Football Talk

Νις - Μαρσέιγ 4-1: Ο Κλάιφερτ «σκόρπισε» στους τέσσερις ανέμους τους Μασσαλούς και τώρα... ημιτελικά!

Νις - Μαρσέιγ 4-1: Ο Κλάιφερτ «σκόρπισε» στους τέσσερις ανέμους τους Μασσαλούς και τώρα... ημιτελικά!
Η Νις διέλυσε τη Μαρσέιγ στα προημιτελικά του Coupe de France, αφού επικράτησε με 4-1 (09/02) των Μασσαλών στην έδρα της, και «τσέκαρε» το εισιτήριό της για τα ημιτελικά του θεσμού! Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Τζάστιν Κλάιφερτ που σκόραρε δις και έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του σε μία μεγαλειώδη πρόκριση!
Σαν... άνεμος στους «4» του Coupe de France η Νις, που ανέτρεψε τα... προγνωστικά, επικράτησε με 4-1 (09/02) της Μαρσέιγ και έκανε την αναμέτρηση, παράσταση για έναν ρόλο!

Πρωταγωνιστής; Ο 22χρονος Τζάστιν Κλάιφερτ, που σκόραρε τόσο στο 29', όσο και στο 49', συμβάλλοντας τα μέγιστα σε μία μεγάλη βραδιά για το σύνολο του Γκαλτιέ!


Η αναμέτρηση φάνηκε να ξεκινά με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τους γηπεδούχους, αφού μόλις στο 3ο λεπτό, βρέθηκαν πίσω στο σκορ, όταν ο Μπαρντ άλλαξε τελείως την κατεύθυνση της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του, γράφοντας το 1-0 για τη Μαρσέιγ. Η συνέχεια, ωστόσο, ήταν ολότελα διαφορετική!

Αρχικά, στο 10' ο Γκουιρί έφερε το ματς στα ίσια με όμορφο τελείωμα εντός περιοχής, ενώ ένα λεπτό πριν συμπληρωθεί το πρώτο μισάωρο, η Νις έφερε το ματς... τούμπα, με καρφωτή κεφαλιά του Τζάστιν Κλάιφερτ

Η Μαρσέιγ προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, αλλά η προσπάθεια του Ντιμιτρί Παγέτ στο 43' δεν είχε το επιθυμητό -για τους Μασσαλούς- αποτέλεσμα, με το 2-1 υπέρ της Νις να παραμένει ως σκορ του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη τα πράγματα έγιναν ξεκάθαρα από νωρίς! Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Κλάιφερτ -και πάλι- βρήκε δίχτυα με φαλτσαριστό σουτ και έδωσε προβάδισμα «ασφαλείας» στην ομάδα του, γράφοντας το 3-1!

Η Μαρσέιγ έδειχνε να τα έχει χαμένα και πριν καταλάβει πώς το ματς πήρε τη συγκεκριμένη τροπή, ο Ντελόρτ -μετά από ασίστ του Κλάιφερτ- διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 4-1, στο 61ο λεπτό, δίνοντας διαδικαστικό χαρακτήρα στα εναπομείναντα λεπτά.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Νις: Μπούλκα, Ντανίλιουτς, Τοντιμπό, Ντάντε, Μπαρντ, Τουράμ (82' Κλοντ-Μαρίς), Σνάιντερλεν, Ροσάριο (73' Λεμινά), Κλάιφερτ (82' Μπραχίμι), Ντελόρτ (79' Γκεσάντ), Γκουιρί

Μαρσέιγ: Λόπες, Σαλιμπά, Μπαλερντί (46' Μπακαμπού), Τσαλέτα-Τσαρ (86' Λιρόλα), Πέρες, Γκεντουζί, Ρονγκιέ, Γκέρσον, Ιντέρ, Παγέτ, Μίλικ

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0