Football Talk

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-1: Έδειξε τα δόντια του δίχως να… δαγκώσει ο «δικέφαλος»!

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-1: Έδειξε τα δόντια του δίχως να… δαγκώσει ο «δικέφαλος»!

Αν και ο ΠΑΟΚ έδειξε ένα καλύτερο αγωνιστικά πρόσωπο, δεν κατάφερε να το αποτυπώσει σε γκολ και έμεινε εν τέλει στο 1-1 με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Ματς που κρίθηκε σε… δύο λεπτά παρακολουθήσαμε στην Τούμπα με τους ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό να ανέρχονται ισόπαλοι με 1-1, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Super League. Ένα αποτέλεσμα που δεν χαροποιεί ιδιαίτερα τις δύο ομάδες καθώς οι μεν γηπεδούχοι θα ήθελαν να αυξήσουν κι άλλο τη διαφορά τους από την ΑΕΚ, σε συνδυασμό με την ήττα της «Ένωσης», ενώ οι δε φιλοξενούμενοι ήλπιζαν ιδανικά στην καλύτερη εδραίωσή τους στην κορυφή.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης κύλησαν με τον καλύτερο δυνατό για τον ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, πιέζοντας ασφυκτικά την αντίπαλη άμυνα.

Βασικός κίνδυνος για τον Ολυμπιακός σε αυτό το διάστημα ήταν ο Κούρτιτς, ο οποίος απείλησε τόσο με πλασέ στο 2’ όσο και με σουτ πέντε λεπτά αργότερα (7’) που εξουδετερώθηκε από τον Βατσλίκ. Στην επόμενη ακριβώς φάση ήταν η σειρά του Ίνγκασον να προσπαθήσει να παραβιάσει την εστία του Τσέχου κίπερ, με τον αμυντικό του «δικεφάλου» να πιάνει μια κεφαλιά την οποία απέκρουσε για ακόμη μία φορά ο 32χρονος.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε εκ νέου να βρει το γκολ στο 14’, με τον Μπίσεσβαρ αυτήν την φορά να σουτάρει και τον Βατσλίκ – ξανά – να αποκρούει. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, δηλαδή μετά τα πρώτα 15 λεπτά, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν φέρει την ισορροπία στο ματς με τον αντίπαλο να έχει ωστόσο περισσότερο την μπάλα στα πόδια του (73%-27% η κατοχή).

Οι ευκαιρίες όμως για τους «ερυθρόλευκους» συνέχισαν να είναι ασταμάτητες, με τον Ζίβκοβιτς να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτές. Έτσι λοιπόν το γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ δεν άργησε να έρθει και μάλιστα σημειώθηκε με έναν από τους πιο αγαπημένους τρόπους για την ομάδα του Λουτσέσκου: από στημένη φάση!

Πιο συγκεκριμένα ο Σέρβος εξτρέμ, στο 42’, ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή και στην προσπάθειά του να απομακρύνει με το κεφάλι, ο Μπα έστειλε την μπάλα στην εστία της ομάδας του και έγραψε το 1-0 υπέρ των… γηπεδούχων!

Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν κάτι παραπάνω από άμεση! Δύο λεπτά αργότερα (44’) το κακό σουτ του Μαντί Καμαρά μετατράπηκε εν τέλει σε ασίστ στον Τικίνιο ο οποίος μόνος του, δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-1 με κοντινή κεφαλιά.

Κάπως έτσι και με αυτό το σκορ να παραμένει, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

A_22.jpg

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το δεύτερο μισό της αναμέτρησης είχε μεγάλη διαφορά συγκριτικά με το πρώτο από άποψη ρυθμού. Η επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς να αλλάξει το σύστημα σε 4-3-3 ισορρόπησε περισσότερο τα πράγματα για τον Ολυμπιακό, δυσκολεύοντας τον αντίπαλο στη δημιουργία ευκαιριών.

Για τους γηπεδούχους ο Ζίβκοβιτς ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στο 52’, με το γυριστό σουτ του να απομακρύνεται από τον Βατσλίκ. Στην συνέχεια ο Τσιγγάρας θέλησε να γίνει επικίνδυνος με ένα ψιλοκρεμαστό σουτ, το οποίο εν τέλει κατέληξε άουτ.

Ορεξάτος εμφανίστηκε και ο Ζαμπά, που προσπάθησε αρκετές φορές να βρει δίχτυα. Στο 71’, μάλιστα, έκανε ένα ωραίο πλασέ με φάλτσο που πέρασε ψηλά άουτ. Ο Ολυμπιακός από πλευράς του θέλησε να απειλήσει με τον Μασούρα να σουτάρει από πολύ πλάγια θέση (76’), ωστόσο η προσπάθειά του δεν προβλημάτισε διόλου τον Πασχαλάκη.

Μέχρι και τη λήξη της αναμέτρησης η μόνη αξιόλογη στιγμή σημειώθηκε από τον Λύρατζη στο 82ο λεπτό, με το σουτ του να περνάει άουτ και κάπως έτσι ο διαιτητής σφύριξε για τελευταία φορά!

5496692.jpg

Ο MVP

Αδιαμφισβήτητα ο Ίνγκασον. Ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ στάθηκε στο ύψος του οποιαδήποτε στιγμή η ομάδα τον χρειάστηκε, χωρίς να βάζει δύσκολα στον Πασχαλάκη.

Η φάση του αγώνα

Το γκολ του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν την άμυνα του ΠΑΟΚ σε αδράνεια για μία στιγμή, γεγονός που αξιοποίησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και άμεσα. Το τέρμα αυτό ήταν καθοριστικό για την εξέλιξη και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης (87' Σάστρε), Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (66΄ Σίντκλεϊ), Κούρτιτς (87' Σβαμπ), Τσιγγάρας (66΄ Μιτρίτσα), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (40' Ζαμπά), Α.Ζίβκοβιτς, Άκπομ

Ολυμπιακός (Π. Μάρτινς): Βάτσλικ, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μπα (46' Μπα), Ρεαμπτσιούκ, Ανδρούτσος (46' Λαλά), Μ.Καμαρά, Εμβιλά, Α.Καμαρά (92' Βαλμπουενά), Μασούρας (90' Βρουσάι), Τικίνιο (87' Ελ Αραμπί)

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0