Football Talk

Η λαβωμένη αγωνιστικά και ψυχολογικά ΑΕΚ και οι σκέψεις για Τούμπα

Η λαβωμένη αγωνιστικά και ψυχολογικά ΑΕΚ και οι σκέψεις για Τούμπα
Η ΑΕΚ θα αγωνιστεί το βράδυ της Τετάρτης (19/1 - 19:00) κόντρα στον ΠΑΟΚ στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι, έχοντας ένα «βουνό» από προβλήματα, τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά – Τι σκέφτεται ο Γιαννίκης

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Το μόνο σίγουρο, όπως έχουν εξελιχθεί ξανά τα πράγματα στην ΑΕΚ, είναι πως δεν πρέπει να τη φωνάξει κανείς για… ποδαρικό στο σπίτι του! Μεταφορικά εννοείται. Πάντα το χιούμορ είναι η ευγένεια της απελπισίας και η αλήθεια είναι πως η κατάσταση στην ΑΕΚ είναι τόσο μελαγχολική (ξανά), που επιβάλλεται το χιούμορ, έστω και κακόγουστο, μπας και φύγει λίγο το μυαλό από τη μίζερη ρουτίνα του. Δεν φταίει μόνο ότι πλήγωσαν την ομάδα τα τελευταία δυο εντός έδρας στραπάτσα για το πρωτάθλημα, γνωρίζοντας ήττες από ΟΦΗ και Παναιτωλικό. Είναι πως έχει χτυπηθεί και από απουσίες βασικών της παικτών.

Ο Στάνκοβιτς είναι ακόμη εκτός και δεν θα παίξει την Τετάρτη με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Αναμένεται ωστόσο να είναι στην αποστολή για τον αγώνα της Κυριακής με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Ο Αραούχο κι αυτός εκτός εδώ και μέρες  με πρόβλημα στη μέση. Εκτός και ο Άμραμπατ με τραυματισμό. Εκτός κι άλλοι δυο παίκτες λόγω κορωνοϊού. Κι όλα αυτά σε ένα χρονικό σημείο που η ομάδα δείχνει προβληματική αγωνιστική εικόνα σε άμυνα, κέντρο και επίθεση! Κι όλα αυτά έχοντας μπροστά της ένα φουλ δύσκολο πρόγραμμα με απανωτά παιχνίδια, αρχής γενομένης αυτό της Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, στο πρώτο μεταξύ ματς για το Κύπελλο.

Οι σκέψεις για αλλαγές και οι απουσίες

Ο Γιαννίκης σκεφτόταν και συνεχίζει να το κάνει το ενδεχόμενο να αλλάξει σύστημα σε αυτό το ματς. Να παίξει δηλαδή με διάταξη 4-3-3, αφήνοντας στην άκρη το 4-2-3-1. Η απουσία του Άμραμπατ, τον οποίο σκεφτόταν να τον χρησιμοποιήσει στην κορυφή της επίθεση, δεν αλλάζει πολλά δεδομένα ουσιαστικά. Θα βάλει τον Καρίμ μπροστά, ο οποίος ήταν από τους λίγους που έπαιξαν σωστά και διασώθηκαν στον αγώνα με τον Παναιτωλικό. Ωστόσο, το γεγονός ότι ο Μαροκινός έμεινε στην Αθήνα δεν αφήνει στον προπονητή πολλές επιλογές και εναλλακτικά σχέδια στη διάρκεια του αγώνα. Στο 4-3-3 η σκέψη ήταν να μείνει στον πάγκο ο Μάνταλος. Και τώρα μπορεί να γίνει αυτό, εφόσον επιλεγεί αυτή η διάταξη. Να παίξει δηλαδή στο κέντρο με τους Σιμόες, Λε Ταλέκ, Σιμάνσκι και τον… μπαλαντέρ Χατζισαφί να διεκδικεί με πολλές πιθανότητες τη θέση ενός εκ των δυο πρώτων. Στην τριάδα της επίθεσης τα πράγματα δείχνουν δεδομένα πλέον: Τσούμπερ αριστερά, Γκαρσία δεξιά και Ανσαριφάρντ μπροστά. Εκτός κι αν σκεφτεί ο Γιαννίκης να βάλει τον Μάνταλο στα άκρα ή στον άξονα ίσως. Γενικά να περιμένουμε αλλαγές σε αυτό το ματς από τον προπονητή. Όπως για παράδειγμα να δούμε 4-2-3-1 και τον Γέβτιτς 10άρι, με τον Μάνταλο εκτός. Όσον αφορά την άμυνα ο Τσιντώτας θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Μισελέν ή ο Ρότα λογικά θα πάρουν τη θέση του Σβάρνα στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Μοχαμαντί θα είναι αριστερό και στα στόπερ οι Τζαβέλλας – Μήτογλου, καθώς απουσιάζει και ο Βράνιες.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0