Football Talk

Ιωνικός - Ατρόμητος 2-1: Τρίποντο-ανάσα, με «οβίδα» Κάνιας και... σωτήρα Χουτεσιώτη! (video)

Ιωνικός - Ατρόμητος 2-1: Τρίποντο-ανάσα, με «οβίδα» Κάνιας και... σωτήρα Χουτεσιώτη! (video)
Ο Ιωνικός πήρε ένα σπουδαίο τρίποντο απέναντι στον Ατρόμητο, επικρατώντας με 2-1 (29/01) εντός έδρας, σε ένα παιχνίδι που ίσως κρίνει πολλά στο τέλος της σεζόν, όσον αφορά την παραμονή στη Super League! Τέλος στο σερί επτά παιχνιδιών -ανεξαρτήτως διοργάνωσης- χωρίς νίκη για τους Νικαιώτες, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι αγνοούν την νίκη για ενάμιση μήνα, πλέον!
Ένα γκολ-ποίημα του Κάνιας και μία στιγμή αμυντικής αδράνειας ή -αν προτιμάτε- επιθετικής επιμονής του Λένις, στάθηκαν αρκετά για τον Ιωνικό, ώστε να επικρατήσει με 2-1 (29/01) του Ατρομήτου και να φτάσει στο +7 από την προτελευταία θέση της Super League, όπου βρίσκονται οι Περιστεριώτες, με ένα παιχνίδι λιγότερο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής και o γκολκίπερ του Ιωνικού, Λευτέρης Χουτεσιώτης, που με καίριες επεμβάσεις διατήρησε το προβάδισμα υπέρ της ομάδας του, όταν οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τον Σάλομον (61') και πίεσαν για την ισοφάριση! Τεράστια ευκαιρία για τους Περιστεριώτες να πάρουν έστω τον βαθμό της ισοπαλίας στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν και είχαν δοκάρι με τον Ναμπί!

 


1Ο ημίχρονο

Μπορεί ο Ατρόμητος να μετέβη στη Νίκαια αναζητώντας την πρώτη του εκτός έδρας επικράτηση στο πρωτάθλημα μετά τα τέλη Ιανουαρίου του 2021, έχοντας καλή ψυχολογία και μετά την ανάληψη της τεχνικής του ηγεσίας από τον Κρις Κόλμαν, όμως δεν τα κατάφερε ούτε τώρα, εξαιτίας του  εξαιρετικού για ένα ημίχρονο Ιωνικού.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης μάλιστα έγινε φανερή από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, με τους Περιστεριώτες να σημειώνουν την πρώτη τους τελική προσπάθεια με τον Κουλούρη, αλλά εν συνεχεία να περιορίζονται σε παθητικό ρόλο.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν να πιέζουν και ο τρόπος παιχνιδιού τους ευδοκίμησε δύο λεπτά μετά την συμπλήρωση μισής ώρας. Έπειτα από επίθεση διαρκείας του Ιωνικού, η μπάλα έπεσε στα πόδια του Κάνιας, ο οποίος δεν είχε σκοράρει σε κανένα από τα 15 τελευταία σουτ που είχε επιχειρήσει εκτός περιοχής.

Ωστόσο, αυτή την φορά η προσπάθειά του κατέληξε στα δίχτυα, με το γκολ να είναι εντυπωσιακό και τον Γιαννιώτη να μην έχει κανένα περιθώριο αντίδρασης.


Ο Ατρόμητος προσπάθησε να συνέλθει από αυτή την εξέλιξη, αν αναλογιστεί κανείς πως ήταν μόλις η πρώτη εντός εστίας τελική προσπάθεια του Ιωνικού, αλλά άμεσα και η δεύτερη κρίθηκε απόλυτα επιτυχημένη.

Από στημένη φάση αυτή την φορά, ο Λένις βρέθηκε μόνος του και παρότι ο Σάλομον πρόλαβε να τον ανακόψει σε πρώτη φάση, η απόκρουση του Γιαννιώτη τον ευνόησε και αυτός έκανε το 2-0, με τον VAR να κατοχυρώνει το γκολπαρά την «εξέταση» που έλαβε χώρα.


2ο ημίχρονο

Με το σκορ του πρώτου μέρους να καθιστά τον Ιωνικό ως ακλόνητο φαβορί, ο Κρις Κόλμαν αποφάσισε να αλλάξει τον σχηματισμό και να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, ρίχνοντας στο χορτάρι και τον νεοαποκτηθέντα Ναμπί.

Οι Περιστεριώτες έγιναν πιο απρόβλεπτοι, απώλεσαν την μεγαλύτερή τους ευκαιρία στο 48΄με τον Ροτάριου, αλλά στην συνέχεια δικαιώθηκαν, χάρη στο εξαιρετικό γκολ του Σάλομον, εκτός περιοχής στο 61ο λεπτό.


Ακολούθησε φοβερή ευκαιρία για τον μεταμορφωμένο Ατρόμητο με τον Κουλούρη να πλασάρει αλλά τον Χουτεσιώτη να αντιδρά εξαιρετικά στο 64’, ενώ ο Ναμπί και ο Χατζηϊσαίας στα επόμενα 120 δευτερόλεπτα δεν μπόρεσαν να χριστούν σκόρερ.

Η καταιγίδα των επιθέσεων του Ατρομήτου «κόπασε», το 2-1 δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Ναμπί σημάδεψε το δοκάρι και διατηρήθηκε μέχρι τέλους, με τον Ιωνικό να πανηγυρίζει μία τεράστιας σημασίας νίκη, που τον φέρνει με ματς περισσότερο, επτά βαθμούς πάνω από τους Περιστεριώτες.

O MVP

Προφανώς και δεν αποτελεί μία εύκολη επιλογή, αλλά η απόκρουση του 64ου λεπτού αποτελεί και τον βασικότερο λόγο που ο Ιωνικός διατήρησε το προβάδισμα του πρώτου μέρους. Συνεπώς… Λευτέρης Χουτεσιώτης!

Η φάση του αγώνα

Το δοκάρι του Ναμπί στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, που θα μπορούσε να δώσει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας στους φιλοξενούμενους!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ιωνικός (Δ. Σπανός): Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Μύγας, Κάνιας, Άοσμαν (75΄ Κιάκος), Ντάλσιο, Λένις (87' Βαφέας), Καμπράλ (85’ Πογκόσιαβ), Μάντζης (75΄Μάναλης)

Ατρόμητος (Κ. Κόλμαν): Γιαννιώτης, Καστεγιάνο, Γκαλβάο, Κιβρακίδης, Στρούγγης (46΄ Χατζηϊσαίας), Ντένις (46΄ Ναμπί), Σάλομον, Χαρίσης (85’ Έρλινγκμαρκ), Ροτάριου, Μπεντινέλι (88' Τζαβίδας), Κουλούρης

Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0