Football Talk

Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΟΚ 0-2: Δεν σταμάτησαν ούτε στην Ριζούπολη οι Θεσσαλονικείς! (video)

Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΟΚ 0-2: Δεν σταμάτησαν ούτε στην Ριζούπολη οι Θεσσαλονικείς! (video)

Την έβδομη νίκη του στα οκτώ πιο πρόσφατα παιχνίδια του στην Super League πανηγύρισε απέναντι στον Απόλλων Σμύρνης ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε με 2-0 στην Ριζούπολη και συνέχισε την ανοδική του πορεία.

Μία νίκη που χρειαζόταν, έπειτα και από τις ήττες τόσο της ΑΕΚ, όσο και του Παναθηναϊκού, πανηγύρισε απέναντι στον Απόλλων Σμύρνης ο ΠΑΟΚ (0-2), ο οποίος έφτασε τις επτά επικρατήσεις στα οκτώ πιο πρόσφατα παιχνίδια του σε επίπεδο Super League, αγνοώντας την ήττα από τις αρχές Δεκεμβρίου και το 3-2 στη Νίκαια με τον Ιωνικό.

Οι Θεσσαλονικείς ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και έχοντας ως σκόρερ τους τον Μουργκ και τον Κούρτιτς, έφτασαν τους 41 βαθμούς, όντες στο -9 από τον Ολυμπιακό και στο +5 από την τρίτη ΑΕΚ.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε από την αρχή να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης και να συνεχίσει ένα «δικό» του σερί απέναντι στον Απόλλων Σμύρνης, βασισμένο στο αποτέλεσμα ημιχρόνου, μιας και ουδέποτε στον 21ο αιώνα σε επίπεδο πρωταθλήματος, ο Δικέφαλος δεν είχε βρεθεί πίσω στο σκορ στην Ριζούπολη, μετά το πέρας των πρώτων 45’.

Απείλησε με τους Βιεϊρίνια και Κούρτιτς, κατέγραψε τρεις τελικές προσπάθειες μέχρι και το 10ο λεπτό, αλλά η καλύτερή του στιγμή έλαβε χώρα στο 17’, όπου ο αρχηγός του δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βέρχουλστ από την μικρή περιοχή.


Η πίεση του ΠΑΟΚ εντάθηκε, τα ρήγματα από τα άκρα ήταν φανερά και ό,τι δεν κατάφερε ο Πορτογάλος στο 17΄ και ένα λεπτό αργότερα ο Άκπομ, πραγματοποιήθηκε στο 32΄από τον Μουργκ.


Ο ΠΑΟΚ πήρε το προβάδισμα, οι γηπεδούχοι περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο και η μεγαλύτερή τους ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, εξουδετερώθηκε από τον Πασχαλάκη στο 42’, έπειτα από σουτ του Γιακιμόφσκι!

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η εξέλιξη της αναμέτρησης «υποχρέωνε» κατά κάποιον τρόπο τον Απόλλωνα να πάρει μέτρα στο γήπεδο και να προσπαθήσει να απειλήσει πιο ορθολογικά την εστία του Δικεφάλου.

Τα σουτ προς την εστία του Πασχαλάκη ήταν διαδοχικά αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ ήταν απόλυτα σταθερός, με τη μεγαλύτερη φάση του δευτέρου μέρους να πραγματοποιείται από στατική μπάλα στο 67’ ύστερα από κόρνερ του Ζίβκοβιτς και «τελείωμα» του Άκπομ.

Το 1-0 παρέμεινε μέχρι και το 90’, ο ΠΑΟΚ δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα, η ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου σκόραρε από την άσπρη βούλα με τον Κούρτιτς, έκανε το 2-0 και παρέμεινε για 10ο σερί παιχνίδι αήττητη απέναντι στον Απόλλων Σμύρνης στην Αθήνα.

Ο MVP

Σε ένα ματς που ολοκληρώθηκε με 2-0, ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της αναμέτρησης δεν θα μπορούσε να είναι άλλος πλην του Μουργκ! Αυτός άνοιξε το σκορ στο 32’ και επί της ουσίας έκρινε το «διπλό» του ΠΑΟΚ στην Ριζούπολη.

Η φάση του αγώνα

Η πολύ δύσκολη απόκρουση του Πασχαλάκη στο σουτ του Γιακιμόφσκι στο 42ο λεπτό, με το σκορ να παραμένει 1-0 πριν την ανάπαυλα. Σε διαφορετική περίπτωση, τα δεδομένα θα ήταν σίγουρα διαφορετικά!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Απόλλων Σμύρνης (Τζανλούκα Φέστα): Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Λισγάρας, Γιακιμόφσκι, Τουτουαρίμα, Φατιόν, Κάστρο, Μπαξεβανίδης (71΄Παπαγεωργίου), Παμλίδης (72’ Μαρτίνες), Γιαννιώτας (58’ Τσιλούλης), Σίγκνεβιτς (58’ Ιωαννίδης)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας, Κούρτιτς, Ζίβκοβιτς, Μουργκ (72’ Σβαμπ), Βιεϊρίνια (64’ Τείλορ), Άκπομ (72’ Τσόλακ)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0