Football Talk

Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα 0-1: Απόδραση… τετράδας από το Αγρίνιο, σπάζοντας την «γκίνια»! (video)

Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα 0-1: Απόδραση… τετράδας από το Αγρίνιο, σπάζοντας την «γκίνια»! (video)

Με τον Σνάιντερ να σκοράρει και να διαμορφώνει το τελικό 1-0 ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε ένα τρίποντο – χρυσάφι στην έδρα του Παναιτωλικού, το οποίο τον έστειλε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας της Super League.

Επιστροφή «διπλά» έπειτα από τέσσερα εκτός έδρας ματς για τον ΠΑΣ Γιάννινα, με το σύνολο του Ηρακλή Μεταξά να περνά νικηφόρα από το Αγρίνιο επικρατώντας 1-0 του Παναιτωλικού στην 22η αγωνιστική της Super League! Αυτοί οι τρεις βαθμοί αποτέλεσαν το σκαλοπάτι για τους Ηπειρώτες προκειμένου να σκαρφαλώσουν στην 4η θέση της βαθμολογίας, ενώ από την άλλη οι Αγρινιώτες έμειναν σταθερά στη 10η αλλά μακριά από την επικίνδυνη ζώνη.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, η ομάδα του Παναιτωλικού προέβη σε ακόμη μία υπενθύμιση του ότι το ποδόσφαιρο θα πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει. Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του Αγρινίου εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο φορώντας φανέλες με το όνομα του Άλκη γραμμένο στο πίσω μέρος και στάθηκαν μπροστά από το συγκλονιστικό πανό που είχε δημιουργήσει η ομάδα, αποτίνοντας φόρο τιμής στον αδικοχαμένο 19χρονο.


Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο Παναιτωλικός φάνηκε να μπαίνει δυναμικότερα στον αγωνιστικό χώρο, κυνηγώντας το γκολ με τον Καρέλη να σημειώνει μια πολύ σημαντική φάση στο 13’. Από την πλευρά του ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιρίες κυρίως με τον Σάλιακα από τα δεξιά, δίχως να απειλεί αποτελεσματικά.

Στο 29ο λεπτό ο Περέα έκανε μια εξαιρετικά επικίνδυνη παράλληλη πάσα, ωστόσο ο Μπαρμπόσα πρόλαβε τον Πέερσμαν και απέτρεψε την επιθετική κίνηση των φιλοξενούμενων. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι Γιαννιώτες είχαν ισορροπήσει πλήρως το ματς, με την πιο σημαντική στιγμή τους, να μην έχει μετουσιωθεί βέβαια σε τελική ευκαιρία.

Δευτερόλεπτα πριν την συμπλήρωση των 45 λεπτών, ο Καρέλης υποδέχθηκε την μπάλα και έπιασε ένα ωραίο σουτ, όμως η προσπάθειά του εν τέλει πέρασε κάποια μέτρα άουτ. Με το 0-0, χωρίς πολλές τελικές ευκαιρίες αλλά με δυνατές μονομαχίες οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου φάνηκαν να κυλούν ξανά υπέρ των γηπεδούχων. Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου εμφανίστηκαν αρκετά ζωηροί, πατώντας καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο αλλά δίχως να απειλούν ουσιαστικά. Μάλιστα ένα σουτ του Αντούνες στο 52’, δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Λοντίγκιν.

Παρά τα θετικά δείγματα του Παναιτωλικού σε αυτό το διάστημα, το γκολ σημειώθηκε από πλευράς ΠΑΣ! Συγκεκριμένα στο 63’ ο Καραχάλιος έκανε ένα εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή με τον Μελίσσα να προβαίνει σε μια δύσκολη απόκρουση. Στη συνέχεια ωστόσο ο Σνάιντερ βρέθηκε στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή, πήρε το ριμπάουντ και από κοντινή απόσταση έγραψε το 1-0.


Σε εκείνο το σημείο ο κόουτς των γηπεδούχων κατάλαβε πως βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Για τον λόγο αυτό ο Αναστασίου προέβη σε τρεις διαδοχικές αλλαγές, προκειμένου να δώσει νέα πνοή στην ενδεκάδα του, με τους Ντίας, Νταγκό και Μάρτενσον να παίρνουν θέση στον αγωνιστικό χώρο.

Οι αρκετές στατικές φάσεις που κέρδισε ο Παναιτωλικός εν τέλει δεν μπόρεσαν να μετουσιωθούν σε γκολ, με την ομάδα του Αγρινίου να σημειώνει την τρίτη της διαδοχική ήττα.

Ο MVP

Ακόμη ένα πολύ καλό παιχνίδι για τον Πέερσμαν. Ο ακραίος μπακ του ΠΑΣ Γιάννινα κυριάρχησε στη δεξιά πλευρά του γηπέδου, προβληματίζοντας πολύ τους αντιπάλους.

Η φάση του αγώνα

Το τέρμα που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Με την αναμέτρηση να μην έχει πολλές αξιόλογες φάσεις η μοναδική η οποία θα μπορούσε να ξεχωρίσει είναι το γκολ του Σνάιντερ, όχι μόνο για τη νίκη που χάρισε στην ομάδα του αλλά και για το εξαιρετικό σουτ του Καραχάλιου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γ. Αναστασίου): Μελίσσας, Λιούι, Μαλής, Κορνέλιους, Χουχούμης, Φλόρες (72’ Μάρτενσον), Αντούνες, Μπαρμπόσα (72’ Νταγκό), Ντουάρτε (83’ Βργκοτς), Μεντόσα (56’ Μόρσεϊ), Καρέλης (72’ Ντίας)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Η. Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πέερσμαν, Καραχάλιος, Στάνκο, Λιάσος, Σνάιντερ (79’ Οικονομόπουλος), Μίνα (57’ Λώλης), Περέα (90’+4 Παντελάκης)

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0