Football Talk

Ατρόμητος – ΑΕΚ 0-2: Επιστροφή στις νίκες και τώρα… ΠΑΟΚ!

Ατρόμητος – ΑΕΚ 0-2: Επιστροφή στις νίκες και τώρα… ΠΑΟΚ!

Η ΑΕΚ κατάφερε να σπάσει το αρνητικό της σερί δίχως νίκη σε όλες τις διοργανώσεις, περνώντας νικηφόρα από το Περιστέρι (2-0) και έχοντας πλέον στο μυαλό της μόνο την ρεβάνς του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

Σε μια δύσκολη για την ίδια έδρα η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 του Ατρομήτου, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League. Χωρίς να εντυπωσιάζει και παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, η «Ένωση» επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα και μπορεί ήρεμη να στρέψει όλο της το ενδιαφέρον στη ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον ΠΑΟΚ (26/1, 17:00). Η ΑΕΚ, μάλιστα, πήρε για πρώτη φορά από το 1980 κατάφερε να πάρει νίκη στην έδρα του Ατρομήτου για το πρωτάθλημα, σκοράροντας δύο γκολ!

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Αναγνωριστικά για αμφότερες τις ομάδες ήταν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Η ΑΕΚ σαφώς πιο ζωηρή, με την πρωτοβουλία των κινήσεων αναζητούσε από νωρίς ένα γκολ. Αυτό δεν άργησε να έρθει και μάλιστα σημειώθηκε στην πρώτη τελική της «Ένωσης» στην εστία!

Συγκεκριμένα ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ στο 23ο λεπτό, με τον Λιβάι Γκαρσία να κάνει το κοντρόλ και να σουτάρει πάνω στον Γιαννιώτη. Στην συνέχεια ο Τζαβέλλας πήρε το ριμπάουντ και με ωραίο απευθείας σουτ έγραψε το 1-0!

5488466.jpg

Λίγα λεπτά αργότερα (28’) ο Μάνταλος βρέθηκε κάτω μέσα στην περιοχή ζητώντας πέναλτι για μαρκάρισμα του Ντένιτς, ωστόσο ο διαιτητής Γκορτζίλας δεν έδωσε κάποια παράβαση. Επιπλέον, λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, οι παίκτες της ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκαν για κόκκινη κάρτα στον Κουλούρη λόγω νέου φάουλ του αρχηγού της ομάδας με τον διαιτητή να μην καταλογίζει κάτι. Αυτό έφερε την δυσαρέσκεια των ανθρώπων και παικτών της ΑΕΚ, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για αμφότερες τις φάσεις.

Αγωνιστικά πάντως, για τον Ατρόμητο ο Καρτάλης δοκίμασε το πόδι του στο 42’ με την μπάλα να περνάει άουτ. Έτσι λοιπόν το υπέρ των γηπεδούχων σκορ παρέμεινε, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η ΑΕΚ δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ. Στο 51ο λεπτό ο Γκαρσία έκανε μια υπέροχη ατομική ενέργεια από τα δεξιά και στη συνέχεια γέμισε στο δεξί δοκάρι. Εκεί βρισκόταν ο Τσούμπερ, ο οποίος αφύλαχτος από κοντά, έκανε το 2-0!

5488645.jpg

Γενικότερα οι «κιτρινόμαυροι» ήταν εμφανώς πιο επικίνδυνοι σε αυτά τα πρώτα λεπτά του 45λεπτου, με τους εξτρέμ Γκαρσία – Τσούμπερ να είναι ιδιαιτέρως κινητικοί στην αντίπαλη άμυνα. Με αυτά λοιπόν δεδομένα, τα πράγματα για τους Περιστεριώτες έγιναν ακόμη πιο δύσκολα καθώς είδαν να χάνουν έναν παίκτη τους.

Στο 65’ και σε μια διεκδίκηση της μπάλας ανάμεσα στον Ρότα και τον Μουνίθ ξαφνικά άναψαν τα αίματα ανάμεσά τους, με τον ποδοσφαιριστή του Ατρομήτου να τον χτυπάει με γροθιά και να αντικρίζει δικαίως την κόκκινη κάρτα.

Από κει και πέρα η «Ένωση» φάνηκε να χαλαρώνει λίγο, δίνοντας μέτρα στον αντίπαλο. Ο Ατρόμητος ωστόσο δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά, ενώ μοναδική καλή ευκαιρία για τους δύο ήταν το σουτ του Αραούχο στο 89’.

Ο MVP

Ο Λιβάι Γκαρσία. Μπορεί ο εξτρέμ της ΑΕΚ να μην σκόραρε κανένα τέρμα, ωστόσο έχει βάλει το λιθαράκι του για την επίτευξη και των δύο.

Η φάση του αγώνα

Το γκολ του Τσούμπερ. Το τέρμα αυτό όχι μόνο «κλείδωσε» τη νίκη της ΑΕΚ, αλλά χάρισε και στον Ελβετό εξτρέμ ψυχολογία καθώς σκόραρε ξανά – και το γκολ μέτρησε – έπειτα από 12 παιχνίδια!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ατρόμητος (Κ. Κόλμαν): Γιαννιώτης, Καστεγιάνο, Γκαλβάο, Στρουγγής, Βασιλαντωνόπουλος, Καρτάλης (64’ Σπιριντόνοβιτς), Χαρίσης (83’ Έρλινγκμαρκ), Ντένιτς, Τομάς (79’ Κλωναρίδης), Μουνίθ, Κουλούρης

ΑΕΚ (Α. Γιαννίκης): Χατζηεμαννουήλ, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Λε Ταλέκ (76’ Σιμόες), Μάνταλος (53’ Γέβτιτς), Γκαρσία (64’ Μισελέν), Τσούμπερ (63’ Άμραμπατ), Ανσαριφάρντ (76’ Αραούχο)

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0