Football Talk

Copa Africa: Τουλάχιστον 8 οι νεκροί – Πήρε θέση η Ομοσπονδία!

Copa Africa: Τουλάχιστον 8 οι νεκροί – Πήρε θέση η Ομοσπονδία!

Θέση για τα θλιβερά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην αναμέτρηση του Καμερούν με τα νησιά Κομόρες (24/1) πήρε η Συνομοσπονδία Αφρικανικού Ποδοσφαίρου – Ξεπερνούν τους 8 οι νεκροί, δεκάδες οι τραυματίες.

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι φέρεται να έχασαν τη ζωή τους σε ταραχή έξω από το γήπεδο που φιλοξενούσε τον αγώνα του Copa Africa του Καμερούν τη Δευτέρα (24/1). Το περιστατικό, το οποίο λέγεται επίσης ότι άφησε επίσης δεκάδες τραυματίες, σημειώθηκε στην αναμέτρηση της φάσης των «16» ανάμεσα στη διοργανώτρια και τα Ν. Κομόρες στο Στάδιο Όλεμπε.

Ο Νασέρι Πολ Μπίγια, κυβερνήτης της κεντρικής περιοχής του Καμερούν, δήλωσε ότι ενδέχεται να υπάρξουν περισσότεροι θάνατοι. «Δεν είμαστε σε θέση να σας δώσουμε τον συνολικό αριθμό των θυμάτων», τόνισε.

Οι αναφορές κάνουν λόγο για το ότι οι οπαδοί ενεπλάκησαν σε συντριβή καθώς προσπαθούσαν να μπουν στο στάδιο, μια αρένα χωρητικότητας 60.000 ατόμων. Αναφέρευαι ότι 50.000 άτομα προσπάθησαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα, αλλά το γήπεδο δεν επρόκειτο να έπαιρνε περισσότερο από το 80% λόγω των περιορισμών της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στο κοντινό νοσοκομείο Μεσάσι φέρεται να διακομίστηκαν 40 τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν εκεί εσπευσμένα από αστυνομικούς και πολίτες. «Μερικοί από τους τραυματίες είναι σε απελπιστική κατάσταση. Θα πρέπει να τους μεταφέρουμε σε εξειδικευμένο νοσοκομείο», τόνισαν γιατροί και νοσοκόμοι.

Η Συνομοσπονδία Αφρικανικού Ποδοσφαίρου, δήλωσε σε ανακοίνωσή της ότι γνώριζε το περιστατικό:

«Το CAF διερευνά αυτήν τη στιγμή την κατάσταση και προσπαθεί να πάρει περισσότερες λεπτομέρειες για το τι συνέβη. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την κυβέρνηση του Καμερούν και την Τοπική Οργανωτική Επιτροπή».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0