Football Talk

Από τον Ζεσούς και τον Ζουκουλίνι στον Άλβαρες: Όταν η Μάντσεστερ Σίτι αγοράζει από τη Λατινική Αμερική (video)

Από τον Ζεσούς και τον Ζουκουλίνι στον Άλβαρες: Όταν η Μάντσεστερ Σίτι αγοράζει από τη Λατινική Αμερική (video)

Η αγορά της Λατινικής Αμερικής περιέχει αρκετά «λαβράκια» και την τελευταία δεκαετία, η Μάντσεστερ Σίτι, έχει γίνει μόνιμος πελάτης σε κάθε μεταγραφική περίοδο. Το BN Sports, με αφορμή την απόκτηση του Χουλιάν Άλβαρες, σας θυμίζει τα ταλέντα που έκανε τα δικά της σε αυτό το διάστημα.

Το City Group έχει απλώσει τα δίχτυα του στη μισή Ευρώπη και έχει κάνει αρκετές ομάδες δικές του. Η Μάντσεστερ Σίτι, φυσικά, είναι ο «πυρήνας», στον οποίο καταλήγει κάθε γραμμή των υπόλοιπων ομάδων. Οι «πολίτες» έχουν βάλει πλώρη για την κορυφή της Ευρώπης αλλά αυτό δεν σημαίνει, πως περιορίζονται στην απόκτηση κορυφαίων ποδοσφαιριστών.

Ο αγγλικός σύλλογος κοιτάει και την επόμενη μέρα, αγοράζοντας ότι καλύτερο υπάρχει στην «έδρα» των ταλαντούχων ποδοσφαιριστών. Φυσικά, μιλάμε για την Λατινική Αμερική. Η απόκτηση του Χουλιάν Άλβαρες, δίνει την κατάλληλη πάσα στο BN Sports για να σας παρουσιάσει τα «λαβράκια» που έχει βγάλει η πρωταθλήτρια Αγγλίας από την συγκεκριμένη Ήπειρος.

Καΐκι

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που αναμένεται να δούμε στην πρώτη γραμμή του μέλλοντος. Ο Καΐκι μπορεί στην Ελλάδα να μας φέρνει στο μυαλό την γνωστή… ψαρόβαρκα αλλά ποδοσφαιρικά, η Μάντσεστερ Σίτι πίνει νερό στο όνομά του. Ο 18χρονος επιθετικός αποκτήθηκε έναντι 10 εκατ. ευρώ από την Φλουμινένσε και εντάχθηκε στην δεύτερη ομάδα. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είδε την εξαιρετική απόδοσή του και τον ενέταξε στην πρώτη ομάδα. Φυσικά, μεγάλο μήνυμα είναι και το γεγονός πως δεν παραχωρήθηκε ως δανεικός.

Ναουέλ Μπούστος

Το καλοκαίρι του 2020, η Μάντσεστερ Σίτι, σε ένα παρόμοιο σαφάρι με το τωρινό, βρήκε στην Αργεντινή ένα ταλέντο που θα μπορούσε να σταθεί στην επιθετική γραμμή της. Ο Ναουέλ Μπούστος πρωταγωνιστούσε σε μεγάλο βαθμό με την Ταλιέρες και με την Πατσούκα, είχε αποδείξει πως μπορεί να αγωνιστεί και εκτός της χώρας του. Τα 15 γκολ σε 38 συμμετοχές, του έδωσαν το εισιτήριο για την Αγγλία έναντι 6,5 εκατ. ευρώ. Οι «πολίτες» έχουν παραχωρήσει τον 23χρονος φορ ως δανεικό στην Χιρόνα, με την οποία ήδη έχει εννιά τέρματα σε 62 παρουσίες και τα πέντε από αυτά, είναι μόνο φέτος.

Ντιέγκο Ρόσα

Η επιτυχημένη συνταγή με τον Γκαμπριέλ Ζεσούς, κάνει την Μάντσεστερ Σίτι να κοιτάει συνεχώς για επιθετικούς στην Βραζιλία. Ο Ντιέγκο Ρόσα είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που τον περασμένο Φλεβάρη έκανε την μεγάλη διαφορά. Το κόστος της μετακίνησής του έφτασε τα έξι εκατ. ευρώ και κατευθείαν παραχωρήθηκε στην βελγική Λομέλ. Ο 19χρονος φορ, σε 24 παρουσίες μέχρι τώρα, έχει απολογισμό ένα γκολ και δύο ασίστ, δείχνοντας εξαιρετικά στοιχεία του ταλέντου στην δεύτερη κατηγορία του Βελγίου.

Ντούγκλας Λουίζ

Στην Άστον Βίλα δείχνει το πραγματικό του εαυτό, τον οποίο δεν πρόλαβε να βγάλει στην Μάντσεστερ Σίτι. Το 2017, οι «πολίτες» δαπάνησαν 12 εκατ. ευρώ για να τον πάρουν από την Βάσκο ντα Γκάμα και κατευθείαν παραχωρήθηκε στην Χιρόνα. Οι επιδόσεις του σε δύο χρόνια ήταν εκπληκτικές, με τον αγγλικό σύλλογο να μην τον διατηρεί στο ρόστερ του αλλά να τον πουλάει, το 2019, έναντι 16 εκατ. ευρώ στην Άστον Βίλα. Αυτή τη στιγμή, είναι βασικό μέλος του άξονα και μετράει 94 συμμετοχές με τρία γκολ και οκτώ ασίστ. Παράλληλα, ήταν χρυσός Ολυμπιονίκης με τον Βραζιλία.

Γκαμπριέλ Ζεσούς

Ίσως και η πιο πετυχημένη μεταγραφή της Μάντσεστερ Σίτι από τη Λατινική Αμερική. Ο Γκαμπριέλ Ζεσούς είχε τρελάνει τους πάντες με τα κατορθώματά του στην Παλμέιρας και όλη η Ευρώπη ήταν στα πόδια του, όταν σε ηλικία 19 ετών, αποφάσισε να πάρει το αεροπλάνο για την Ευρώπη. Πάνω από δέκα ομάδες τον ήθελαν, αλλά η Μάντσεστερ Σίτι ήταν εκείνη που τον «κέρδισε» έναντι 32 εκατ. ευρώ, τον Γενάρη του 2017. Μέχρι τώρα, σε όλες τις διοργανώσεις, μετράει 88 γκολ και 43 ασίστ σε 220 συμμετοχές, με τον Πεπ Γκουαρντιόλα να τον έχει ως τον βασικό φορ της ομάδας.

Μπρούνο Ζουκουλίνι

Γνωστός από το πέρασμά του από την ΑΕΚ. Ο Μπρούνο Ζουκουλίνι πήρε την δύσκολη απόφαση να αφήσει την Αργεντινή στα 19 του χρόνια, για να πάρει μεταγραφή στην Μάντσεστερ Σίτι. Η Ράσινγκ Κλαμπ δέχθηκε την προσφορά των 2,5 εκατ. ευρώ από τους «πολίτες» και ο ταλαντούχος μέσος έγινε μόνιμος κάτοικος Μάντσεστερ. Τουλάχιστον στα χαρτιά αφού παραχωρήθηκε σε συνολικά έξι ομάδες, μεταξύ των οποίων και η ΑΕΚ, για να πάρει κανονική μεταγραφή στην Ελλάς Βερόνα, το 2017 έναντι μόλις 1,5 εκατ. ευρώ.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0