Football Talk

ΑΕΚ: Σκόραρε δις στο Περιστέρι και «έπιασε» ρεκόρ που είχε να δει από τα… ‘80s! (video)

ΑΕΚ: Σκόραρε δις στο Περιστέρι και «έπιασε» ρεκόρ που είχε να δει από τα… ‘80s! (video)

Η έδρα του Περιστερίου είναι κάτι που δυσκολεύει την ΑΕΚ στο σκοράρισμα γεγονός που φάνηκε για ακόμη μία φορά, με την «Ένωση» να σκοράρει εκεί δύο γκολ για τέταρτη φορά στην ιστορία της κι έπειτα από 42 ολόκληρα χρόνια!

Να ξορκίσει το κακό των σερί αγώνων δίχως νίκη μπόρεσε επιτέλους η ΑΕΚ. Έπειτα από την απρόσμενη ήττα από τον Παναιτωλικό αλλά και την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ, η «Ένωση» πέρασε νικηφόρα από το Περιστέρι παίρνοντας ένα σημαντικό διπλό κόντρα στον Ατρόμητο για την 19η αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος.

Πέραν της ψυχολογικής σημασίας που έχει αυτό το τρίποντο για τους παίκτες του Αργύρη Γιαννίκη, για την ΑΕΚ σήμαινε το κάτι παραπάνω. Ο Στίβεν Τσούμπερ ήταν αυτός που έβαλε την υπογραφή του φαρδιά πλατιά στην επιτυχία της ομάδας, σημειώνοντας το δεύτερο τέρμα για το τελικό 2-0.

Αυτή μάλιστα αποτέλεσε την πρώτη φορά στην ιστορία μεταξύ των δύο ομάδων έπειτα από 42 χρόνια, κατά την οποία η ΑΕΚ σκοράρει δύο γκολ στην έδρα του Ατρομήτου! Κάτι τέτοιο έχει να συμβεί από τον Σεπτέμβριο του 1980 (28/9) όταν η «Ένωση» είχε επιβληθεί με 2-1, σκορ το οποίο διαμόρφωσαν οι Σλόμπονταν Παουνόβσκι (18’), Δημήτρης Γκέσιος (38’) και Ντούσαν Μπάγεβιτς (57’).

Κάπου εδώ να σημειωθεί πως γενικότερα η ΑΕΚ δυσκολεύεται να σκοράρει στο Περιστέρι αφού με την χθεσινή αναμέτρηση έχει σημειώσει 2 τέρματα μόνο σε τέσσερις περιπτώσεις, αποτέλεσμα που αποτελεί και το μεγαλύτερο σκορ επικράτησής της!

atromitos_aek.jpg

Κάτι τέτοιο φυσικά έχει συμβεί και με άλλες ομάδες του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα με τον Αστέρα οι «κιτρινόμαυροι» έχουν φτάσει σε νίκη στην Τρίπολη σημειώνοντας τρία γκολ μόλις δύο φορές στην ιστορία τους. Η πρώτη χρονολογείται τον Ιανουάριο του 2011 (16/1, 0-3) ενώ η δεύτερη και πιο πρόσφατη τον Σεπτέμβριο του 2019 (1/9, 2-3).

Όσον αφορά στην έδρα του Βόλου, ο «δικέφαλος» έχει μια ιδιαίτερη παράδοση που κατατάσσεται άνετα στην ίδια κατηγορία. Συγκεκριμένα η ΑΕΚ έχει καταφέρει να επικρατήσει στο Πανθεσσαλικό τρεις φορές, παίρνοντας όλες τις νίκες με το ίδιο σκορ: 3-1!

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0