Football Talk

Τσέλσι: Έχει κερδίσει τρία ματς σε 50 ημέρες και σταμάτησε να κρατά το «μηδέν»!

Τσέλσι: Έχει κερδίσει τρία ματς σε 50 ημέρες και σταμάτησε να κρατά το «μηδέν»!

Αν κάποιος μπορούσε να επιλέξει μόνο ένα θετικό στο διάστημα των ημερών του Τόμας Τούχελ για την Τσέλσι, τότε δεδομένα θα έστρεφε την προσοχή του στον τρόπο με τον οποίο οι «μπλε» κατάφερναν να αμυνθούν. Τον Δεκέμβριο όμως αυτό… έφθειρε και πλέον οι Λονδρέζοι δέχονται γκολ σχεδόν από… όλους, έχοντας κερδίσει μόλις τρία ματς σε διάστημα 50 ημερών.

Είναι φανερό πως η Τσέλσι που κάνει την εμφάνισή της στην Premier League τις τελευταίες 50 ημέρες, δεν μοιάζει ούτε λίγο με την ομάδα που κατέκτησε το Champions League πριν από περίπου… μισό χρόνο.

Οι «μπλε» δεν είναι σε καμία περίπτωση σταθεροί αμυντικά, δυσκολεύονται να κρατήσουν το «μηδέν» και από την στιγμή που υπό τις οδηγίες του Τόμας Τούχελ, αυτό έμαθαν να κάνουν καλύτερα, πλέον δυσκολεύονται ως προς την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Το εν λόγω πρόβλημα έγινε ακόμη πιο φανερό κατά την διάρκεια του Δεκεμβρίου. Εκεί όπου η Τσέλσι, ναι μεν ξεκίνησε νικηφόρα με το 2-1 επί της Γουότφορντ του Κλαούντιο Ρανιέρι, όμως η συνέχεια δεν ήταν το ίδιο θετική.


Ηττήθηκε από την Γουέστ Χαμ, δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στην Λιντς στο Στάμφορντ Μπριτζ και δεν κατάφερε να κερδίσει την Έβερτον, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε απέναντι σε μία ομάδα που μετρά μόλις δύο επικρατήσεις από τα τέλη Σεπτεμβρίου και έπειτα.

Η Boxing Day αποδείχθηκε γιορτινή για την Τσέλσι, μιας και πέρασε από το Βίλα Παρκ και τον Στίβεν Τζέραρντ με 3-1, όμως ακόμη και τότε ήταν φανερό πως οι «μπλε» δεν παρουσίαζαν το ίδιο αγωνιστικό πρόσωπο.

Έκτοτε, δεν έχουν ξανακερδίσει και έχουν χάσει για τα καλά το «τρένο» του πρωταθλήματος… Μετρούν τρεις νίκες σε 50 ημέρες, έχουν διατηρήσει το «μηδέν» μόλις σε ένα από τα 11 τελευταία παιχνίδια τους (απέναντι στην Γουλβς) και το πρόγραμμα που δείχνει Κρίσταλ Πάλας και Λέστερ για την συνέχεια, δεν έχει ως αποτέλεσμα την άπλετη αισιοδοξία.

 

Το ερώτημα βεβαίως είναι αν μιλάμε για μία διαρκή ποδοσφαιρική κρίση ή για συγκυριακά αποτελέσματα… Προς το παρόν δεν μπορούμε να μιλήσουμε με σιγουριά, αλλά όπως και να έχει, η εικόνα της Τσέλσι στο 1-1 με την Μπράιτον στο Άμεξ δημιουργεί προβληματισμό.

Πάλι προηγήθηκε κόντρα στους «γλάρους», πάλι ισοφαρίστηκε και συνολικά η Μπράιτον της έχει στερήσει τέσσερις βαθμούς… Τι κάνει λοιπόν λάθος η Τσέλσι; Αυτό που έκανε καλύτερα από τον κάθε ένα μέχρι και τον Οκτώβριο. Το να προηγείται και να κερδίζει.

Πλέον, μπαίνει μπροστά στο σκορ και ισοφαρίζεται, διαθέτοντας και την 5η καλύτερη έδρα του πρωταθλήματος, πίσω από Σίτι, Λίβερπουλ, Άρσεναλ και Τότεναμ!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ομάδας του Τόμας Τούχελ από την 1η Δεκεμβρίου και έπειτα:

  • Γουότφορντ – Τσέλσι 1-2
  • Γουέστ Χαμ – Τσέλσι 3-2
  • Τσέλσι – Λιντς 3-2
  • Τσέλσι – Έβερτον 1-1
  • Γουλβς – Τσέλσι 0-0
  • Άστον Βίλα – Τσέλσι 1-3
  • Μπράιτον – Τσέλσι 1-1
  • Τσέλσι – Λίβερπουλ 2-2
  • Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι 1-0
  • Μπράιτον – Τσέλσι 1-1

Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0