Football Talk

Η Γιουβέντους βλέπει ξανά τετράδα, με άμυνα... γρανίτη και τους Ντιμπάλα-Μοράτα σε «κέφια»! (video)

Η Γιουβέντους βλέπει ξανά τετράδα, με άμυνα... γρανίτη και τους Ντιμπάλα-Μοράτα σε «κέφια»! (video)
Από την έβδομη θέση, έως το -7 από τη δεύτερη θέση, ενάμισης μήνας ήταν αρκετός για τη Γιουβέντους! Οκτώ ματς αήττητη, βελτιωμένη σε επίθεση και άμυνα, με 16 αγωνιστικές να τις απομένουν, ποιος ξέρει που μπορεί να φτάσει; Κι αν το Coppa Italia τελείωσε νωρίς, υπάρχει η «παρηγοριά» του Champions League!
Λιτά, κυνικά και αθόρυβα, η Γιουβέντους έχει αλλάξει πλεύση στην πορεία της στη Serie A. Ο αποκλεισμός από την Ίντερ στο Coppa Italia, δεδομένα κόστισε. Ωστόσο, αν μείνει κανείς στην εικόνα του ιταλικού πρωταθλήματος, αντιλαμβάνεται πως η «Vecchia Signora», διεκδικεί, έστω και καθυστερημένα, το μέγιστο δυνατό από τη φετινή σεζόν. 
 
Πλέον, μετρά ενάμιση μήνα αήττητη, έχοντας έξι νίκες και δύο ισοπαλίες. Η «στροφή», όμως, από την 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα, προς την διεκδίκηση της τετράδας στα ίσια, ήρθε μέσω ενός γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης με τη Φιορεντίνα, το οποίο φέρει μεγάλο ποσοστό τύχης ή ατυχίας!
 


Η οβίδα του Κουδράδο, το «έναυσμα» της αντεπίθεσης!

Η αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη της αναμέτρησης με τους «βιόλα» είχε ξεκινήσει. Στα πρώτα δευτερόλεπτα των καθυστερήσεων, ο Κουαδράδο έκανε την ατομική ενέργεια από τα δεξιά και από πολύ πλάγια θέση σούταρε. Η ανάγνωση είναι διπλή: είτε ο Κολομβιανός άσος της Γιουβέντους στάθηκε πολύ τυχερός, είτε ο Τερετσιάνο που υπερασπιζόταν την εστία της Φιορεντίνα του έκανε ένα μεγάλο δώρο.
 
Σε κάθε περίπτωση, η Γιουβέντους πήρε ένα σπουδαίο τρίποντο βαθμολογικής, αλλά και ψυχολογικής σημασίας, αφού αν δεν κέρδιζε, θα έμενε για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι στη Serie A χωρίς νίκη! Το γκολ του Κουαδράδο, όμως, δεν μετουσιώθηκε μόνο σε τρεις βαθμούς. Ήταν το σημείο αναφοράς για να αλλάξει η πορείας της «Γηραιάς Κυρίας». 


«Κλειδί», η αμυντική βελτίωση!

Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, το σύνολο του Αλέγκρι παρουσίασε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο. Σε έντεκα ματς, μέτρησε οκτώ νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα, την ώρα που σε ισάριθμα παιχνίδια μέχρι τότε, είχε τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες! Το «κλειδί» στην αλλαγή πλεύσης; Η άμυνα!
 
Από την 12η αγωνιστική, έως την 22η, η Γιουβέντους δέχθηκε μόλις 7 γκολ σε έντεκα αγωνιστικές, μειώνοντας στο μισό τον αριθμό που παραβιάστηκε η εστία της στα πρώτα έντεκα φετινά της παιχνίδια, στη Serie A. Ο μέσος όρος των γκολ που δεχόταν έπεσε από το 1.4 στο 0.6, γεγονός λογικό, αν αναλογιστεί κανείς πως από τα 11 παιχνίδια στα 7 δεν δέχθηκε γκολ! 
 
Ωστόσο, βελτίωση παρουσίασε και στο επιθετικό κομμάτι, αφού από τα 13 γκολ σε 11 αγωνιστικές, εκτοξεύθηκε στα 19 σε ισάριθμα ματς. Παράλληλα, στις επτά από τις οκτώ νίκες που σημείωσε, βρήκε τουλάχιστον δύο γκολ, έχοντας ξεκάθαρους πρωταγωνιστές!
 

Ντιμπάλα-Μοράτα κάνουν την επίθεση, υπόθεση για δύο!

Στην κορυφή πρέπει να τοποθετηθεί ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Όπως δέχθηκε τα «πυρά» στις έντεκα πρώτες αγωνιστικές, έτσι τώρα, στην 22η, μπορεί να απολαμβάνει τα όποια εύσημα του αναλογούν. Από την πλευρά των παικτών, ωστόσο, οφείλει κανείς να ξεχωρίσει τους Ντιμπάλα και Μοράτα
 
Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έχει άμεση συμμετοχή σε εννέα (έξι γκολ και τρεις ασίστ) από τα 34 γκολ της Γιουβέντους στη Serie A, ενώ ο Ισπανός φορ στα 8, μετρώντας πέντε γκολ και τρεις ασίστ. Με λίγα λόγια, οι δύο τους είτε έχουν δημιουργήσει, είτε έχουν πετύχει, το 50% των γκολ της ομάδας τους στο φετινό πρωτάθλημα!
 

Ένα σαφές συμπέρασμα από τη φετινή σεζόν για τη Γιουβέντους είναι δύσκολο να βγει. Δεν είναι ομάδα που μας έχει συνηθίσει σε δύο διαφορετικά πρόσωπα, από τον Αύγουστο έως τον Ιανουάριο. Ωστόσο, το momentum είναι υπέρ της και πρέπει να το εκμεταλλευτεί. 
 
Το -7 από τη δεύτερη Μίλαν και το -8 από την πρώτη Ίντερ, έστω κι αν οι «ροσονέρι» έχουν ένα ματς λιγότερο και οι «νερατζούρι» δύο, δεν είναι απαγορευτικές διαφορές για να διεκδικήσει η «Γηραιά Κυρία» ό,τι καλύτερο μπορεί από τη σεζόν. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που το πρωτάθλημα έχει άλλες 16 αγωνιστικές, ενώ ακόμα και μία καλή πορεία στο Champions League, είναι εφικτό σενάριο, αφού στα μάτια της Γιουβέντους, δεν πρέπει να μοιάζει και με μεγαθήριο η Βιγιαρεάλ.
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0