Football Talk

Άστον Βίλα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2: Τζέραρντ και Κουτίνιο έβαλαν στοπ στους «κόκκινους διαβόλους»! (video)

Άστον Βίλα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2: Τζέραρντ και Κουτίνιο έβαλαν στοπ στους «κόκκινους διαβόλους»! (video)

Ένα ολέθριο σφάλμα του Εμιλιάνο Μαρτίνες στο ξεκίνημα της αναμέτρησης του Βίλα Παρκ ανάμεσα στην Άστον Βίλα και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο… Μπρούνο Φερνάντες, έμοιαζαν αρκετά για να δώσουν τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του Ραλφ Ράνγκινκ (0-2), όμως ο Τζέραρντ και ο Κουτίνιο στο ντεμπούτο του είχαν διαφορετική άποψη (2-2).

Μία ανάσα από ένα σημαντικό «διπλό» βρέθηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως από το 75ο λεπτό και έπειτα, τα δεδομένα στο Βίλα Παρκ διαφοροποιήθηκαν. Τα δύο γκολ του Μπρούνο Φερνάντες ισοφαρίστηκαν από του Ράμσεϊ και Κουτίνιο και ο Στίβεν Τζέραρντ μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος από την ψυχωμένη εμφάνιση της ομάδας του (2-2).

Παίρνοντας όμως τα πράγματα από την αρχή, ο Πορτογάλος των «κόκκινων διαβόλων» σούταρε δίχως ιδιαίτερη δύναμη λίγα δευτερόλεπτα μετά την συμπλήρωση του πρώτου πεντάλεπτου και ο τέως τερματοφύλακας της Άρσεναλ έκανε ένα… σπάνιο για αυτόν λάθος.

Δεν υπολόγισε καλά την τροχιά της μπάλας, είχε αρκετά σώματα μπροστά του και εν τέλει αυτή πέρασε κάτω από τα πόδια του και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.


Η Βίλα δεν πτοήθηκε, επέδειξε και πάλι το επιθετικό πρόσωπο που συνηθίζει να βγάζει υπό τις οδηγίες του Στίβεν Τζέραρντ, αλλά ο Νταβίδ Ντε Χέα ήταν και πάλι εξαιρετικός. Σταμάτησε τις επιθέσεις των «Βίλανς», με κορυφαίες επεμβάσεις του αυτή στον Ράμσεϊ στο 49’, στον Ντιν νωρίτερα και στον Γουότκινς και έπειτα έμοιαζε μαθηματικά βέβαιο πως το σύνολο του Ράνγκνικ θα βρει χώρους.

Έτσι και έγινε… Σε μία καλά οργανωμένη αντεπίθεση της Γιουνάιτεντ, η μπάλα κατέληξε στον Φερνάντες και αυτός δεν άφησε αυτή την φορά κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Εμιλιάνο Μαρτίνες.


Κάπως έτσι και ενώ ο Κουτίνιο και ο Ντιν έκαναν το ντεμπούτο τους, δίχως μεγάλη επιτυχία, όλα έδειχναν πως το 2-0 θα είναι και το τελικό σκορ. Και όμως, μία στιγμή και ένα γκολ του Ράμσεϊ στο 75΄ που είναι ο νεότερος παίκτης στην Premier League που έχει «πληγώσει» τους «κόκκινους διαβόλους» τα τελευταία 15 χρόνια, έχοντας τροφοδοτηθεί από τον Κουτίνιο, ήταν αρκετά για να αντιστρέψουν την ψυχολογία.


Μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα, οι δυο τους θα αλλάξουν ρόλους για το 2-2 των «χωριατών». Ο Ράμσεϊ γύρισε τη μπάλα παράλληλα προς την εστία του Ντε Χέα και ο Βραζιλιάνος, στο ντεμπούτο του, θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα φέρνοντας το ματς στα ίσια.


Στα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης, καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να βρει το γκολ που θα τους έδινε ένα πολύτιμο τρίποντο, με το τελικό 2-2 να αφήνει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην 7η θέση και μακριά από τις προσδοκίες του απόντος Κριστιάνο Ρονάλντο.

 

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0