Football Talk

Ολυμπιακός: Το 32άρι του Μασούρα, η «λάμψη» των νέων και το πρόγραμμα που πλέον δύσκολα βγαίνει!

Ολυμπιακός: Το 32άρι του Μασούρα, η «λάμψη» των νέων και το πρόγραμμα που πλέον δύσκολα βγαίνει!

Ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε τόπο στα νιάτα και δικαιώθηκε. Ο Γιώργος Μασούρας πρωταγωνίστησε σε ακόμα μια νίκη του Ολυμπιακού και πλέον είναι αδύνατο η σεζόν σε πρωτάθλημα και Κύπελλο να ολοκληρωθεί σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό. 

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Στον Ολυμπιακό είχαν πάρει εδώ και καιρό την απόφαση  ιεραρχώντας τους στόχους. Η ομάδα να πάει στο Κύπελλο κατά κανόνα με τα νέα παιδιά του ροστέρ και όπου βγει. Η στάση δεν άλλαξε ούτε μετά την ήττα από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο στον πρώτο προημιτελικό. Ο σύλλογος έβαλε πάνω από έναν ενδεχόμενο «ντροπιαστικό» αποκλεισμό, την διαδικασία εξέλιξης των νεαρών του ποδοσφαιριστών και ήδη απολαμβάνει τους καρπούς αυτής της απόφασης. Συνηθίζεται, ειδικά στα μέρη μας, οι «μικροί» να δοκιμάζονται σε παντελώς αδιάφορα παιχνίδια, αλλά δεν είναι και η πρώτη συνήθεια που μας… αλλάζει ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο 18χρονος Φώτης Κίτσος και ο 20χρονος Μπαντιογκού Φαντιγκά έπαιξαν για πρώτη φορά βασικοί. Ο Μαμαντού Κανέ και ο Ζοαό Καρβάλιο έκαναν το ντεμπούτο τους με την ερυθρόλευκη φανέλα, σε μια ενδεκάδα που υπήρχαν ακόμα οι 19χρονοι Σουρλής και Τζολάκης. Σε αυτούς ανέθεσε ο Πέδρο Μαρτίνς να ανατρέψουν ένα εις βάρος της ομάδας σκορ από το πρώτο ματς και να πάρουν μια πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Μην απορήσετε αν ο Πορτογάλος εμπιστευτεί τους ίδιους και στα ημιτελικά κόντρα στον ΠΑΟΚ

Όλοι τους, μηδενός εξαιρουμένου, επιβεβαίωσαν τον προπονητή στον μέγιστο βαθμό και έδειξαν πως βαδίζουν στον σωστό δρόμο, επιβραβεύοντας τόσο την πολυεπίπεδη δουλειά που γίνεται στο Ρέντη όσο και το τμήμα σκάουτινγκ. Είναι στο χέρι τους να φτάσουν όσο ψηλά θέλουν. Ωστόσο, η εμφάνιση τους ίσως έχανε λίγη από τη λάμψη της αν δεν ερχόταν για ακόμα μια φορά ο Γιώργος Μασούρας για να δώσει τη λύση στον Ολυμπιακό. Είναι φανερό πως ο 28χρονος εξτρέμ έχει βρεθεί ξανά σε φόρμα, πρόσθεσε άλλα δύο γκολ και το σερί συνεχίζεται. Σε 32 ματς έχει σκοράρει με την ερυθρόλευκη φανέλα, 32 νίκες μετρούν οι Πειραιώτες.

Και τώρα; Ο Ολυμπιακός συγκεντρώνεται στο κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ και στο πρώτο ματς με την Αταλάντα την ερχόμενη Πέμπτη. Την ίδια ώρα η Superleague και η ΕΠΟ οφείλουν να βρουν λύση με το πρόγραμμα, αφού μετά τις προκρίσεις του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ είναι αδύνατον να ολοκληρωθεί η σεζόν όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Πιθανότατα, τα ημιτελικά του Κυπέλλου θα οριστούν ενδιάμεσα στα πλέι-οφ, κι αυτό αν δεν προχωρήσει στην Ευρώπη κάποια από τις δύο ομάδες. 

Αναλυτικά, ο Ολυμπιακός έχει να παίξει στις 13 του μήνα με την ΑΕΚ, στις 17 πάει στο Μπέργκαμο και στις 20 στον Βόλο. Στις 24 υποδέχεται την Αταλάντα, στις 27 τον ΟΦΗ και στις 6 Μαρτίου είναι προγραμματισμένο το εκτός έδρας ματς με τον Άρη για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Αν η ομάδα του Μαρτίνς έχει προκριθεί επί της Αταλάντα θα πρέπει στις 10 του μήνα να παίξει τον πρώτο αγώνα για τους «16» του Europa League και τρεις μέρες μετά είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν τα play off της Superleague, ενώ στις 17 θα έχει την ευρωπαϊκή ρεβάνς.

Όπως καταλάβατε, το μοναδικό κενό που υπάρχει είναι την Τετάρτη στις 2 Μαρτίου, ωστόσο υπενθυμίζεται πως και ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ χρωστούν από ένα παιχνίδι για το πρωτάθλημα. 

Σύμφωνα με το καλεντάρι το πρωτάθλημα είναι να ολοκληρωθεί στις 15 Μαϊου και ο τελικός του Κυπέλλου είναι προγραμματισμένος για τις 21 Μαϊου. 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0