Football Talk

ΑΕΚ – Απόλλων Σμύρνης 3-0: Λύτρωση στο ΟΑΚΑ για την «Ένωση» και πλέον το βλέμμα στον… ΠΑΟΚ! (video)

ΑΕΚ – Απόλλων Σμύρνης 3-0: Λύτρωση στο ΟΑΚΑ για την «Ένωση» και πλέον το βλέμμα στον… ΠΑΟΚ! (video)

Με τη νίκη της επί του Απόλλωνα Σμύρνης με 3-0 στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ έβαλε ένα «στοπ» στο αρνητικό εντός έδρας σερί και πλέον στρέφει το ενδιαφέρον της μόνο στην αναμέτρηση του Κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ.

Τέλος στο αρνητικό σερί των τριών ηττών στην έδρα της έβαλε η ΑΕΚ! Πραγματοποιώντας μια πολύ καλή εμφάνιση η «Ένωση» επικράτησε 3-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Super League, νίκη η οποία λειτούργησε πιο πολύ ως ένα ψυχολογικό boost για την ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη λίγες ημέρες πριν από το κρίσιμο ματς του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η ΑΕΚ πάτησε πολύ καλύτερα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Οι ευκαιρίες άρχισαν να σημειώνονται πολύ νωρίς, με τον Τσούμπερ να απειλεί με ένα δυνατό σουτ στο 8’ το οποίο πέρασε λίγα μέτρα άουτ.


Η πρώτη καλή στιγμή από πλευράς Απόλλωνα σημειώθηκε στο 20ο λεπτό με τον Ντεντάκη να κάνει την σέντρα από τα δεξιά και τον Τσιμπσάχ να πιάνει την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τσιντώτα. Στην συνέχεια (41’) οι γηπεδούχοι βγήκαν για ακόμη μία φορά στην επίθεση, με τον Λε Ταλέκ να κάνει την κούρσα και να ανοίγει στον Αραούχο που βρισκόταν ήδη στην αντίπαλη περιοχή.

Ο Αργεντινός σούταρε αλλά ο Βέρχουλστ απέκρουσε εντυπωσιακά, ενώ στη συνέχεια η δεύτερή του προσπάθεια εξουδετερώθηκε από τον Φατιόν ο οποίος έκοψε μια πολύ σημαντική ευκαιρία για το 1-0 της ΑΕΚ.


Στην επόμενη ακριβώς φάση η «Ένωση» έφτασε ακόμη πιο κοντά στο γκολ! Έπειτα από την εκτέλεση του κόρνερ και κάποιες κόντρες η μπάλα έφτασε στον Μήτογλου ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα, ωστόσο ο διαιτητής Ευαγγέλου το ακύρωσε για επιθετικό φάουλ.

2o ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Απόλλων μπήκε δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο. Συγκεκριμένα στο 51ο λεπτό ο Βιτλής έκανε ένα ωραίο γέμισμα στον Σίνιεβιτς ο οποίος με ωραία προβολή προσπάθησε μα βρει δίχτυα, ωστόσο ο Τσιντώτας απέκρουσε εντυπωσιακά κατεβάζοντας τα… ρολά!


Στην επόμενη ακριβώς όμως φάση, η ΑΕΚ βρήκε το λυτρωτικό γκολ που τόσο πολύ έψαχνε! Στο 52ο λεπτό ο Λιβάι Γκαρσία έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Αραούχο βρήκε την μπάλα όσο χρειαζόταν για να τη στείλει στα δίχτυα για το 1-0. Στην συνέχεια ο Αργεντινός αφιέρωσε το τέρμα του στον αδικοχαμένο Άλκη με την φανέλα που γράφει «μη με χτυπάτε άλλο».


Από κει και πέρα οι ποδοσφαιριστές του Αργύρη Γιαννίκη φάνηκαν να «ξεμπλοκάρουν», με το δεύτερο γκολ να έρχεται λίγα λεπτά αργότερα. Στο 67’ ο Αραούχο έκανε τη βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Απόλλωνα, με τον Ντεντάκη να ελέγχει αρχικά την φάση και στην συνέχεια όμως να κάνει λάθος. Έπειτα ο Τσούμπερ έκλεψε την μπάλα, απέφυγε τον Βέρχουλστ και με πλασέ εντός περιοχής έκανε το 2-0.


Τέσσερα λεπτά αργότερα ο αρχηγός της «Ένωσης» έγραψε τον θρίαμβο για την ομάδα του, σφραγίζοντάς τον με τον όνομά του. Συγκεκριμένα στο 71’ ο Μισελέν έκανε το γύρισμα από την δεξιά πλευρά της περιοχής του Απόλλωνα στον αμαρκάριστο Αραούχο κι εκείνος με την σειρά του σημείωσε το τελικό 3-0.


Το μοναδικό «αγκάθι» στον θρίαμβο της ΑΕΚ ήταν η κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) που δέχθηκε ο Μοχαμάντι στο 79’, η οποία θα του κοστίσει την παρουσία του από το κρίσιμο ματς με τον ΠΑΟΚ.

Ο MVP

Αδιαμφισβήτητα ο Σέρχιο Αραούχο. Ο Αργεντινός σημείωσε δύο γκολ για τον θρίαμβο της «Ένωσης». Ενώ για ακόμη μία φορά στάθηκε αντάξια ως αρχηγός της ομάδας.

Η φάση του αγώνα

Το πρώτο γκολ της ΑΕΚ. Κάπου εκεί η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη ξεμπλόκαρε και μπόρεσε να σπάσει την «γκίνια» των εντός έδρας αγώνων.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Μοχαμαντί, Μήτογλου, Σβάρνας, Μισελέν, Λε Ταλέκ (81' Χατζισαφί), Σιμάνσκι, Γέβτιτς (62' Άμραμπατ), Τσούμπερ (72' Τάνκοβιτς), Λιβάι Γκαρσία (72' Σάκχοφ), Αραούχο (72' Ανσαριφάρντ)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Τζανλούκα Φέστα): Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Βιτλής (72' Παπαγεωργίου), Γιακιμόφσκι, Λισγάρας, Ρόγκνε, Φατιόν, Τσίμπσαχ (58' Σλίβκα), Παμλίδης (58' Γιαννιώτας), Τσιλούλης (72' Μαρτίνες), Σίγκνεβιτς (58' Ιωαννίδης)

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0