Football Talk

Τσέλσι – Τότεναμ 2-0: «Βάφτηκε» μπλε το ντέρμπι και πρώτη ήττα για τον Κόντε στην Premier League! (video)

Τσέλσι – Τότεναμ 2-0: «Βάφτηκε» μπλε το ντέρμπι και πρώτη ήττα για τον Κόντε στην Premier League! (video)

Μπορεί το ματς της 23ης αγωνιστικής ανάμεσα στην Τσέλσι και την Τότεναμ να έμοιαζε με ντέρμπι, αλλά στην πραγματικότητα οι «μπλε» το έκαναν να μην είναι τέτοιο. Ο Ζίγιεχ άνοιξε το σκορ με γκολ-ποίημα, ο Τιάγκο Σίλβα απέδειξε και πάλι τον λόγο που κανείς δεν θυμάται την… ηλικία του και το 2-0 για τους γηπεδούχους σηματοδότησε την πρώτη ήττα του Αντόνιο Κόντε στο πρωτάθλημα!

Επρόκειτο για ένα κομβικό ματς ανάμεσα στην Τσέλσι και την Τότεναμ για διαφορετικούς λόγους. Από τη μία, η ομάδα του Τόμας Τούχελ ήθελε τη νίκη για να διατηρηθεί στην πρώτη τριάδα, συνεχίζοντας την προσπάθειά της ως προς την «καταδίωξη» της Μάντσεστερ Σίτι, και από την άλλη η ομάδα του Αντόνιο Κόντε για να αποκτήσει πλεονέκτημα για την τετράδα, μετά και από την «γκέλα» της Άρσεναλ και την ήττα της Γουέστ Χαμ από την επίσης ανταγωνιστική, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πιθανότατα, μία εκ των δύο θα έβγαινε λαβωμένη. Εν τέλει, αυτή ήταν η Τότεναμ, η οποία αποδείχθηκε ανταγωνιστική μόνο για ένα ημίχρονο στο Στάμφορντ Μπριτζ και ηττήθηκε με 2-0!

Αναλυτικότερα, στο πρώτο μέρος, οι άμυνες επικράτησαν, ενώ στην μεγαλύτερη φάση των φιλοξενούμενων στο ματς, ο Χάρι Κέιν έκανε επιθετικό φάουλ και το γκολ της ομάδας του δεν κατοχυρώθηκε.

Κάπου εκεί, η Τσέλσι αποφάσισε να σοβαρευτεί. Οι «μπλε» βγήκαν αποφασισμένοι στο δεύτερο μέρος και το πολυπόθητο γκολ αποτέλεσε μία «μαγική» έμπνευση του Χακίμ Ζίγιεχ.

Ο Μαροκινός πήρε την μπάλα στο 47’ και έκανε ένα… απίθανο πλασέ που κανένας «γνωστός» τερματοφύλακας στον κόσμο δεν θα μπορούσε να αποκρούσει. Το 1-0 της Τσέλσι άλλαξε τον ρυθμό και εν συνεχεία ακολούθησε ένα εξαιρετικό μομέντουμ για τους γηπεδούχους, που μετουσιώθηκε και πάλι σε γκολ.


Αυτή την φορά ο Ντάιερ έκανε ένα αμφισβητούμενο φάουλ στον Χάντσον Οντόι και ο Τιάγκο Σίλβα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την εκτέλεση από τον Μέισον Μάουντ.


Οι «μπλε» πραγματοποίησαν την καλύτερή τους εμφάνιση στα οκτώ πιο πρόσφατα παιχνίδια τους, διατήρησαν το «μηδέν» για δεύτερη φορά το τελευταίο δίμηνο και αποτελούν την πρώτη ομάδα που κερδίζει τον Αντόνιο Κόντε στην επιστροφή του στην Premier League.

Το ντέρμπι «βάφτηκε» μπλε, το σερί των «spurs» σταμάτησε στα εννέα ματς και ο «χαμός» στην τετράδα καλά κρατεί…

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Κέπα, Αθπλικουέτα, Ρίντιγκερ, Σίλβα, Σαρ, Ζορζίνιο (73’ Καντέ), Ζίγιεχ (91’ Σαούλ), Μάουντ, Κόνασιτς, Οντόι (87’ Αλόνσο), Λουκάκου

Τότεναμ (Αντόνιο Κόντε): Γιορίς, Τανγκάνγκα (57’ Σκιπ), Ντάιερ, Σάντσες, Ντέιβις, Ντόχερτι, Γουίνκς (89’ Χιλ), Χόιμπιεργκ, Σεσενιόν (56’ Λούκας Μόουρα), Μπέργκβαϊν, Κέιν

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0