Football Talk

Το «εξπρές» του Παναιτωλικού γράφει ιστορία, με Μεντόσα-Καρέλη, δύο σερί διπλά και... τεσσάρα! (video)

Το «εξπρές» του Παναιτωλικού γράφει ιστορία, με Μεντόσα-Καρέλη, δύο σερί διπλά και... τεσσάρα! (video)
Η επικράτηση του Παναιτωλικού κόντρα στον ΟΦΗ (22/01, 4-2) δεν ήταν απλώς μία ακόμα μεγάλη εμφάνιση-νίκη. Ηταν μία ιστορική στιγμή. Οι Αγρινιώτες γεύτηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους ένα δεύτερο σερί «διπλό» στη Super League και το έπραξαν με έναν εμφατικό τρόπο, που αγνοούσαν για τρία χρόνια!
Όταν έφυγε με το «διπλό» από το ΟΑΚΑ κάποιοι είπαν πως έτυχε. Άλλοι πως μία φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο στα χρονικά. Τους έδινε, άλλωστε, το «πάτημα» και η προϊστορία. Σε κάθε περίπτωση, η πλειοψηφία αναλώθηκε στο εξής: Η ΑΕΚ έχασε από τον Παναιτωλικό, δεν νίκησε ο Παναιτωλικός την ΑΕΚ. Μία νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό, για την οποία όπως δήλωσε ο Χαβιέ Μεντόσα στο BN Sports, υπήρχε πίστη πως μπορεί να έρθει, και μία απέναντι στον ΟΦΗ, αρκούσαν για να διαψευστούν οι πάντες. Η τελευταία διάψευση, ωστόσο, είχε κάτι το ιστορικό. 
 
Τέσσερα γκολ, δεύτερο σερί «διπλό» για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας, αλλά και η ανάδειξη ενός δημιουργικού διδύμου, που για τρία σερί ματς κάνει άνω-κάτω όποια άμυνα κι αν βρει μπροστά του.

Το σύνολο του Γιάννη Αναστασίου ζει μεγάλες μέρες κι αν αναζητά ένα ιδανικό τέλος στην παραμυθένια του πορεία, δύσκολα θα το βρει μέσω του πρωταθλήματος. Στο Κύπελλο, όμως, διατηρεί το δικαίωμα στο όνειρο.
 

Προφανώς, η πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού, παρά το υπέρ του 2-1 (19/01) απέναντι στον Ολυμπιακό, είναι εξαιρετικά δύσκολη. Κάθε ομάδα, πλέον, θα είναι ακόμα πιο «υποψιασμένη» απέναντι στον Παναιτωλικό, ωστόσο, στην καλή του ημέρα έχει δείξει πως μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους πάντες. Ειδικά από τη στιγμή που οι «μεγάλοι», με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν βρίσκονται και στην καλύτερή τους κατάσταση. Το εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο με την ΑΕΚ, με τον Ολυμπιακό, μέχρις ότου έφτασε η σειρά του ΟΦΗ
 
Σε μία παραδοσιακά δύσκολη έδρα της επαρχίας, ο Παναιτωλικός έκανε... πάρτι. Με τον Μεντόσα να έχει ρόλο εκτελεστή-δημιουργού για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι και τον Καρέλη να εκμεταλλεύται για ισάριθμο παιχνίδι ασίστ του Αργεντίνου μεσοεπιθετικού, χρειάστηκε απλώς να μπει το «κερασάκι» από τον Βέργο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Παναιτωλικός σημείωσε τέσσερα γκολ στη Super League μετά από τρία ολόκληρα χρόνια. Τελευταία φορά που το είχε πράξει; Στις 11 Μαρτίου του 2019, όταν είχε επικρατήσει με 5-0 του Πανιωνίου. Αν αναλογιστεί κανείς πως παρά τα οκτώ έτη συνεχούς παρουσίας το καταφέρνει μόλις για έβδομη φορά, γίνεται αντιληπτό το μέγεθος του επιτεύγματος. Δεν ήταν, ωστόσο, το μόνο. 
 
Το 4-2 (22/01) επί του ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ, υπέγραψε το δεύτερο σερί τρίποντο του Παναιτωλικού στο πρωτάθλημα, μακριά από το Αγρίνιο. Τελευταία φορά που το έπραξε; Εντός αγωνιστικού χώρου, απλώς δεν υπάρχει! Στα χαρτιά, εντοπίζει κανείς τις δύο σερί νίκες επί της Νίκης Βόλου και της Βέροιας τη σεζόν 2014/15, με την πρώτη, ωστόσο, να έρχεται άνευ αγώνος.
 

Η ευφορία στο Αγρίνιο βρίσκεται σε πρωτόγνωρα επίπεδα. Η πρόσληψη του Γιάννη Αναστασίου το περασμένο καλοκαίρι, αλλά και η υπομονή και επιμονή προς το πρόσωπό του, όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν τόσο καλά όσο τώρα, φαίνεται να αποδίδει «καρπούς», μετά από πέντε νίκες στα τελευταία έξι ματς. Το δήλωσε και ο ίδιος. Το μυστικό, όμως, που θα δώσει συνέχεια στις επιτυχίες, βρίσκεται σε άλλο σημείο των δηλώσεών του: 
 
«Πρέπει να έχουμε απαιτήσεις από τους εαυτούς μας. Θέλουμε δουλειά στην άμυνα. Δε γίνεται κάθε φορά για να κερδίσουμε να βάζουμε 3 ή 4 γκολ. Πρέπει να μη δεχόμαστε κιόλας».
 
Φάνης Τσοκανάς
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0