Football Talk

Κολομβία – Περού 0-1: Από μηχανής Φλόρες της έκλεψε την μπουκιά! (video)

Κολομβία – Περού 0-1: Από μηχανής Φλόρες της έκλεψε την μπουκιά! (video)

Με τον Φλόρες να χρίζεται σκόρερ των… τελευταίων λεπτών, το Περού απέδρασε από την Κολομβία παίρνοντας ένα τρίποντο – χρυσάφι.

Αν και καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης δεν φαινόταν να απειλεί, το Περού εν τέλει… καραδοκούσε στη γωνία! Με τον Φλόρες να μπαίνει αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και να σκοράρει στο 85’, οι Περουβιάνοι επικράτησαν 1-0 της Κολομβίας στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 για τη Νότια Αμερική.

Το πρώτο ημίχρονο έφερε ξεκάθαρα την υπογραφή των γηπεδούχων. Ήδη ο Φαλκάο από το 2ο λεπτό δοκίμασε το πόδι του, ωστόσο η μπάλα πέρασε λίγα μέτρα άουτ.

Η επόμενη καλή στιγμή της αναμέτρησης άργησε αρκετά να σημειωθεί αλλά ήρθε και πάλι από πλευράς Κολομβίας, με τον Χάμες Ροντρίγκες να απειλεί με κεφαλιά στο 25’. Λίγα λεπτά αργότερα (27’) ο Φαλκάο θέλησε να ψάξει ξανά το γκολ, με τον κίπερ Γκαγιέσε να σταματάει το σουτ του.

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε πάνω κάτω σε παρόμοιους ρυθμούς με το πρώτο. Οι γηπεδούχοι, δηλαδή, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων δίχως όμως να απειλούν ουσιαστικά. Το γκολ ήρθε, ωστόσο σημειώθηκε από πλευράς… φιλοξενούμενων!

Κόντρα στην ροή του αγώνα λοιπόν και στο 85ο λεπτό ο Κουέβα πέρασε μια έξυπνη πάσα στον Φλόρες, με τον δεύτερο να εισβάλλει στην περιοχή και να σουτάρει για το 1-0. Η Κολομβία βρέθηκε πολύ κοντά στην ισοφάριση στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ωστόσο η προσπάθεια του Ροντρίγκες πέρασε δίπλα ακριβώς από την αντίπαλη εστία.

Το τρίποντο αυτό αποτέλεσε κάτι παραπάνω από χρυσάφι για το Περού το οποίο σκαρφάλωσε στην 4η θέση με 20 βαθμούς, ενώ αντιθέτως η Κολομβία παρέμεινε στους 17 και στην 6η θέση.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Οσπίνα, Κουαδράδο, Μίνα, Σάντσες, Μοχίκα (90’+1 Χινεστρόζα), Ροντρίγκες, Μπάριος (90’+1 Πρεσιάδο), Ουρίμπε (73’ Τσαρά), Ντίας, Μπόρε (66’ Αλσάτε), Φαλκάο (66’ Μπόρχα)

ΠΕΡΟΥ: Γκαγιέσε, Λόπες (64’ Αμπράμ), Κάγιενς, Ζαμπράνο (65’ Αραούχο), Κόρσο, Τάπια, Κουέβα, Γιοτούν (65’ Γκονσάλες), Πένια (46’ Φλόρες), Καρίγιο, Λαπαδούλα (84’ Ορμένιο)

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0