Football Talk

ΟΦΗ - Παναιτωλικός 2-4: Μεντόσα και Καρέλης οδηγούν το αγρινιώτικο «τρένο» - Χαμένο πέναλτι ο Νέιρα και από ωραίος, μοιραίος! (video)

ΟΦΗ - Παναιτωλικός 2-4: Μεντόσα και Καρέλης οδηγούν το αγρινιώτικο «τρένο» - Χαμένο πέναλτι ο Νέιρα και από ωραίος, μοιραίος! (video)
Ποιος θα τον σταματήσει; Ο Παναιτωλικός βρίσκεται σε «δαιμονιώδη» κατάσταση και το επιβεβαίωσε και στο Γεντί Κουλέ, επικρατώντας του ΟΦΗ με 4-2 (22/01), στον δρόμο προς την τρίτη του σερί νίκη, ανεξαρτήτως διοργάνωσης. Πρωταγωνιστές και πάλι οι Μεντόσα-Καρέλης, αλλά και ο Μελίσσας που απέκρουσε το πέναλτι του Νέιρα στο 81'!
Το «τρένο» του Αγρινίου δεν σταμάτησε ούτε στην Κρήτη! Ο Παναιτωλικός έφυγε με ένα σπουδαίο «διπλό» από το Γεντί Κουλέ, αφού νίκησε με 4-2 (22/01) τον ΟΦΗ και κατέγραψε την τρίτη σερί του νίκη, είτε σε πρωτάθλημα, είτε σε Κύπελλο.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για ακόμα μία φορά οι Καρέλης και Μεντόσα, που συνεργάστηκαν για τρίτο σερί παιχνίδι άψογα, αλλά και ο Μελίσσας που απέκρουσε πέναλτι του Νέιρα στο 81' και διατήρησε το 3-2 υπέρ του Παναιτωλικού. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Βέργος στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Αγρινιωτών.

1ο ημίχρονο

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο για τον Παναιτωλικό, αφού μόλις στο 7ο λεπτό της κέρδισε πέναλτι. Ο Μόρσεϊ πάτησε περιοχή, ο Μαρινάκης έκανε ένα άτσαλο μαρκάρισμα και ο διαιτητής υπέδειξε την εσχάτη των ποινών. Ο Μεντόσα ανέλαβε την εκτέλεση και παρότι ο Βάτερμαν απέκρουσε, ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός πήρε το «ριμπάουντ» και έγραψε το 1-0 για την ομάδα του!
 

Ο ΟΦΗ λίγο έλειψε να απαντήσει άμεσα, αλλά το πλασέ του Λάμπρου στο 14ο λεπτό κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Μελίσσα, στερώντας από τους Κρητικούς μία άμεση ισοφάριση. Η επόμενη καλή στιγμή των Κρητικών σημειώθηκε στο 38ο λεπτό, όταν ο Νέιρα σούταρε εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα έξυσε το δοκάρι του γκολκίπερ του Παναιτωλικού. Εν τέλει, ήταν απλώς η προειδοποίηση. 
 
Στο 43ο λεπτό ο Βούρος έκανε μία πάσα, η άμυνα των Αγρινιωτών δεν απομάκρυνε και μετά από κόντρα η μπάλα κατέληξε στον Νέιρα που με υπέροχο σκάψιμο έγραψε το 1-1!
 

Παρότι απέμεναν λίγα δευτερόλεπτα για την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, οι δύο ομάδες δεν πήγαν ως ισόπαλες στα αποδυτήρια. Με τη συμπλήρωση των 45 λεπτών, ο Μπαρμπόσα εκτέλεσε το φάουλ και ο Κορνέλιους με ωραία κεφαλιά έγραψε το 2-1 για τον Παναιτωλικό, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.
 

2ο ημίχρονο

Η έναρξη του δεύτερου μέρους αποδείχθηκε όμοια με αυτήν του πρώτου. Στο 53ο λεπτό Μεντόσα και Καρέλης συνδυάστηκαν άψογα και ο Έλληνας επιθετικός έγραψε το 3-1 για τον Παναιτωλικό. Αυτή ήταν η τρίτη ασίστ του Αργεντίνου μεσοεπιθετικού προς τον Νίκο Καρέλη, μετά από ισάριθμα παιχνίδια!
 

Το προβάδισμα των δύο γκολ έδινε άλλον «αέρα» στους φιλοξενούμενους, αλλά οι ισορροπίες άλλαξαν γρήγορα, αφού στο 66ο λεπτό, ο Νέιρα και πάλι, μείωσε για τους Κρητικούς σε 3-2 με ένα εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής.
 

Τέσσερα λεπτά αργότερα, λίγο έλειψε ο ΟΦΗ να φέρει το ματς στα ίσια, όταν ο Μαρινάκης έκανε το γύρισμα, ο Τοράλ έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έξυσε το δοκάρι του Μελίσσα. Η λύση φάνηκε πως θα έρθει από την «άσπρη βούλα» στο 81ο λεπτό, όταν ο Κορνέλιους ανέτρεψε τον Ντουρμισάι. Ωστόσο, ούτε έτσι κατάφεραν να ισοφαρίσουν οι Κρητικοί!
 

Ο Νέιρα, από μεγάλος πρωταγωνιστής έγινε μοιραίος για τον ΟΦΗ, αφού ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά είδε τον Μελίσσα να τον νικά και να διατηρεί το 3-2. Ωστόσο, το τελικό σκορ της αναμέτρησης γράφτηκε από τον Νίκο Βέργο στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, που διαμόρφωσε το 4-2 και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη μεγάλη αυτή νίκη του Παναιτωλικού!


Ο MVP

Ο Χαβιέ Μεντόσα, που για τρίτο σερί παιχνίδι έχει γκολ και ασίστ στο ίδιο ματς. Θέση διεκδικεί και ο Μελίσσας, βεβαίως, που κράτησε το 3-2 υπέρ του Παναιτωλικού στο 81'.
 

Η φάση του αγώνα

Το χαμένο πέναλτι του Νέιρα στο 81' που πιθανότατα θα ήταν αρκετό, για να δώσει τον βαθμό της ισοπαλίας στον ΟΦΗ. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Μαρινάκης (83' Στάικος), Βούρος, Διαμαντής, Λάμπρου, Τσιλιανίδης (46' Ντουρμισάι), Νέιρα, Ντε Γκουζμάν (60' Φαν Ντούινεν), Τοράλ (82' Ναμπί), Μπαλογιάννης, Μεγιάδο

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας, Μαλής, Χουχούμης, Μπαρμπόσα (71' Τσινγκάρας), Μάρτενσον, Κορνέλιους, Λούι, Μεντόσα (67' Ντουάρτε), Μόρσεϊ (82' Αποστολάκης), Φλόρες, Καρέλης (82' Βέργος)
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0