Football Talk

Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 4-2: Θύμισαν κάτι από τα παλιά και πήραν το ντέρμπι οι Καταλανοί! (video)

Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 4-2: Θύμισαν κάτι από τα παλιά και πήραν το ντέρμπι οι Καταλανοί! (video)

Την καλύτερή της φετινή εμφάνιση πραγματοποίησε η Μπαρτσελόνα στο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, με τους Καταλανούς να εμπνέονται από την… αύρα του Αντάμα Τραορέ και να κατακτούν τους τρεις βαθμούς, προσπερνώντας τους «ροχιμπλάνκος» στην βαθμολογία!

Μία Μπαρτσελόνα από τα… παλιά, έκανε την εμφάνιση της στο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, με τους «μπλαουγκράνα» να γυρνούν «τούμπα» το ματς και να επικρατούν με 4-2, όντες για πρώτη φορά στην σεζόν πάνω από την αντίπαλό τους στην βαθμολογία.

Μπορεί το τελικό σκορ να προξένησε εντύπωση, μιας και φέτος, καμία από τις δύο δεν διακρίνεται για την ικανότητά της επιθετικά, όμως η εξέλιξή του έγινε αντιληπτή από την αρχή.

Ο Καράσκο άνοιξε το σκορ στο 8ο λεπτό, αλλά 120 δευτερόλεπτα αργότερα, ο Ζόρντι Άλμπα φρόντισε να χαρίσει στον φίλαθλο ποδοσφαιρικό πλανήτη μία στιγμή που δύσκολα θα λησμονηθεί.

Ο Αντάμα Τραορέ έδωσε στον Ντάνι Άλβες, αυτός σήκωσε για τον Ισπανό μπακ και ο ακραίος οπισθοφύλακας της Μπαρτσελόνα, έπιασε ένα ασύλληπτο σουτ στον αέρα, με την μπάλα να καταλήγει στην απέναντι γωνία.


Η ψυχολογία αντιστράφηκε και 11 λεπτά αργότερα, ο Αντάμα Τραορέ κατέγραψε την πρώτη του φετινή ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, δίνοντας έτοιμο γκολ στον Γκάβι, που έκανε το 2-1.


Η Μπαρτσελόνα συνέχισε να πιέζει και έκλεισε ιδανικά ένα εντυπωσιακό για αυτήν πρώτο μέρος, με τον Αραούχο να αξιοποιεί την ασίστ του Φεράν Τόρες και να «γράφει» το 3-1.

Προτού να μπορέσει ο Τσόλο Σιμεόνε να συνεφέρει την ομάδα του στην ανάπαυλα, είδε το σκορ να…  αυξάνεται και άλλο, αυτή την φορά με τον έτερο μπακ των Καταλανών! Ο Άλβες σκόραρε στο 49’, αλλά εννέα λεπτά αργότερα ο Λουίς Σουάρες σκόραρε και πάλι απέναντι στην πρώην ομάδα του, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Ο Ομπαμεγιάνγκ έκανε επίσης το ντεμπούτο του στο 61ο λεπτό, αλλά δεν μπόρεσε να αναδειχθεί ιδιαίτερα, μιας και η Μπαρτσελόνα ήταν σε φάση άμυνας από το 70ο λεπτό και έπειτα, εξαιτίας της αποβολής του τελευταίου σκόρερ της (Άλβες), με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ξαναμπούν στο ματς αλλά αυτό ήταν μάταιο, το 4-2 διατηρήθηκε μέχρι τέλους και η «ανανεωμένη» Μπαρτσελόνα πήρε το τρίποντο εμφατικά, που την φέρνει πάνω από την αντίπαλό της!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Μπρούνο Άλβες, Άλμπα, Αραούχο, Πικέ, Μπουσκέτς, Πέδρι (66’ Νίκο), Ντε Γιονγκ, Γκάβι (71’ Ντεστ), Τραορέ (61΄ Ομπαμεγιάνγκ), Τόρες

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Βρσάλικο (46’ Βας), Χερμόσο (55’ Κούνια), Χιμένες, Σάβιτς, Ντε Πολ, Καράσκο, Κόκε (76’ Ερέρα), Λεμάρ (55’ Μανταβά), Σουάρες, Φέλιξ (56’ Κορέα)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0