο Μάνουελ Νόιερ εγχειρίστηκε στο γόνατο και θα λείψει για ένα εύκολο χρονικό διάστημα από τα καθήκοντά του με την Μπάγερν. Ο Σβεν Ούλραϊχ είναι ο κλασικός αντικαταστάτης του, μιας και ο Αλεξάντερ Νίμπελ... βαρέθηκε να κάθεται στον πάγκο και έφυγε δανεικός για τη Μονακό. Η επανεμφάνισή του στο τέρμα των Βαυαρών συνδυάστηκε με απογοητευτικό αποτέλεσμα το Σάββατο, μιας και η ομάδα (όπως και ο ίδιος) δέχτηκε 4 γκολ από την Μπόχουμ μέσα σε 39 λεπτά!

Συνολικά μετρά 13 εμφανίσεις στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Η τελευταία του ήταν και από τις πλέον σημαντικές στην παρουσία του στο Μόναχο. Την Πρωτομαγιά του 2018 ο Νόιερ έλειπε εκ νέου λόγω τραυματισμού στο μετατάρσιο. Ο έμπειρος Ούλραϊχ (29 ετών τότε), βασικός κάποτε στη Στουτγκάρδη, φρόντισε να «δικαιολογήσει» στον απόλυτο βαθμό γιατί είναι το νούμερο 2 και στην ουσία... σκότωσε την ομάδα του.

Με τον Γιουπ Χάινκες τότε στον πάγκο, η Μπάγερν ηττήθηκε 1-2 στο πρώτο ματς των ημιτελικών του θεσμού από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στη ρεβάνς, το παιχνίδι είναι στο 1-1. Ο Ούλραϊχ κάνει την γκάφα και ο Μπενζεμά γράφει το 2-1. Τελικό αποτέλεσμα 2-2 και η αρμάδα από το Μόναχο αποκλείστηκε άδοξα.



Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Ούλραϊχ είναι 33 ετών και καλείται εκ νέου να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Μαρτίου. Η εικόνα του με την Μπόχουμ δεν ήταν ηενδειδειγμένη. Ο προπονητής βέβαια τον κάλυψε λέγοντας ότι: «ο Σβεν δεν φέρει την αποκλειστική ευθύνη της 4άρας από την Μπόχουμ. Αλλά σίγουρα ο Μάνουελ λείπει, μιας και είναι ο κορυφαίος γκολκίπερ στον κόσμο».

Ευκαιρία απόψε (16/02) κόντρα στη Σάλτσμπουργκ, να «σβήσει» ο Ούλραϊχ τον εφιάλτη της Μαδρίτης και να αποδείξει την κλάση του, όσο αυτό είναι εφικτό, ως αντι-Νόιερ.

Άλκης Τσαβδαράς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0