Football Talk

Από τον Σιδέρη μέχρι τον Τσιμίκα: 5+1 ιστορικά διπλά του Ολυμπιακού στην Τούμπα (video)

Από τον Σιδέρη μέχρι τον Τσιμίκα: 5+1 ιστορικά διπλά του Ολυμπιακού στην Τούμπα (video)

Ο Ολυμπιακός πηγαίνει τη Κυριακή (30/1) στην Τούμπα με στόχο να κλειδώσει το 47ο πρωτάθλημα της ιστορίας του και το BN Sports σας θυμίζει μερικές σπουδαίες βραδιές που έζησαν οι «ερυθρόλευκοι» στη Θεσσαλονίκη. 

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

25/05/92 ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-2

Είναι η μέρα που μπήκε τέλος σε ένα αρνητικό σερί δύο δεκαετιών για τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. 21 ολόκληρα χρόνια είχαν να κερδίσουν οι «ερυθρόλευκοι» στην έδρα του ΠΑΟΚ και τα κατάφεραν με τον Όλεγκ Μπλαχίν στον πάγκο τους και σκόρερ τους Σαββίδη (42΄) και Βαίτση (54΄). Για τον «Δικέφαλο του Βορρά» είχε μειώσει ο Λαγωνίδης στο 75ο λεπτό. Αξίζει να σημειωθεί πως εκείνη τη σεζόν οι Πειραιώτες πήραν και το Κύπελλο σε διπλούς τελικούς με τον ΠΑΟΚ.



19/03/00 ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-2

Ο Ολυμπιακός με τον Αλμπέρτο Μπιγκόν δίνει τεράστια μάχη με τον Παναθηναϊκό του Γιάννη Κυράστα για τον τίτλο και αυτή η νίκη στην Τούμπα ήταν από τις πιο σημαντικές για να επικρατήσουν στο τέλος οι «ερυθρόλευκοι». Πρωταγωνιστής στο ματς ήταν ο Λάμπρος Χούτος που πέτυχε και τα δύο γκολ των νικητών (49΄,56΄)

27/11/00 ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 2-4

Ήταν μόλις η δεύτερη φορά από καταβολής Α΄ Εθνικής που ο Ολυμπιακός σκόραρε 4 φορές στην Τούμπα. Παράλληλα, ήταν μια κομβική νίκη των Πειραιωτών στον δρόμο για το 5ο σερί τότε πρωτάθλημα. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ανοίξει το σκορ με τον Γεωργάτο στο 32ο λεπτό, με τους γηπεδούχους να απαντούν με τον Ναλιτζή στο 56΄. Ο Αλεξανδρής έδωσε ξανά το προβάδισμα στον Ολυμπιακό στο 66΄, αλλά μόλις δύο λεπτά μετά ο ΠΑΟΚ απάντησε ξανά με τον Φρούσσο. Την πλάστιγγα υπέρ των «ερυθρόλευκων» έγειρε ο Τζόρτζεβιτς με δύο δικά του γκολ στο 75ο και το 90ο λεπτό. 



05/02/12 ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-2

Ο Ολυμπιακός του Ερνέστο Βαλβέρδε κινδυνεύει να χάσει το πρωτάθλημα καθώς μετά την ήττα στη Ξάνθη έχει μείνει στο -5 από τον Παναθηναϊκό. Όμως οι «ερυθρόλευκοι» χάρη σε ένα εντυπωσιακό σερί, μεταξύ τους και αυτή η νίκη στην Τούμπα, πήραν τελικά το πρωτάθλημα.  Στο συγκεκριμένο παιχνίδι οι Πειραιώτες εκμεταλλεύτηκαν το καταιγιστικό τους ξεκίνημα, αφού στα πρώτα 18 λεπτά είχαν δύο γκολ (Αμπντούν 4, Μιραλάς 18΄) και ένα δοκάρι.



23/02/20 ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-1

Ήταν η 25η και προτελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και η συνθήκη έβρισκε τον Ολυμπιακό πρωτοπόρο, αλλά με μια διαφορά μόλις 2 βαθμών από τον δεύτερο ΠΑΟΚ που την ακριβώς προηγούμενη χρονιά είχε πάρει αήττητος το πρωτάθλημα. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς επιβεβαίωσε την ανωτερότητα της και πήρε το τρίποντο - μισό πρωτάθλημα χάρη στο αυτογκόλ του Γιαννούλη στο 49ο λεπτό και ενώ είχε προηγηθεί κούρσα μισού γηπέδου από τον Τσιμίκα. Με φόρα από αυτή τη νίκη, τέσσερα βράδια μετά ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την μεγαλύτερη πρόκριση της ιστορίας του επί της Άρσεναλ στο Λονδίνο.

27/01/65 ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-4

Είναι η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του Ολυμπιακού στην Τούμπα από καταβολής Α΄ Εθνικής. Οι Πειραιώτες μετρούσαν ήδη 5 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα και μαχόταν με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό για τον τίτλο. Τελικά δεν τα κατάφεραν, αλλά με αυτή τη νίκη στην Τούμπα έγραψαν ιστορία χάρη με τους Μποτίνο, Γιούτσο, Αγανιάν και Σιδέρη να πετυχαίνουν τα γκολ των Πειραιωτών, ενώ ενδεικτικό πως την αποστολή περίμεναν στην επιστροφή της για να την αποθεώσουν περισσότεροι από χίλιοι οπαδοί.

tessara_1.jpg


www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0