Football Talk

Η ΑΕΚ έστειλε ένα θετικό μήνυμα από την Τούμπα, η αγωνία για τη συνέχεια και ο Λουτσέσκου που προκαλεί μόνο μία αντίδραση... (video)

Η ΑΕΚ έστειλε ένα θετικό μήνυμα από την Τούμπα, η αγωνία για τη συνέχεια και ο Λουτσέσκου που προκαλεί μόνο μία αντίδραση... (video)
Η ΑΕΚ κόντρα στα αγωνιστικά και ψυχολογικά προβλήματά της, κόντρα  ακόμα και στην… τύχη της, έβγαλε τσαμπουκά στη Θεσσαλονίκη κι ας μην κέρδισε στο... όριο έναν καλό αντίπαλο που ο προπονητής του, με όσα λέει, προκαλεί μόνο… χαμόγελα!

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Πήγε στην Τούμπα με τεράστια πίεση και απογοήτευση πάνω της. Με περίσσια αμφισβήτηση επίσης. Όλα δίκαια και σωστά. Η εικόνα της ομάδας και η ήττα από τον Παναιτωλικό σήκωνε και απογοήτευση και πολλή κουβέντα και γκρίνια και πολλά. Γιατί έχει να κάνει με την νοοτροπία ορισμένων παικτών. Κακή νοοτροπία. Πήγε λοιπόν στην Τούμπα με όλα αυτά που είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες, συν τις απουσίες τόσων πολλών βασικών παικτών. Συν καμία μεταγραφή, για να μην ξεχνιόμαστε. Και πραγματικά η εικόνα της ΑΕΚ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ ήταν σοβαρότατη. Σχεδόν σε όλο το ματς υπήρχε ένα τακτικό πλάνο. Δημιουργήθηκαν τρεις κλασικές ευκαιρίες, συν ένα γκολ που δεν μέτρησε ως οριακό οφσάιντ, ενώ ο ΠΑΟΚ αν και είχε τις στιγμές του δεν κατάφερε ούτε να επιβληθεί, ούτε να κάνει μία πάρα πολύ μεγάλη φάση.  

Το 0-0 δεν λέει πολλά. Για μένα, που λέει και ο Λουτσέσκου (με τον οποίο πλέον δεν πρέπει καν να μπαίνεις στον κόπο να θυμώνεις, αλλά μόνο να… χαμογελάς, με όσα λέει κατά καιρούς, αφού προσπαθεί να κάνει το άσπρο – μαύρο για να είναι... αρεστός), αυτό το αποτέλεσμα δεν είναι καλό για τη ρεβάνς που θα παιχθεί στην έδρα σου. Γιατί ο αντίπαλος περνάει με οποιαδήποτε ισοπαλία με γκολ, όπως φυσικά και με νίκη δική του. Η ΑΕΚ από την άλλη θέλει καθαρή οποιαδήποτε νίκη και είναι στους «4», την άλλη εβδομάδα. Όλα αυτά θυμίζουμε επειδή στην Ελλάδα μετράει ακόμη ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ στο Κύπελλο - εν αντιθέσει με τον υπόλοιπο πλανήτη που έχουν αλλάξει οι κανονισμοί! Πρωτοπόροι μία ζωή σε αυτή τη χώρα…

Αξιοπρεπέστατη εμφάνιση, τηρουμένων των συνθηκών  

Η ΑΕΚ, λοιπόν, για να επιστρέψουμε στα του αγώνα της Τούμπας έβγαλε μία αξιοπρεπέστατη εικόνα τηρουμένων φυσικά των συνθηκών. Ήταν μία αντρίκεια εμφάνιση απ’ όλους τους παίκτες. Δεν είδαμε αδιάφορο παίκτη κι αυτό είναι σημαντικό. Υπήρχαν παίκτες φυσικά που υστέρησαν. Άλλο όμως να μην έχει μία καλή απόδοση ένας ποδοσφαιριστής κι άλλο να είναι… χαλαρός. Οι παίκτες έβγαλαν κάποια αντίδραση στην Τούμπα. Δεν φτάνει φυσικά. Χρειάζεται συνέχεια και φυσικά βελτίωση και μεταγραφές κυρίως στη μεσαία γραμμή εκεί όπου υπάρχει εδώ και καιρό σοβαρό πρόβλημα. Αυτή η διάθεση, όμως, αυτό το πάθος, αυτό το πείσμα, καλούνται να το βγάλουν οι ποδοσφαιριστές και την Κυριακή στο Περιστέρι και την άλλη Τετάρτη στη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ. Κι ας χάσουν. Κι ας αποκλειστούν. Που δεν θα χάσουν. Που δεν θα αποκλειστούν, αν βγάλουν αυτά τα στοιχεία. Ας είναι η ομάδα άτυχη. Γιατί, χώρια όλα τα άλλα, είναι και άτυχη. Έχει… τσακωθεί με τον παράγοντα τύχη εδώ και καιρό. Δεν αναφέρομαι στα χαμένα τετ α τετ του Γέβτιτς και του Τσούμπερ. Είναι και θέμα ικανότητας του αντίπαλου τερματοφύλακα, αυτές οι φάσεις. Δεν πήγαν δοκάρι. Αναφέρομαι κυρίως στο ακυρωθέν γκολ του Τσούμπερ. Το τρίτο γκολ, φέτος, που ακυρώνεται στον Ελβετό για… εκατοστά ως οφσάιντ. Τα δύο ήταν στο ματς με τον Παναθηναϊκό, το ένα με τον ΠΑΟΚ. Πόσο διαφορετική ψυχολογία θα είχε η ΑΕΚ για τη συνέχεια, πλάκα – πλάκα, αν είχε κερδίσει 3-0 τον Παναθηναϊκό εκείνο το βράδυ κι ας μην είχε την… κατοχή της μπάλας.  

Για να κλείσουμε: Η ΑΕΚ δεν έκανε κάτι… σπουδαίο στην Τούμπα. Όμως απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που έχει πάρει τα πάνω του ψυχολογικά από τις σερί τελευταίες νίκες του, κόντρα στα δικά της προβλήματα, αγωνιστικά και ψυχολογικά, απέδειξε ότι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον συγκεκριμένο αντίπαλο. Χρειάζεται όμως συνέχεια, συνέχεια, συνέχεια… Και δε κρύβω ότι αγωνιώ γι’ αυτή τη συνέχεια, γιατί όλοι περιμένουμε σκαμπανεβάσματα. Μία ανάσα και μία νότα αισιοδοξίας ότι μπορούν να παίξουν έδωσαν οι παίκτες της ΑΕΚ, πάντως, στη Θεσσαλονίκη. Έδειξαν ότι είναι ΟΜΑΔΑ! Εμφανίστηκαν ως ΟΜΑΔΑ! Είχαμε καιρό να το δούμε και το κρατάμε. Η συνέχεια επιβάλλεται να είναι ανάλογη, αλλά να έρθουν και νίκες. Ατρόμητος, ΠΑΟΚ και μεταγραφές… Έρχεται ένα δυνατό τελευταίο 10ήμερο Ιανουαρίου.



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0