Football Talk

Παναθηναϊκός: Το κυριαρχικό ποδόσφαιρο made by Γιοβάνοβιτς και το στατιστικό... 14ετίας του ντέρμπι! (video)

Παναθηναϊκός: Το κυριαρχικό ποδόσφαιρο made by Γιοβάνοβιτς και το στατιστικό... 14ετίας του ντέρμπι! (video)
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει καταφέρει να μετατρέψει τον Παναθηναϊκό ξανά σε ομάδα που παίζει κυριαρχικό ποδόσφαιρο, ωστόσο λείπουν ακόμα κάποια κομμάτια που θα «δέσουν» ολοκληρωτικά το παζλ!
Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Κυριάκος Δημητρόπουλος

Το «αιώνιο» ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας για τη 17η αγωνιστική της Super League ήταν ένα από τα πιο... άνευρα, άοσμα και άγευστα παιχνίδια -μεταξύ των δύο κορυφαίων ομάδων- που έχουμε παρακολουθήσει.

Τόσο οι «πράσινοι» όσο και οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν αρκετές μονομαχίες στη μεσαία γραμμή, με το ματς να πηγαίνει γρήγορα στη δύναμη και ως εκ τούτου να έχουμε πολλά (και σκληρά) φάουλ!

Η διαφορά, όμως, των δύο «αιωνίων» αντιπάλων το βράδυ της Κυριακής (16/1) ήταν ότι ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο. Και όχι απλά προσπάθησε, αλλά τα κατάφερε και με το παραπάνω.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα την συντριπτική κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να προσεγγίσει την εστία του Βατσλίκ, βρίσκοντας όμως απέναντι του ένα «ερυθρόλευκο τείχος».

Το κάνει ξανά κυρίαρχο αγωνιστικά!

Ο Παναθηναϊκός σίγουρα δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος από το 0-0, αφού βάση εικόνας δικαιούταν παραπάνω από το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό.

Και ναι, δεδομένα λείπει για ένα ακόμα παιχνίδι το γκολ, αφού οι «πράσινοι» τα έκαναν όλα σωστά μέχρι την τελική συνεργασία που θα οδηγούσε στην επίτευξη ενός τέρματος, ωστόσο, δεν πρέπει να περάσουμε στα... ψιλά το εξής. Ο Παναθηναϊκός, φέτος, αρχίζει υπό τις οδηγίες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να παίζει ξανά κυριαρχικό ποδόσφαιρο.

Αρχικά, το τριφύλλι είναι πρώτο στη λίστα, με 6.6 τέτοια κλεψίματα ανά αγώνα, ενώ είναι 2ος πίσω από τον ΠΑΟΚ σε κατοχές με 10 και περισσότερες πάσες που κάνουν κατά μέσο όρο οι ομάδες της φετινής Super League. Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός δέχετε ελάχιστες ευκαιρίες (επιβεβαιώθηκε... πανηγυρικά το γεγονός αυτό και στο ντέρμπι) την στιγμή που βρίσκεται στην 1η θέση και των build up επιθέσεων.

Ωστόσο, παρόλο που οι κορυφαίες θέσεις του τριφυλλιού σε αυτές τις στατιστικές κατηγορίες είναι ιδιαίτερα θετικές, πάντα θα παίζει ρόλο η ποιότητα. Και την συγκεκριμένη περίοδο, ο Γιοβάνοβιτς θέλει ακόμα περισσότερη ποιότητα σε συγκεκριμένες θέσεις, ώστε να κάνει το παραπάνω βήμα.

Πρώτη φορά δύο 0-0 στην κανονική διάρκεια μετά από 14 χρόνια!

Τόσο στο ματς του πρώτου γύρου στο Φάληρο όσο και σε αυτό του Απόστολος Νικολαΐδης, οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα.

Κάτι ανάλογο είχε να συμβεί, πριν από 14 χρόνια και συγκεκριμένα τη σεζόν 2008-09!

Τότε στο πρώτο ματς του ΟΑΚΑ στις 9 Νοεμβρίου του 2008 οι δύο ομάδες είχαν μείνει στο «μηδέν», ενώ το ίδιο είχε συμβεί και στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου στον Πειραιά, δηλαδή την 1η Μαρτίου 2009!





www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0