Football Talk

Το 91ο τρόπαιο της Ρεάλ Μαδρίτης «τοποθέτησε» τον Μαρσέλο δίπλα στον Πάκο Χέντο, δικαιώνοντας μία γενιά που γράφει ιστορία!

Το 91ο τρόπαιο της Ρεάλ Μαδρίτης «τοποθέτησε» τον Μαρσέλο δίπλα στον Πάκο Χέντο, δικαιώνοντας μία γενιά που γράφει ιστορία!
Μαρσέλο, Μπενζεμά, Μόντριτς, είναι μόνο μερικοί από αυτούς που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τις μεγαλύτερες, πρόσφατες επιτυχίες της Ρεάλ Μαδρίτης. Η τελευταία από αυτές αποτέλεσε και τη μεγαλύτερη δικαίωση για τη δική τους γενιά. Κάποιοι «πάτησαν» κορυφή στη λίστα των παικτών με τα περισσότερα τρόπαια με τη φανέλα των «μερένχες» και στέκονται δίπλα σε θρύλους, ενώ άλλοι καραδοκούν!
Σχετικά Άρθρα

Η κατάκτηση του Supercopa de Espana από τη Ρεάλ Μαδρίτης, δεν ήταν απλώς ένα ακόμα τρόπαιο. Ήταν το 91ο κομμάτι ενός παζλ, που προσπαθεί να συμπληρώσει από το 1902 που ιδρύθηκε, μέχρι σήμερα και πλέον, της λείπουν μόνο εννέα μέρη για να το καταφέρει. Εν ολίγοις, εννέα τρόπαια που θα την κάνουν να φτάσει στον μαγικό αριθμό των 100!

Ναι, η τροπαιοθήκη της υπήρξε ανέκαθεν γεμάτη. Παίκτες όπως ο Αλφρέντο Ντι Στέφανο ή ο προσφάτως εκλιπών, Πάκο Χέντο, συνέβαλαν σε αυτό, χωρίς, ωστόσο να είναι οι μόνοι, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι παίκτες της νέας εποχής υστέρησαν. Αντιθέτως!
Real Madrid Campeón Supercopa de España 2022

Στα τρόπαια της Ρεάλ Μαδρίτης την τελευταία δεκαετία υπάρχουν πρόσωπα που έβαλαν φαρδιά-πλατιά την υπογραφή τους και έφεραν τόσα τρόπαια σε αριθμό, που οι «μερένχες» είχαν να δουν περίπου μισό αιώνα! Η κορύφωση ήρθε με το 10ο Champions League το 2014, αλλά σε όσα προηγήθηκαν ή ακολούθησαν, υπήρχαν κάποιοι κοινοί «παρονομαστές».

Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι ο Μαρσέλο. Απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο έφτασε τα 23 τρόπαια με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, ισοφαρίζοντας τον Πάκο Χέντο. Ο Σέρχιο Ράμος παρέμεινε μόνος στη δεύτερη θέση της λίστας, την οποία συμπληρώνει ο Καρίμ Μπενζεμά με 20, ενώ οι Λούκα Μόντριτς και Νάτσο ακολουθούν με 18.

Βέβαια, υπάρχει η ιδιαίτερη περίπτωση του Τόνι Κρόος, ο οποίος έχει ισάριθμα τρόπαια με τον Μαρσέλο και τον Χέντο, αλλά τα έχει κατακτήσει με δύο διαφορετικούς συλλόγους. Μέχρι να μετακινηθεί στη Μαδρίτη το καλοκαίρι του 2014, μετρούσε οκτώ τρόπαια με την Μπάγερν Μονάχου και με τη Ρεάλ Μαδρίτης, φρόντισε να προσθέσει άλλα 15 στη συλλογή του.

Σε κάθε περίπτωση, μοιάζει εξαιρετικά πιθανό να βρεθεί ο Μαρσέλο μόνος, πρώτος στη σχετική λίστα στο τέλος της σεζόν. Η Ρεάλ Μαδρίτης κυνηγά τρία ακόμα τρόπαια, κι αν το Champions League κρίνεται ως δύσκολο εγχείρημα, τόσο στη La Liga, όσο και στο Copa del Rey, μοιάζει το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση!

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0