Football Talk

Από τον Λιβάγια και τον Μπουχαλάκη έως τον Σαράνοφ: Ο Άρης και οι αποκλεισμοί στο Κύπελλο είναι μια… πονεμένη ιστορία! (video)

Από τον Λιβάγια και τον Μπουχαλάκη έως τον Σαράνοφ: Ο Άρης και οι αποκλεισμοί στο Κύπελλο είναι μια… πονεμένη ιστορία! (video)

Ο θεσμός του Κυπέλλου αποτελεί μια δύσκολη διοργάνωση για τον Άρη, με τους αποκλεισμούς του τα τελευταία χρόνια να είναι λίγο πιο… οδυνηροί.

Σχετικά Άρθρα

Εκτός της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας βρίσκεται ο Άρης έπειτα από το «μπλόκο» του Σαράνοφ και Τζανετόπουλου στη Φθιώτιδα, που είχε ως αποτέλεσμα την ήττα με 1-0 από τη Λαμία στην παράταση! Με άλλα λόγια ακόμη ένα θήραμα έπεσε στην παγίδια του ΠΑΣ ή μάλλον καλύτερα, με ακόμη έναν… ιδιαίτερο αποκλεισμό ήρθαν αντιμέτωποι οι «κίτρινοι».

Γενικότερα η σχέση του Άρη με τον θεσμό του Κυπέλλου δεν είναι η καλύτερη, το αντίθετο θα έλεγε κανείς. Ειδικότερα από την χρονιά που ανέβηκε και πάλι στα σαλόνια της Super League η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει να θυμάται… αποκλεισμούς. Το BN Sports έκανε μια αναδρομή σε αυτά τα προηγούμενα χρόνια και σας παρουσιάζει τους τρόπους με τους οποίους οι «κίτρινοι» αποχαιρετήσει τη διοργάνωση.

2018 – 2019

Επιστροφή του Άρη στην Α’ Εθνική και φάση των ομίλων για το Κύπελλο. Η κληρωτίδα φέρνει στον δρόμο της ομάδας τους ΠΑΟΚ, Αήττητο Σπάτων και Εργοτέλη, με τις αναμετρήσεις να είναι φυσικά μονές.

Το πρώτο παιχνίδι με τον «δικέφαλο του βορρά» μένει στο 1-1, ενώ ο Άρης δεν αφήνει τον Αήττητο να αποδράσει από το Βικελίδης όπου και του επιβάλλεται με 2-1. Το παιχνίδι στο Ηράκλειο ήταν όμως μια διαφορετική ιστορία.

Ο Εργοτέλης στο τέλος του πρώτου και στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου έδειξε ένα πολύ δυναμικό πρόσωπο, παίρνοντας ένα σημαντικό προβάδισμα δύο τερμάτων χάρις στους Μπουρσέλη (44’) και Ιατρούδη (50’). Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο δημιουργός αμφότερων των τερμάτων Έφορντ, ο οποίος σκόραρε στο 53’ για το 3-0!

Οι Θεσσαλονικείς απάντησαν άμεσα με τον Ντιγκινί να μειώνει σε 3-2 (57’ και 74’ με πέναλτι), ενώ ο Γάλλος έφτασε κυριολεκτικά μια ανάσα από την ισοφάριση. Ο λόγος για το σουτ του στο 88ο λεπτό το οποίο απέκρουσε σχεδόν πάνω από την γραμμή ο κίπερ Κατσιμήτρος και στέρησε από τον αντίπαλο την πρόκριση!

2019 – 2020

Έχοντας αποκλείσει την Ξάνθη στην φάση των «16» και τον Ατρόμητο στα προημιτελικά, ο Άρης βρήκε μπροστά του την ΑΕΚ. Στο πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ έρχεται αντιμέτωπος με την ήττα με 2-1, καθώς ο Βράνιες ήταν αυτός που «λύτρωσε» την Ένωση, και θέλησε να δώσει τα πάντα στη ρεβάνς προκειμένου να κάνει δικό του το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Μια ρεβάνς η οποία διεξήχθη τρεις μήνες αργότερα αφού το ξέσπασμα της πανδημίας έφερε πολλά εμπόδια και κλειστά γήπεδα, ωστόσο η ομάδα του Μίκαελ Ένινγκ δεν φάνηκε επηρεασμένη μπαίνοντας στην αναμέτρηση. Ίσα ίσα έκανε ένα πολύ δυναμικό ξεκίνημα δημιουργώντας φάσεις και παίρνοντας προβάδισμα στο 57’ με τέρμα του Μαντσίνι.

Ο Ντιγκινί ήταν αυτός που θέλησε να σφραγίσει τη νίκη σκοράροντας στο 90+3’, όμως ο Μάρκο Λιβάγια είχε άλλα πλάνα για την βραδιά. Με το γκολ του στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων – πρακτικά στην τελευταία φάση του αγώνα – ο Κροάτης έστειλε το ματς στην παράταση, όπου έγινε ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα!

Ο Λιβάγια σκόραρε ξανά στο 102’, η ΑΕΚ πέρασε στον τελικό της διοργάνωσης και ο Άρης έχασε μια ακόμη τεράστια ευκαιρία, ουσιαστικά μέσα από τα χέρια του, προκειμένου να διεκδικήσει έναν τίτλο.

2020 – 2021

Ο περσινός αποκλεισμός ίσως να ήρθε με τον πιο οδυνηρό τρόπο. Αφού με ευκολία πέταξαν εκτός διοργάνωσης τον Αστέρα Τρίπολης, οι Θεσσαλονικείς κλίθηκαν να κάνουν το ίδιο και με τον Ολυμπιακό.

Έχοντας ηττηθεί με 2-1 στο «Καραϊσκάκης» χάρις σε δύο γκολ του Χασάν, ο Άρης είχε μια συγκεκριμένη αποστολή στην έδρα του: να σκοράρει τουλάχιστον μία φορά! Στη ρεβάνς και με τον Μπαρτόγλιο να κερδίζει πέναλτι και τον Μπρούνο Γκάμα να το εκτελεί εύστοχα στο 57’, η ομάδα του Άκη Μάντζιου έβαλε γερές βάσεις για την πρόκριση.

Αυτό που συνέβη όμως αργότερα, είναι κάτι το οποίο δεν έχουμε ξαναδεί στα ελληνικά γήπεδα. Το ρολόι δείχνει 86 λεπτά, ο χρόνος κυλά και ο Κουέστα είναι έτοιμος να εκτελέσει ένα ελεύθερο προκειμένου να δώσει συνέχεια στο παιχνίδι. Πίσω όμως από το δοκάρι του Ισπανού εμφανίζεται ο Μπουχαλάκης, του κλέβει την μπάλα και σημειώνει ένα από τα πιο έξυπνα γκολ!

Οι «κίτρινοι» στη συνέχεια δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και συνεπώς ο Ολυμπιακός είναι αυτός που συνέχισε την πορεία του στο Κύπελλο, φτάνοντας μέχρι και τον τελικό.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0