Football Talk

Το πραγματικό Survivor «παίζεται» εδώ και δύο χρόνια στη Super League, με πρωταγωνιστές τους προπονητές!

Το πραγματικό Survivor «παίζεται» εδώ και δύο χρόνια στη Super League, με πρωταγωνιστές τους προπονητές!
Ο Άρης έλυσε τη συνεργασία του με τον Άκη Μάντζιο, έγινε ο πέμπτος σύλλογος που αλλάζει προπονητή μεσούσης της σεζόν, αποδεικνύοντας πως και η φετινή Super League είναι ένα παιχνίδι επιβίωσης! Ακριβώς όπως η περσινή, όπου μόλις τρεις προπονητές τελείωσαν τη σεζόν που ξεκίνησαν!
Σχετικά Άρθρα
Ο Άκης Μάντζιος απομακρύνθηκε από τον πάγκο του Άρη, προσθέτοντας τους Θεσσαλονικείς στη λίστα των ομάδων που ξεκίνησαν με έναν προπονητή τη φετινή σεζόν και θα την ολοκληρώσουν με διαφορετικό. Στο ίδιο «κλαμπ» θα βρει την ΑΕΚ, που απομάκρυνε τον Μιλόγεβιτς στις αρχές Οκτωβρίου, τον Βόλο, που απέλυσε τον Απασκάλ στις αρχές Δεκεμβρίου, τον Ατρόμητο, που έδιωξε τον Άνχελ Λόπεθ μέσα σε δύο μήνες και τον Απόλλωνα Σμύρνης, που έλυσε εξίσου σύντομα τη συνεργασία του με τον Γιάννη Πετράκη. Παρότι πρόκειται για το 1/5 σχεδόν των ομάδων της Super League, φαίνεται πως έχουμε... δρόμο ακόμα. Πόσο μάλλον, αν κρίνουμε από την περσινή σεζόν. 
 
Κατά την αγωνιστική περίοδο 2020/21, μόλις τρεις προπονητές κατάφεραν να διατηρηθούν στη θέση τους από το καλοκαίρι που έκατσαν στον πάγκο μίας ομάδας, έως το τέλος της σεζόν: οι Πέδρο ΜαρτίνςΜίλαν Ράσταβατς και Αργύρης Γιαννίκης. Οι δύο πρώτοι είναι και οι μόνοι που ξεκίνησαν τόσο την περσινή, όσο και τη φετινή σεζόν σε έναν πάγκο και παραμένουν σε αυτόν.
 
Το άγγιγμα του διψήφιου αριθμού της περσινής σεζόν δεν μοιάζει τόσο πιθανό σενάριο φέτος, μιας και αρκετές ομάδες της επαρχίας παρουσιάζουν εξαιρετικό πρόσωπο. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι τέταρτος, ο ΟΦΗ «φλερτάρει» με την εξάδα, Παναιτωλικός και Ιωνικός απομακρύνονται σιγά-σιγά από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ η Λαμία το παλεύει εξίσου, την ώρα που βρίσκεται στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.
 
Η επιτυχία των θεωρητικά «μικρών», γεννά την «γκρίνια» των μεγάλων, αλλά αυτή η «σφήνα» τους, αποδεικνύει τη βελτίωση του προϊόντος. 
 
Στα μέσα Φεβρουαρίου πάντως χάθηκε ακόμα μία καρέκλα από αυτές που «έτριζαν» εδώ και καιρό. Αν το κλαμπ των ομάδων που άλλαξαν τον προπονητή μεσούσης της σεζόν θα μεγάλωσει έως το τέλος της, μένει να φανεί. Πάντως η «παράδοση» των τελευταίων δύο ετών, δίνει περισσότερες στο να αποχωρήσει κι άλλος, παρά στο να διατηρηθούν οι πραγματικοί Survivors στη θέση τους.
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0